June 18, 2010

@Grand Continental,Kuala Terrengganu...

Setelah hampir 2 jam lebih perjalanan dari Cherating ke Kuala Terengganu...akhirnya kami sampai ke Kuala Terrengganu..fuh!!!kali ni perjalanan agak penat sikit coz Rizqullah tak mo tido dalam car seat dan jalan a bit bumpy...kami melalui...Kerteh,Kemaman,Cukai,Dungun dan lain-lain lagi...Nak ke Kuala Terengganu x der highway ya...kena guna jalan kampung...tapi x lah korok sangat jalan dia...


Sebab mama kena pegang Rizqullah during this transit to Kuala Terengganu...makanya tiada gambar dapat dicapture during perjalanan ke Kuala Terengganu...Sampai di Kuala Terengganu,kami terus check in di The Grand Continental,Kuala Terengganu...sib baik mama beli bilik ni masa Matta Fair hari tu...so,sangatlah berbaloi-baloi..pastu dapat upgrade plak ke Family suite tanpa extra charge...Wowweee!!!sangatlah happy...alhamdulillah...semua ni rezeki Rizqullah...sbb mama minta bilik yang ada katil king...tapi dorang cakap dah penuh..yang ada hanya family suite...so,tibai jelah sbb x kena bayar extra kaaaaann...heeee..


Betullah pepatah orang tua...kalau tak nampak rezeki dari segi wang ringgit..pasti ada rezeki lain yang Allah swt beri tanpa kita sedari...dan ini adalah salah satu contohnya..dapat bilik besar dan view nampak laut dan bandar Kuala Terengganu...Alhamdulillah...


Dan macam biasa...jom layan gambar-gambar untuk merehatkan mata dan minda...


Zaaaaasssss....


Pemandangan di Pasar Payang...
Masa ni matahari baru nak turun...

Pemandangan dari bilik hotel kami...
Ini view bandar Kuala Terengganu..
Ops..Bandaraya Kuala Terengganu...

Pemandangan laut pulak...

Ayah dan anak...
dan pemandangan di petang hari....

Kasih ayah dan anak...
Huhuhu...pasni ayah dah gi KT...
Tinggal mama ngan Rizqullah balik...

Anakku tido dengan lena di bahu ayah...

Pemandangan lain di Pasar Payang...
Masa ni dah pukul 6.45 petang...
Hari Jumaat...
Tapi ramai lagi orang di sini...

Okay..itu antara picas-picas hasil dari snapping yang mama Rizqullah sempat amik...dan ada sambungan lagi ni...pictorial bercerita dari mama Rizqullah...jom layan...

Keadaan dalam bilik kami...
Upgrade dari Deluxe room ke Family suite...
Ada 2 katil kat dalam bilik ni...
satu king and single bed...

Rizqullah dan ayah melayan diri...
Tengok pemandangan petang dari tingkap bilik...
Yang menghadap laut dan Bandar Kuala Terengganu...

Aktiviti hari pertama...
Ke Pasar Payang...
Sangat dekat je ngan hotel Grand Continental ni...
Dalam 5 minit je leh sampai ke sini...
Macam-macam ada dijual kat sini...
Tapi sebab hari kami pergi itu adalah hari Jumaat...
dan Terengganu cuti pada hari berkenaan...
makanya banyak kedai yang tutup...

Okay...untuk hari pertama..ini je activity yang kami sempat buat...sempat jugak keliling bandar Kuala Terengganu ni sekejap sebelum balik ke hotel...usha mana lagi tempat yang best untuk disinggahi dan dilawati...

Menariknya ada bas berukiran ala-ala umah melayu yang dok pusing2 kat bandar ni...tak sempat lagi nak usha pasal bas tu...insyaallah,bila kesempatan lagi...ingat nak cuba naik bas tu plak...

Okaylah...nanti mama Rizqullah sambung entry untuk hari ke-2 kami di Kuala Terengganu...kami melawat ke Masjid Kristal,Taman Tamadun Islam dan ada few places lagi...

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Happy weekends to all!!~~

6 comments:

idah @mama izzya said...

ada kat teganu lg ke skg?jln2 aje yek..beshnyer..
utk ke kuala terengganu ada 2 jalan sbnrnya..itulah highway..jln yg pertama spt yg diceritakan di entry la..kiter pggl highway jalan pantai..sbb mmg lalu pantai jer..
2nd jln plk kiter pgl highway jerangau~jabor..kat sini mmg lalu kaw kg pun..tp itulah jlnnyer...

oklah selamat berholiday..

umialya said...

mas.. ke mana lak lepas ni?

rynas said...

ala asyik jalan-jalan jer beshnyer...

Maslina Rosdiana said...

Idah@Mama Izzya,

Terima kasih sudi share info ngan mama Rizqullah..itulah aritu sbb singgah cherating..dah malas nak patah balik cari Highway baru tu..huhuhu..pastu hubby selesa guna jalan tepi pantai..di kata leh tgk laut...

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini...

hehehe...pasni ke Cameron Higland plak...ada family day di sana...

Akak...tolong emailkan details ke email saya...tsunamie146@gmail.com...

TQ

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Ini bulan terakhir dapat jalan2..pasni dok umah je..huhuhu

 
Real Time Web Analytics