June 7, 2010

Day 3 : Tanjung Dawai and back to home...

Okay...ini adalah last update on our vacation to Kedah...Fuuuuhhh!!!akhirnya berjaya jugak mama mencoretkan sedikit memori indah kita sekeluarga...dan persinggahan terakhir kita adalah...Tanjung Dawai!!!


Hmm..kat mana Tanjung Dawai ni???erm...yang mama tau...perjalanan mengambil masa 45 min dari SP ke sini...jauh jugak ya...lalu jugak kat Lubuk Tupah yang glamour sebagai tempat yang tidak menyihatkan...huhu...itu x mo citer kat sini..tidak baik untuk kesihatan mental...


NIat ke sini nak beli buah tangan macam ikan masin,sotong kering dan lain-lain lagi untuk mereka yang tersayang...sambil2 tu menghargai pemandangan di tepi jeti sambil dihidangkan dengan perkampungan nelayan yang ada di tepi jeti kat Tanjung Dawai ni...angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa menghilangkan rasa kehangatan panas tengahhari pada hari itu...terasa damai jiwa melihat lautan yang luas diiringi angin yang bertiup...best sangat kat sini..


Okaylah..cam biasa...tidak lengkap rasanya entry mama tanpa gambar...cam biasa...layankanlah obsesi mama Rizqullah...mengsnap wajah2 kesayangan mama ni..sambil snap keindahan alam...






Dan mana boleh entry mama tanpa wajah anak kesayangan mama yang sentiasa comel dimata dan di hati mama dan ayah...jom layan plak picas Rizqullah bermanjaan dengan ayah...

Rizqullah dan ayah menikmati pemandangan laut...
di Tanjung Dawai...
Leka betul anak mama tengok ombak yang menghempas batu...

Mesyuarat hati ke hati antara Rizqullah dan ayah..
Hehehe..tak adalah...
Ayah dah penat dokong Rizqullah...
Sebab Rizqullah excited nak berjalan guna kaki sendiri...
Itu yang kena letak kat kerusi tu...

Rizqullah yang dok asyik usha lantai...
Bajet nak slide down dari pegangan ayah...
Mama dah awal2 surrender..
Dah tak larat nak dokong Rizqullah lama2...
Sakit pinggang bawak baby 9 kg plus ni...

Okay...ini adalah persinggahan terakhir kami kat SP ni...pas singgah sini,kami sekeluaraga terus meneruskan perjalanan kami pulang ke Kuala Lumpur...mudah-mudahan dapatlah lagi kami sekeluarga kembali ke Sungai Petani di suatu hari nanti...

Hmmm...ini adalah entry terakhir mama tentang percutian kita ke Sungai Petani...next trip kita sekeluarga adalah ke Cherating pulak...

Weeehooo...bestnya holiday lagi..syok gak ayah cuti kali ni...walaupun lama nak tunggu ayah balik...namun sangat berbaloi-baloi menunggung sebab dapat habiskan masa berkualiti bersama bila ayah bercuti..Alhamdulillah..syukur sangat sbb tahun ni ayah pun dapat beraya dan sambut birthday Rizqullah yang pertama bersama...

Okay..till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...jangan moody2 di hari Isnin ni..senyum selalu...

~~Have a nice and beautiful day~~

6 comments:

rynas said...

cantikkan tempatnya walapun tinggal kat Utara tp tak pernah sampai pun

Shiela Latif said...

hua hua hua hua hua...isk isk isk iskkkk....sob sob sob sob....

maszmadi said...

bestnyer pi holiday kan.. tgok laut lagik.. hurm lm tul x pi holiday sjak ader Aisha nie.. tgh plan nie.. insyallah

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Cantik...lagi2 ada perkampungan nelayan kat sana..dihidangkan pulak dengan desiran ombak memukul batu2 kat pantai tu..best betul...

Maslina Rosdiana said...

Shiela,

Laaa..jangan arr sedey...ada hadiah menanti tuk Shiela..ni tgh cari hadiah nak bagi apa kat shiela...hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Masz,

Best..tapi penat yang amat coz si kecik tu asyik nak melekat kat saya...x dapat menikmati sangat holiday..huhuhu

 
Real Time Web Analytics