June 7, 2010

An evening in Putrajaya....

Weeee...last Saturday,mama dan ayah manage to bring Rizqullah to Putrajaya...saja jalan-jalan amik angin petang...tengok kehijauan pokok yang ada kat Putrajaya...sambil menghabiskan masa berkualiti bersama sekeluarga...jauhnya mama dan ayah bawak Rizqullah...heeee...sebenarnya ayah nak test gajet baru dia...itu yang kami menuju kesana dengan harapan dapatlah amik picas2 yang menarik...tapi itulah...sampai sana pun agak lewat coz mama tengah sakit kepala...jadi mood pun tak der nak jalan2...

Dan macam biasalah...tidak lengkap entry mama Rizqullah tanpa gambar...

Jadi marilah layan antara picas menarik dari gajet ayah...ni berdekatan dengan PICC..ada empangan yang di bina disana...ada banyak lagi picas yang menarik..tapi mama malas nak edit...vitamin M sangatlah banyak ketika ini...








My mini family...

Okay ini antara picas yang mama rasa nice to view and share tuk tatapan anak mama...ini yang mama rajin nak update dan edit...heee...yang pasti..anak mama ni jugak yang menjadi model mama..

Ayah tengah pakaikan Rizqullah sandal...
Nak bagi Rizqullah jalan-jalan guna kaki sendiri...


Rizqullah trying to step by his own...
Tatih...anak mama...
Cepat jalan my little boy...
Mama x sabar nak pimpin tangan anak mama...
Kita jalan seiring dan sejalan...
**Ewah..cam lagu seiring dan sejalan plak...hehehe***


 
Antara aksi dan gelagat Rizqullah dan ayah....
Ayah bagi Rizqullah touch the wall...
Nak bagi Rizqullah kenal batu yang keras...

Mimik muka kegemaran Rizqullah...
Main kembang-kempiskan hidung..
Entah manalah anak mama ni belajar buat camni....
Setahu mama...mama x ajar pun anak mama buat camtu...

Rizqullah sibuk sangat nak bertatih...
Aduhai anak mama...
Jalan pun macam orang mabuk lagi...
Ada hati nak jalan sendiri...
Tak per...mama follow je kehendak anak mama ni...
Yang penting Rizqullah ada kemahuan nak 
mencuba sesuatu yang baru...

Rizqullah with Mama...
Menikmati angin petang di Putrajaya..
**Ni kat Taman near to PICC**

Bergambar sefamily sebelum melangkah pulang...
Love this picas...
Letak atas batu tu je...pastu pasanga timer...
Wee..dapat gambar sefamily...
I'm gonna miss this soon...
Ayah pun bulan 7 ni dah nak gi Terengganu...
Huhuhu..so,no more jalan2 and rongeng2 sefamily lagi...
Ada pun..not so frequent as this..
Sob..sob..sedeynya..

Okay..dah cukup!!x mo sedey2 dulu...nanti baru pikir pasal sedey sebab ayah akan ke Terengganu tuk amik combine...walaupun still in Malaysia...but Mama kena handle Rizqullah on weekdays...Rizqullah plak dah makin melasak sekarang ni..tak per,inilah dia sebuah pengorbanan...**+ve thinking please Puan Maslina**...pengorbanan untuk keluarga tercinta...Hohoho..sudah masuk mode emo-emo plak...heee...

Pas abis kami sekeluarga bergambar sakan kat sini...next station is Alamanda... hmmm..singgah situ sesajer je...tup2 singgah carefour kat situ nampak pampers Mamy Poko tuk Rizqullah agak murah...tapi dia limitedkan satu family only can buy 2 packs...so,apa lagi..rembatlah 2 packs tuk anak kesayangan mama ni..nak kira murah gaklah Carrefour jual,yang penah dalam sejarah mama dapat beli paling murah pun aritu kat Tesco,RM 43 ++ untuk L56...tapi kat Carrefour aritu murah seringgit dari Tesco...dan since kat umah pun dah abis stok,kami pun beli tuk Rizqullah...

Erk..ini apa citer pasal Mamy Poko plak ni..theeeee...biasalah,blog ibu-ibu beginilah rupanya...mesti ada citer pasal pampers,pasal susu,pasal tumbesaran anak dan macam2 lagi perihal baby...

Okaylah..terpanjang plak entry mama Rizqullah arini...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...sayangi keluarga anda..hargai ibu bapa...

~~Have a nice day~~

12 comments:

Ummi said...

oowhh..pa rizq nk p buat combine jugak y!!takpe..takpe..nanti dapat raye same!!

Mama Qiestina said...

alam mas ari santu aritu akka pon photoshoot kat sini..kalo tak sure jupe rizq :)

tantekkkkkkkk kan tempat ni...
tempmat peberet kak yat!

Miz Kadiah said...

wah! Cute nyer baby tu..

maszmadi said...

ee best nyer leh wat outdoor photoshoot, cantik la scenery kat cni.. biler la dpt smpai cni yerk..

Maslina Rosdiana said...

Ummi,

A'ah...dah dapat confirmation pun ni...alhamdulillah..kali ni leh sambut raya dan 1st birthday Rizqullah sesama ayah...

Insyaallah..klu sempat leh buat house warming sekali kot...

Maslina Rosdiana said...

Yat...

Laa..ye ke kat situ gak...tapi kitaorg gi lambat..dalam kul 6 lebey gak..sbb mmg x der mood pun nak jalan..

Cantek sbb ada empangan tu as background..tapi construction yg ada kat situ dah mencacatkan sikit pemandangan...huuu..

n.a.n.a said...

comel je bila tgk tiga2 pakai baju warna sama. happy family :D

Maslina Rosdiana said...

Miz Kadiah,

Tima kacih...dia lagi cute di mata mama dan ayah dia...

Maslina Rosdiana said...

Masz,

Hehehe..ayah Rizq yang rajin nak test gajet dia..kami ni follow je..

Nanti Masz ada masa,singgahlah sana..banyak lagi kawasan yang menarik kat Putrajaya..

Maslina Rosdiana said...

Nana,

Heeee...x plan pun,kebetulan seme baju sama..

Aidi-Safuan said...

cis! gi putrajaya tak ajak! :P

Maslina Rosdiana said...

Aidi,

Laaa...kan dah sms,penat tunggu hon depan umah...tapi x kuar pun...

Ngeh..ngeh

 
Real Time Web Analytics