June 25, 2010

Vroom...vroom...

Weeee...hari ini mama cuti,indahnya Jumaat ini...di indahkan lagi dengan adanya 2 jejaka hatiku...kali ni kami sekeluarga nak jalan2 gi Cameron plak...sbb mama Rizqullah ada Family Day kat Cameron dengan satu unit mama Rizqullah...ramai2 gi naik Cameron plak kali ni..duduk tempat penginapan Maybank...lagi satu weeeee...jimat duit...makan pun share2@tong2...yang penting semangat satu pasukan...**tapi ada sorang ni memang buat mama Rizqullah panas hati semalam dan rasa cam x mo je join...haih!!!tak syok tul,pegi ni pun sebab kesiankan kawan2 yang tak bersalah...**


Okaylah..pasal tu,nanti mama Rizqullah update ya..sekarang ni mama Rizqullah nak update dulu pasal aktiviti jalan sakan kami sekeluarga yang tak abis2..heeeeeee...inilah mama dan ayah Rizqullah...tiap minggu ada je plan kitaorang...yang pasti the mastermind and planner adalah mama...hehehe...sbb mama Rizqullah ni memang kaki jalan dan jugak suka tengok serta explore new things...dan paling seronok dapat teman sejiwa yang melayan je perangai gila2 mama Rizqullah...hidup kena enjoy...time muda-mudi nilah kita nak explore semuanya...


Itu sebab masa ayah Rizqullah naik kapal...mama kurang rasa sedih coz my time is alway full with activity..dan ayah pun kurang risau sebab he knows that yang mama dah biasa berdikari sendiri dan pandai isi masa dengan perkara yang mama Rizqullah gemari....sekaarang ni mama Rizqullah tengah nak adjust time nak sambung balik belajar menjahit baju...harap2 every week ayah dapatlah balik....then weekend mama Rizqullah leh gi menjahit balik.....


Alahai..dah kuar topik plak ni..hehehe..dah cukup-cukup...mari berbalik pada vroom..vroom...


Eh...apahal plak ek mama Rizqullah ni cakap pasal vroom...vroom...


Mestilah bersebab...nak tau apa sebabnya..mai tengok gambar2 yang ada disajikan oleh mama Rizqullah...


Jom layan citer bergambar yang tak sudah dari mama Rizqullah ni...


Layannnn....




Pon..pon..pon...
Jom naik vroom..vroom ngan Rizqullah...

Tengok!!!saya leh drive sebelah tangan je...
Best tau naik car ni...
Marilah naik ngan saya semenya...
Ada music lagi kete ni...

Tapi saya lagi suka kete ni...
Cantik tak vroom..vroom saya...
Merah menyala lagiiii....

Ayahku pulang dari kota...
Ayahku belikan kereta..
Kereta kecil warna merah...
Bolehku bawa ke sekolah...

Pon..pon..pon...pon...kereta kecilku berbunyi...
Marilah adik,mari naik...
Bolehku bawak jumpa nenek...

Ops...lupa masuk gear plak anak mama ni...
Patutlah kete tu tak sampai2 umah nenek lagi...

Aik...dah guna dua belah tangan plak...
Sangatlah clever...
Ini kes selalu tengok ayah dan mama drive...

Wajah dah kecewa sebab tak dapat nak masuk reverse gear...
Hehehe...yoyo an je kan mama Rizqullah ni...

Rizqullah enjoying his red car...
Sekarang ni sudah kenal benda tu leh ride kejap...
Dia akan pusing 360 darjah nak tengok 
apa2 toys yang bergerak dan berbunyi...

Okaylah...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...semoga hari anda bahagia selalu...

~~Have a blessed and beautiful day!!~~

3 comments:

mastura rosni said...

bestnya jalan-jalan

Maslina Rosdiana said...

Salam Mas,

Seronok kalau dapat berjalan bersama suami dan anak...klu tak der suami tu...jeles je tengok orang lain yang jalan sekeluarga...

Maslina Rosdiana said...

Mas,

Best kalau jalan bersama keluarga tercinta...kalau sorang2 ngan anak tak best sangat..rasa kekurangannya..

 
Real Time Web Analytics