July 18, 2010

Ayah....Please don't go...

"Ayah...please don't go..."
Agaknya inilah yang Rizqullah akan 
cakap bila dia dah besar nanti...
Tiap kali ayah nak sailing....
Aduhai...mau tersentuh hati mama camni...
Pastu mesti disusuli dengan soalan...

"Mama...ayah pergi mana..."
Dan jugak soalan...
"Mama...kenapa ayah pergi kerja lama sangat..."

Serius...hati bisa jadi sedih bila nanti anak dah merngerti erti ditinggalkan...
Tapi Rizqullah...mama nak Rizqullah tahu yang ayah sentiasa sayangkan kita...
Dia pergi pun tuk cari rezeki tuk kita...
Dan bukan mudah ayah nak tinggalkan kita...
Mama percaya...ayah pun sedih sama...
Dan ayah selalu cakap...
"It's hard for me to left you and Rizqullah for months...
coz I really love you both..."
Huhuhu...mama faham perasaan ayah tu...
Jadi mama nak Rizqullah to be strong boy okay....

Hmm...alahai...termode emo2 pulak...
Mestilah teremosi sekejap coz tengok keletah anak saya 
kacau ayah dia packing beg ari tu...
walaupun tiap minggu bersua muka...
Tapi dah 2 bulan bersama tak berpisah...
Sekali kena berpisah balik...mmg sedih...
Okaylah...tak mo cakap banyak...


Jom layan picas dulu...







Inilah gelagat anak teruna saya masa ayah dia sibuk kemas beg...
Sampai tak leh nak mengemas coz dia pun 
sibuk nak tolong "kemas"kan...(kuarkan balik)...

Elok je 1-2 hari pas ayah dia gi Ganu...
Rizqullah pun demam...maybe rindukan ayah dia...
Yelah..selama 2 bulan bersama...bergelak ketawa...
Tetiba ayah...kapussssh!!!hilang dari pandangan mata dia...
Huhuhu...budak kecik pun tahu erti rindu...
Inikan kita yang dah dewasa ni...

Apapun,pastu Rizqullah leh accept yang ayah gi work+study kat Ganu..
Tapi tiap2 minggu kalau ayah larat dan tak penat...
Ayah akan balik jumpa anak kesayangan dia ni...

Okay...till my next entry...salam sayang untuk semua...
Semoga hari anda indah hari ni...

Take care!!

8 comments:

umialya said...

erm.. pg2 turut ter'emo' gak tgk telatah Rizqullah.. huhuhu

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said...

riz, lain kali masuk je secara seludup dlm beg ayah 2.. ermmmm iskkk karang mama dia plak tggl sowang2 erkkk.. x leh riz kena stay jaga mama bila ayah tak ada tau.. sbb tanggungjwb riz, jaga mama.. riz anak lelaki.. ;o)

fuzri said...

bese leee gelagat budak2 ni seronok tengoknye...

LiFe KaMi said...

comel comel...

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini,

Janganlah emo..saya sedih gak bila tgk gambar dia...itu yang saja buat script bagi hati tak sedih sangat...

Maslina Rosdiana said...

Ina,

Heee...itulah,kalau Rizqullah ikut ayah...siapa nak temankan mama dia...

Cian mama dia sorang2...hehehe

Maslina Rosdiana said...

Fuzri,

Betul tu..time baby ni je nampak comel je semua..hehehe

Maslina Rosdiana said...

Life Kami,

Tima kacih..

 
Real Time Web Analytics