June 17, 2010

Suasana malam di The Legend Resort Cherating...

Hmmm....macam-macam aktiviti sebenarnya boleh dilakukan pada belah malam kat The Legend ni....ada tempat main game...yang menyediakan perlbagai game seperti pool table,game arcade dan lain-lain lagi...ada gak bar kat situ...selain itu ada gak tempat makan@cafe yang selesa di situ yang mana pemandangan dia memandang ke arah laut dan swimming pool yang besar...


Selain itu..kalau jalan kat bahagian tepi The Legend ni..boleh dengar bunyi deruan ombak yang memukul pantai..sangatlah tenang berada di sini..


Okaylah...tak mo citer panjang lagi..jom layan picas yang sempat mama dan ayah capture during our one night stay kat The Legend Cherating ni...




Layannnnnnnsssssssss...


Keadaan di Restoran ketika dinner kami...
Alhamdulillah rezeki...
Dinner ni sponsored by The Legend...
Patutnya package kami tiada dinner...
Tapi sebab kami dengar penerangan pasal package yang dioffer..
Kami diberikan dinner for 2 as free...
Syok betul malam tu..
Thank you The Legend for the dinner...

Mama syok minum coffee panas...
Sekali sekala je dapat minum coz mama 
pantang sikit demi Rizqullah..
Rizqullah plak main bunga yang ada atas meja...
Ayah??yang tengah snap picas kita ni...

Rizqullah dan ayah bersantai di pintu masuk...
Rizqullah tengah usha baik punya kat batu-batu tu...
Tangan tak sampai..
Pakai kaki dulu...
Haaaaiihh...very the clever ini budak...

Rizqullah belajar angkat batu...
1. Pilih batu yang berkenan
2. Angkat batu guna dua belah tangan
3. Tunjukkan pada ayah dan tanya ini apa ayah??
4. Cuba pegang batu tu dengan sebelah tangan.
This is the best moment mama sempat 
capture masa Rizqullah try to lift the stone..
Sangatlah bermakna moment ini bagi mama..
Another one new milestone for Rizqullah

Rizqullah meeting Mr Birdy...
Ya Allah..tengok ni anak mama..
Nak jugak cuba capai air tu...
Pastu ketuk-ketuk kepala burung tu...
Ish..ish..boleh tahan lasak gak anak mama ni..

Antara pemandangan lain yang ada kat The Legend ni..
Kalau rajin leh gi jalan-jalan tepi pantai Cherating...
Tapi masa kami ada di sini..
Sebelah malam tetiba hujan lah pulak..
Jadi x dapat nak jalan-jalan tepi pantai...

Okaylah...pas lepak-lepak depan hotel sambil bergambar sakan kat depan hotel sambil tengok orang masuk dan keluar,kami pun balik ke bilik...jam pun dah menunjukkan kul 10 malam..Rizqullah pun dah crancky mau tido...

Till my next entry salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice Wednesday!!~

5 comments:

Allen said...

comel!!!

gewecun said...

bestnye jalan2..ur son so cuteeeeee

Ummi Salsabila said...

bestnya pi cherating..:)

Maslina Rosdiana said...

Allen...

Siapa yang comel tu??

Maslina Rosdiana said...

Gewecun dan Ummi Salsabila,

Best sekali sekala dapat jalan camni..pasni dah kena dok umah..hubby dah x der kat sini ngan kami..huhuhu

 
Real Time Web Analytics