June 22, 2010

Masjid Kristal,Kuala Terengganu

Woooowwwweeee....syoknya jalan...tapi fenat tak hengat jugak ya...sebab cuaca sangatlah panas di Kuala Terengganu ni...sepanjang 2 hari berada di sini..langsung tak hujan tuuuu..kering kontang sini sana,hanya peluh sahaja yang basah di dahi dan ketiak semuanya..heeee...


Okaylah...sambung balik citer mama Rizqullah tentang percutian kami...rugi woooo kalau tak datang Masjid Kristal jika dah ke Kuala Terengganu...Masjid ini seakan ikon untuk bandaraya Kuala Terengganu ini....bukan jauh pun dari pekan dia..ada dalam 15-20 minit dari Hotel Grand Continental...tapi kalau jalan kaki,berpeluh jugaklah yaaaa...selain dari naik kereta ke sana...leh jugak naik bas cantik ke sana..bayar seringgit je,leh pusing satu Kuala Terengganu..hehehe..agaknya lah ya...ini pun mama Rizqullah baca dari somewhere pasal bas tu..so,alang2 tu just share info kat sini...


Okaylah..mai layan picas yang sempat ayah snap di sini...ayah nak try skill...masa kami sampai disini...ramai sangat orang yang berada di sekitar masjid,ada gak kanak2 yang keluar dari masjid selepas mengaji kot..sbb dorang bawak Al-Quran bersama...kami kesini pas kenyang perut makan masakan Yana...terima kasih Yana atas layanan dan masakan yang sedap itu....ada rezeki kita jumpa cit-cat lagi..


Jom layan picas yang sempat diambil...





Rizqullah yang kalau boleh nak turun dan bebas...
Tak lama lagi ni mama dah kena main kejar2 
plak ngan Rizqullah....
Jangan nakal ya sayang mama...
Tinggal mama sorang balik jaga Rizqullah tak lama lagi...


Kasih seorang bapa pada anaknya...
Gonna miss this moment tak lama lagi...
Huhuhu..tinggal lagi 2 minggu je ni bersama...
Pastu akan terpisah lagi...


Okay..ini antara nice picas yang sempat kami amik kat sini...Masjid ini sangatlah cantik ditambah pula terletak di pinggir sungai..sangatlah cantiknya...pada sesiapa yang nak ke Kuala Terengganu...datanglah ke sini untuk melihat keindahan rumah Allah ini...

Selepas Masjid Kristal ini kami ke Pasar Payang kembali...mama nak belikan hadiah untuk pemenang GA yang mama anjurkan ketika kami sekeluarga di Cherating...hadiahnya dah ada dah ni...insyaallah,akan maam curi jugak masa untuk balut semuanya...

Pada ummialya@kak tini...please bagi balik e-mail address...ada few info yang saya perlukan untuk hantarkan hadiah pada akak...pada yang lain-lain tunggukan ya hadiahnya..

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua....

~~Have a nice day!!~~

2 comments:

Sky8Men said...

mekasih sbb melawat tgganu..ahakz .=p

Maslina Rosdiana said...

Sky8Men,

Heheheh...sama2...banyak lagi tempat tak sempat nak singgah ni...huhuhu

 
Real Time Web Analytics