June 16, 2010

Sepetang di Pantai Cherating yang indah...

Sepetang di Pantai Cherating...

Sangatlah cantik pantai Cherating ni...sesekali bayu laut menepa ke muka...disinari cahaya matahari petang yang ingin melabuhkan dirinya...memang sungguh bertuah dapat menjejakkan kaki di sini sempena Hari Lahirku....terima kasih ku tujukan untuk suami tercinta untuk hadiah yang tak terkata ini...dikau sungguh memahami isterimu ini yang sangat perlukan escape holiday...memang lupa sangat pasal hiruk pikuk KL dan jugak kerja-kerja yang non-stop dan sentiasa bertimbun di pejabat tu...saban hari mendengar keluhan isterimu ini tentang semua perkara di pejabat...terima kasih kerana meminjamkan telingamu sayang...

Okay...sebelum ni ada gak picas Rizqullah main pasir...tapi yang tu intro sahaja ya...sbb kami nak tengok samaada Rizqullah geli ngan pasir atau tak...alhamdulillah..anak mama ni mmg selamber...seme pun nak explore,seme pun nak rasa...memang sah betul anak mama dan ayah...suka try new things...good job sayang dan mama tak akan berhenti untuk membekalkan Rizqullah dengan new things to learn and explore...there is thousand of things for you to explore my dear little boy...

Dan macam biasa...tidak lengkap entry mama Rizqullah tanpa gambar yang di snap ketika percutian kami ini..ada banyak sangat gambornya...tapi ini hanyalah selected picas yang mama rasa nak share kat sini...

So..jom layankanlah obsesi mama Rizqullah terhadap alam,anak dan gambar kenangan...


Rizqullah sangat sibuk nak pijak pasir tu...
Tapi bila bagi...Jalan jengket-jengket plak..
Masa ni air tengah surut..
Jadi leh nampak anak ketam lari-lari
kuar kat atas pasir tu...


Rizqullah main di lopak air...
Cepush...cepush...air tu dibuatnya dia...
Kalau boleh tu nak duduk kat lopak air tu..


Ayah sibuk melayan Rizqullah yang eksited jumpa air...
Ayah : Rizqullah..inilah laut,tempat ayah cari
rezeki untuk kita sekeluarga.
Rizqullah jaga mama baik-baik bila ayah ke laut ya sayang...


Rizqullah with mama pulak...
Haiyoooo...masa ni sibuk sangat nak turun pijak pasir tu..
Nak sangat jalan2 guna kaki sendiri...


Aktiviti menjala ikan yang ada kat tepi pantai..
Penduduk kat sini jala ikan tamban kot...
menurut kata doranglah...
Syok dapat tengok live orang menjala ikan ni...

Rizqullah berkenalan dengan ikan...
Ayah : Rizqullah,this is fish...ikan...

Waaaaa....akhirnya...dapat gak
anak mama ni main pasir..
Seronoknya anak mama ni main pasir...
Tersenyum sungguh dapat main pasir...

Mama kena monitor Rizqullah...
Takut anak mama ni makan pasir tu..
Nanti macam2 sakit plak...

Dan sebelum balik ke bilik...
Wajib bergambar sekeluarga...

Dan mama macam biasa...
Aksi gila-gila remaja..
Walaupun dah 28 tahun...
Tapi tetap ceria dan gembira...
Rizqullah plak terpinga tengok mama...
Hehehe..sib baik ayah kena pegang Rizqullah..
Kalau x menjadi mama dan ayah bergambar sakan...
Heeee.....

Tatih anak mama dan ayah..
Cepat jalan...nanti senang mama bawak Rizqullah naik flight...
Kita terbang ke Terengganu jumpa ayah...

Last picas together-gether di Pantai Cherating...
Semoga kita dapat kesini lagi...
Thanks suamiku sayang for the best bezday present..
Love you so much...

Okay...nanti bila ada kesempatan mama Rizqullah sambung lagi update percutian kami ini..pada yang menang GA mama Rizqullah...hadiah dah ready...tapi ada yang tak beri alamat lagi pada mama Rizqullah...once semua alamat dah diterima..hadiah akan dihantar...

Next entry nanti saya sharekan apa hadiah yang menanti untuk pemenang-pemenang GA yang mama Rizqullah buat...

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice and beautiful day!!~~

7 comments:

Ain said...

tengok mas berseronok kat pantai nie, teringin pulak nak ajak hubby pergi.....

nani said...

aku mmg tak bole blah tengok muka rizqullah..
geram betol, rase nak cubit2 pipi dia..hehe

tolong cubitkan pipi rizqullah utk aku yer mas..cubit manje2 je.. ;)

a's said...

bestnya main-main pantai!!

Epy Ain said...

wah..
seronok tgk gmbr family
(**.)
nice..

Maslina Rosdiana said...

Ain,

Jomlah pi pantai..sekali-sekala bawak anak2...sonok gak sambil meluaskan pemandangan kita dan merehatkan minda...

Maslina Rosdiana said...

Nani,

Sebab ko dah tengok live dia camne...hehehe...ni rambut dah macam naruto balik dah ni...hehehe..

Apapun,rambut dia mmg mahal..x mo langsung tu pakai topi tu...

Maslina Rosdiana said...

a's dan Epy Ain...


Thanks singgah sini..doakan kami sekeluarga bahagia ya...:-)

 
Real Time Web Analytics