July 21, 2010

Apa!!!!Awek baru???

Heeeeeeeeeee....tajuk tak hengat tul...boleh cetuskan kontroversi ni...berapa banyaklah awek anak mama ni...mau jadi playboya ke???ish..ish...x boleh..x boleh...jangan jadi playboya ya sayang...mama tak suka...anak mama mesti jadi lelaki macho yang hormat dan sayangkan wanita....kalau leh jadi cam ayah dan arwah angku...okay...


Tajuk memang tak kena mengena pun dengan apa yang mama Rizqullah nak share kat sini...hehehe...sebenarnya mama Rizqullah nak share tentang kunjungan kami tuk menziarah baby yang baru je dilahirkan...rasanya cam cepat je baby tu kuar coz kami baru je berjumpa masa last checkup dia kat KPJ Selangor pada hari Sabtu yang sebelum ni...masa tu mama bawak Rizqullah tuk injection pneumococcal....


Dan kebetulan terjumpa unkel Faiz yang menemankan aunti Nelly tuk rutin checkup...tup..tup..minggu ni terima sms...kata baby dah kuar...haih...cepat sungguh "Girl" nak tengok donia...


Okaylah...jom layan picas2 yang sempat diedit...this is only selected picas yaaa...


The proud parent...
With their little princess...

Si Comel yang lena tido masa orang seme tgh bising2...
Terkenang mama masa Rizqullah camni dulu...
Orang datang dia tido je...
Orang balik...Rizqullah pun buat hal...
Adeh!!!

Sooooo Sweeet...

Alahaiii...sangat comelious...
Bilalah mama Rizqullah nak tambah lagi ni??
Nak baby gurl leh??
Ayah...let do it..do it...
Opsssss!!!!heeee...:-p

Rizqullah meeting 'Girl'...
Masa tu..itulah nama baby tu ya..."Girl"....
Ayah dia tengah pening nak letak nama apa...
Dia cakap panggil je "Girl" dulu...
Ada plak camtu???

My buah hati yang sekarang ni selalu 
buat hati mama dia mengelegak...
Sangatlah nakal dan lasaknya dia..
Sekarang ni dah tau medium menangis boleh 
menarik perhatian mama dia...

The proud father...
Quite sengal gaklah hari tu...


The record...
Dah x sama macam Rizqullah dulu...
They have a very nice card paste here...
Sekarang pakai kad bod je...


Daaaaaaaaaaannn...gambar yang paling penting...
The TOTEANS....
Setelah sekian lama tak berjumpa...
Inilah masanya tuk berkumpul...

Okay...itu je yang mama Rizqullah nak share...ada banyak lagi gambor yang diambil...tapi kemalasan melanda mama Rizqullah....ini semua gara2 demam akibat tonsil yang membengkak...huhuhu...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice day!!~~

18 comments:

SyAmSuL AnUaR said...

tahniah dpt awek baru...comelnya...

Saya Suka Cara Kamu Berfikir

nabilah abd rahman said...

wah..dah dpt anak...congratz...comel awek baru tu..

DeLLa said...

tahniah.....demam tonsil mmg sakit tau..sy dah buang dah tonsil ni

zurazari said...

comey nyer baby....
teringin nyer nak baby gurl=)
aneway, congratz pader new mom n dad tue=)

LyNn HaMzAh said...

comeynyer baby girl...
tapi lynn skrg nak dapatkan baby boy...
hope ada rezeki la...
ucap tahniah pada mereka berdua yer...

maszmadi said...

rizqullah asik dapat jumpa awek baru jerk.. biler nak dpt adik baru laks.. hehe

congrat to your fren..

bspotgurl said...

tahniah
comelnye baby

ila-ali said...

Mas, jgn tunggu lama2. Cepat2 usaha dptkan baby girl pulak...
Congrats to yr fren kay. Comel baby dia n boboi u sgt hensem la..cop buat menantu leh tak?? opss...anak dara ai dah besau la...tak dpt la nampaknya

Zaidah said...

comelnyer awek baru.....hehehe

Maslina Rosdiana said...

Syamsul,

Tima acih....

Maslina Rosdiana said...

Nabilah,

Tu bukan anak akak tau...heee...
Tu anak kawan baik ayah Rizqullah...

Maslina Rosdiana said...

Della,

Memang sangat sakit...tak leh telan air liur pun ni...pastu pening kepala yang amat sangat...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

zura,

Cepat2 buat satu...heee...pastu nanti bila preggy..tgk gambo baby comel2 je ek..

Mesti anak pun comel gak nanti...

Maslina Rosdiana said...

Lynn,

Hehehe...lynn nak bb boy...saya nak bb girl...dapat sepasang baru best kan...

Insyaallah..nanti saya sampaikan pada mereka ucapan lynn tu..

Maslina Rosdiana said...

Masz,

Rizqullah dapat adik lagi 2-3 tahun...mama tak dapat nak jaga sorang2..sbb mama dia sibuk je kat opis...entah bila dapat berenti ni...huhuhu...lagi best dapat dok umah tgk anak membesar..

Maslina Rosdiana said...

bspotgurl,

Comelkan bb gurl tu...geram je tgk...anyway,thank sudi singgah blog akak ni..

Maslina Rosdiana said...

ila,

Hehehe...nak rehat dululah ila...tak sanggup nak jaga sorang2 anak2 nanti..ngan keje lagi yang menuntut komitmen masa dari saya..

Insyaallah..lagi 2-3 tahun kot baru tambah sorang lagi..harap2 dapat bb gurl lah that time..

Nak buat menantu???aish...boleh je..

Maslina Rosdiana said...

Zai,

Comelkan..geram tgk pp dia yang putih gebu tu...

 
Real Time Web Analytics