July 27, 2010

At Nenek and Atuk house,Shah Alam....

Last weekend sempat mama dan ayah bawak Rizqullah jumpa nenek dan atuk(this is ayah side)...actually every week pun singgah ke Shah Alam tuk bawak Rizqullah jumpa nenek and atuk dia...it's like a routine bila ayah ada kat sini...bila ayah tak der susah sikit nak ke sana coz Rizqullah cam ulat dalam kete and tak mo duduk car seat more than 10 minutes...aduhai,anak mama ni...


Susah tol mama nak gerak mana2 kalau Rizqullah dah mula meragam dalam kete...siap pusing2 lagi dalam car seat...haih,nakal gak anak mama ni dan banyak ..so,kalau mama nak jalan jauh2...mmg x leh sorang2 coz...Rizqullah mesti buat hal punya...huhuhu...


Uiks...alamak..termelalaut plaks kat sini...hehehe...


Okaylah...tiada lengkapnya enty mama Rizqullah tanpa gambar...


Passing Rizqullah...from Nenek to Ayah...
Coz tak biasa ngan nenek...
Rizqullah selalu meragam kalau balik umah nenek...
Rizqullah was raise by his Uci(nenek belah mama)...
So..sbb tu dia tak rapat ngan belah ayah dia..
But mama try to kenalkan and rapatkan 
Rizqullah with everybody...


Enjoying himself...
Taaaarrraaa...i see my toys bag...


Terima kasih ayah tolong bukakan...
Now I can play...Yippie...
**This is one of Rizqullah toys bag...
Rizqullah dah banyak sangat toys...
Sampai mama dah tak tau nak buat apa..
Most pun dah simpan dalam kotak**

Yang paling dia suka...
Donut biru...hehehe..
Mesti nak gigit je donut biru tuuu...

Muka budak sombong...tak kasi mama 
dan ayah dia touch toys dia..
Haih...ada2 je anak mama sekarang ni..
Marah sangat kalau orang lain pegang toys dia..

Akhirnya...dah bosan...
Datang kat ayah...
Nak minta ayah dokong...
Oh...Rizqullah dah pandai merangkak and berdiri 
sendiri at this time...
Sangatlah kecut perut mama tiap kali Rizqullah 
nak buat aksi stunt dia..


Okaylah...nanti mama sambung lagi..ada aksi menarik yang Rizqullah buat kat umah nenek...hehehe...nanti mama sharekan disini..ada2 je anak mama ni,nak buat mama tersenyum bila flip2 gambar2 anak mama ni...banyak giler yang leh buat mama tersenyum sorang2...

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah...

~~Have a nice day!!~~

11 comments:

velasrizal said...

mesti tak menang tgn nenekn dia tu..

FDI Malaysia Catatkan Penurunan ?

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said...

hehehehe anak lelaki mmg gitu.. suka buat ibu dia kecut perut dgn aksi stunt diowang..

LiFe KaMi said...

jenuh nenek nak layan yer.tp nenek syg cucunye..

FAIZA AMIR 2001 said...

cuteeeeeeeeenya dia.....:)

alyyani said...

best nye atuk dgn nenek dekat bole srop by selalu. macam kitorg ni jauh. huhu..

AngahSayang2314 said...

biasalah budak sedang naik memang tak menang tangan kan???

Maslina Rosdiana said...

Velasrizal,

Nenek yang mana satu...kalau yang dalam gambar tu...dia x jaga pun langsung Rizqullah..tapi nenek yang kat Kelana Jaya mmg x menang tangan...

Sangat lasak Rizqullah bila kat umah dia sendiri...

Maslina Rosdiana said...

Sal,

Betul tu...sekarang ni lagi arr,dah pandai panjat memanjat...aduh...lagi arr kecut perut mama dia ni..bila tgk aksi dia tu...

Maslina Rosdiana said...

LifeKami,

Nenek yang dalam gambar tu,jenuh layan bila Rizqullah gi Shah alam je...selebihnya nenek kat Kelana Jaya yang kena layan...

Tapi nak kirakan,nenek Kelana Jaya lagi sayang Rizqullah...

Maslina Rosdiana said...

alyyani,

Huhuhu..tak best bila raya je...tak der kampung nak balik pun..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Angah,

Betul tu....sekarang ni stage kena selalu tgk dia buat apa..pantang leka je,dia masuk seme benda dalam mulut...huhu

 
Real Time Web Analytics