June 21, 2010

Pantai Batu Rakit,Kuala Terengganu

Waaaaahhh..tak habis lagi entry mama Rizqullah ni tentang percutian ke Terengganu aritu..hehehe..ini semua gara-gara tak der masa nak update dan menaip blog...dan kiranya citer ni dah agak basi jugaklah ya...sbb dah hampir seminggu tersimpan rapat dalam simpanan lappy mama Rizqullah ni..hehehe...


Okay...pas kami melawat Taman Tamadun Islam,patutnya kami sekeluarga nak singgah ke Masjid Kristal...tapi tak sempat coz ayah dah janji ngan kawan2 dia nak tengok rumah sewa yang ayah bakal duduk bersama rakan2 untuk kelas combine yang akan bermula pada 4 Julai ni...huaaa..kena tinggal...tak bestnya...dah,dah...lupakan dulu hal tu,karang migrain lagi...huhuhu...


So,kerana kesuntukkan masa..kami sekeluarga tak sempat singgah ke Masjid Kristal..dan terus menuju ke Bukit Rakit,tempat letaknya rumah sewa ayah dan jugak tempat belajar ayah nanti...kami makan2 kat rumah sewa tu,sbb Auntie Yana sudi masakkan masakan tengahhari yang sangat sedap...tapi mama tak dapat nak makan banyak coz Rizqullah dah cranky sangat sbb kepanasan dan kepenatan...


Pas makan sini borak2 update dan berkenalan...kami sekeluarga sempat pusing2 makan angin petang meremang kat Bukit Rakit...sempat jugak kami sekeluarga singgah di Pantai Bukit Rakit...


Wowwwweeeee...sangatlah cantik pantai ini...dan yang paling best ada goreng pisang panas dan kopok leko panas plus ABC sejuk...waaaa....gabungan terbaik di kala petang yang panas di tepi pantai ni...


Dan macam biasa..jom layan picas bergambar dari mama Rizqullah...mana cun citer mama Rizqullah x der gambar kan...kurang feeling dia...jadi,layankan jelah ya obsesi mama Rizqullah yang suka menekan butang lensa kamera...


Hohoho...sedapnya pekena 
pisang goreng panas + kopok leko panas
Daaaaaaaannnn jugak ABC sejuk...
Mengancam!!!
Di gandingkan plak dengan bayu laut yang bertiup...
Sangat menyelerakan...

Antara pemandangan yang ada ditepi Pantai Bukit Rakit ini..
Tenang sungguh bila duduk kat sini...
Syoooooooook!!!!

Ayah dah tak toleh kiri kanan dah...
Sibuk ngan kopok leko panas dan pisang goweng panas...
Sedap betul dok situ makan...

Rizqullah dan mama sempat posing 
sebelum melangkah balik...
Perut dah kenyang..
Leh sambung perjalanan balik ke Kuala Terengganu...
BUrrrrrppp...alhamdulillah...

Pemandangan dari meja kami...
Sangat mendamaikan kan??
Dapat tengok langit dan laut yang membiru...

Ada lagi ni sambungan jalan2 kami di Terengganu...layan dulu keindahan Pantai Bukit Rakit, Kuala Terengganu...kenapa perlu pergi jauh???Semuanya ada di negara kita...
Indahnya Malaysiaku...

Till my next entry on our vacation and nice places to visit...
Salam sayang dan salam satu Malaysia...

~~Have a beautiful day~~

2 comments:

Areef Ibn Naim said...

Salam,

cuti sekola ni sy sefamily bercuti ke kelate. on the way balik ke johor, dptla snap masjid kristal tu, tp snap dr keta jer, hehehe... tak sempat. perjalanan byk abis dlm keta jer. sbb yg utama bercuti di kelate. so kat ganu, pahang tu just snap2 dr dalam keta. bercuti kat mesia pun best kan...

Maslina Rosdiana said...

Areef,

Tak per..lain kali singgah sana ya..heheh..eceh,cam saya ni duta negeri Terengganu plak..kikiki..

 
Real Time Web Analytics