July 10, 2010

Agrotechnology Park MARDI,Cameron Highland

Selepas meronda kat Cactus Valley...tempat persinggahan terakhir kami adalah....Agrotechnology Park MARDI...sempat lagi singgah sini,sangatlah cantik dan kemas tempat ni...masa kami sampai tu,dah tak ramai pengunjung..maybe sebab dah tengahhari...so,ramai yang dah keluar gi cari makan...

Hmm..masuk sini kena bayar ya...tak free pon..tapi tak lah mahal sangat...oklah je...kira berbaloi-baloi datang ke sini...


Dan macam biasalah yaaa...mama Rizqullah ni mmg suka buat cerita bergambar...ini bukti2 kami berada di tempat ini...entah bila lagi dapat menjejakkan kaki ke sini lagi...

Harga tiket masuk ke Agro Park Mardi ini...
Harganya RM 3.00 bagi dewasa...
Kanak2 percuma kooooottt....

Rizqullah having fun tarik2 pokok tu...
Tarik2 kuar air coz baru pas hujan pagi tu...
So...memang happiness sangatlah si kecik 
sorang ni dapat renjisan air pokok tu...

Tak abis lagi tarik pokok tu...
Asal lalu je dia cuba capai2 pokok yang terjuntai tu...
Haih...very the notty anak mama ni...
Tapi tak per...it's for your exploration...
Mama tak marah pun...

Pemandangan taman Inggeris...
Cantik dan merehatkan minda bila berada di sini...

Ayah dan Rizqullah bagi ikan makan...
Rizqullah syokkk sangat tengok ikan 
berenang-renang kat dalam air...

Antara pemandangan menarik di sini...

Rizqullah petik strawberry...
Leh percaya ke?????
Heeeeeeeee....memang kalau dibiarkan mau 
dipetiknya strawberi tu..
Rizqullah geram sangat dapat pegang strawberi tu...

Alahai...tak menyempat nak update entry ni sebab gambar tak abis edit lagi...ada tones of picture taken kat sini...sangatlah cantik okay kat MARDI ni..rugi wooooo kalau tak snap2 gambar buat kenangan...taaaappiii....nanti jelah ek mama Rizqullah update lagi cerita pengembaraan naruto(bak kata auntie nani) kecik dan family dia ni...

Till next update entry tentang pengembaraan kami di Cameron...salam sayang dari kami sekeluarga...

~~Have a nice and beautiful weekend!!~~

4 comments:

ibu_Arifa said...

bestnyer Rizqullah dapat jalan2 kat Argo Park tu..kami pun lum sampai sana lagi..nanti nak plan ke sana jgk lah..mcm best jer leh petik2 starwberi cam tu.

suhaisweet said...

Visiting here friend, cool blog n n3..nice..Very special brought for u.. Check it out!

Maslina Rosdiana said...

ibu Arifa,

Sekarang je dapat gi jalan2...nanti dah tambah anak lagi...tak tau dapat jalan camni ke tak...huhuhu...

Jalan2 arr gi sana...banyak tempat leh bawak anak jalan2 sambil belajar..

Maslina Rosdiana said...

Suhaisweet,

Thanks...welcome to my blog..please visit again..

 
Real Time Web Analytics