July 8, 2010

Cactus Valley(Part 2)

Okay...sambungan lagi tentang lawatan ke Cactus Valley,Cameron Highland...tempat ni sangatlah luas...ini pun kami dah tak larat nak jalan lagi..sbbnya,kalau nak balik nanti...kena panjat balik bukit tu...huhuhu..sangatlah memenatkan...


Tempat ni masuk adalah percuma...parking pun banyak...cuma kalau dah ramai sangat orang...kenalah parking di bahagian atas bukit..yang mana,sakit kaki bila balik nanti...nak kena panjat balik bukit tu...


Okaylah...dah malas nak taip panjang-panjang..jom tengok picas yang sempat mama Rizqullah edit dan tepek kat sini...


Layannnn....


Rizqullah with ayah...
Masa ni Rizqullah sibuk nak turun...
Konon2 nak berpijak sendiri...
Nak jalan guna kaki sendir...
**Tengok muka tu..haih,nampak nakal...
Tapi mama tetap sayang...sbb Rizqullah lah peneman 
mama di kala ayah tak der di sisi mama...
U lighten my day my dear son...**

Pokok TOMATO....
Banyak sangat...rasa cam nak petik je...
geram sangat tengok tomato segar ni...

Mama and Rizqullah...
Mana adil kan...asyik2 gambar ayah je ngan Rizqullah...
Mama pun nak jugak...hehehe...
**sila buat2 tak nampak kat perut Rizqullah ek...heeee**

Happy betul anak mama dapat jalan2 kat tempat sejuk...
Nanti ada rezeki kita gi oversea ek...
Insyaallah...kalau betullah berita gembira yang 
mama dapat semalam...
Kita jalan2 Singapore plak jumpa Onyang Wan kat sana...

Antara tanaman bunga yang ada...
Bunga ni kalau beli sekuntum kat KL sangatlah mahal...

Rizqullah yang geram tengok bunga yang macam2...
Semua pun dia cuba nak capai dan cabut...
Aduh...sib baik sempat elakkan...

Antara pemandangan jalan masuk ke sini...
Ni tak sure cerun yang ke berapa..
Tapi sangatlah cerun naik ke sini...
Kalau kete tak tip top...better jangan naik...
Sbb sangat cerun dan kalau x kuat break..
mau gelonsor balik kot...
Takkkkkuuuttt....serrriiaaaauuu....

Rizqullah yang eksited ngan papan tu...
Kalau leh nak tarik kuar and gigit je papan tu...
**Sekarang ni Rizqullah tengah gatal gusi...
seme benda pun dia nak gigit...
Sebatang gigi dah kuar,,,**8

Keadaan toilet di Cactus Valley ni..
Cantik betul hiasan dinding tu..
Simple but nice to see...
Yang WAJIB...mesti ada strawberry okay...

Huhuhu...nak kena panjat cerun ni ek...
Kete ada kat atas tu...
Sangatlah tinggi nak memanjat balik...
Tapi lagi gerun masa nak turun dari sini...
Sangatlah scary...sib baik bukan mama yang drive...
Kalau tak..entah ke manalah kete nanti...

Hmmm..ini bukan pit stop terakhir kami...ada lagi satu tempat yang sempat kami sekeluarga singgah sebelum berangkat pulang ke Kuala Lumpur....tempat seterusnya yang mama Rizqullah akan story morie adalah Agrotechnology Park MARDI...

Insyaallah..jika punya kelapangan nanti...mama Rizqullah share apa yang menarik di Agrotechnology Park MARDI ni....

Tilll my next entry...salam sayang dan salam satu Malaysia...

~~Have a nice day~~

6 comments:

mrzoab said...

dulu 1st time pi taktau kata nak naik parking tu cerun gila... sekali punya tinggi daa cerun dia... mau dalam 60darjah sudut kecerunan dia tu... huh... tinggi plak tu... nak undur pun xleh dah sbb dia 1-way ja...

kat ataih tu mmg bau hangit ja... ehehe...

nasib baik pi berdua ja... kalau pi berempat, mmg tak ternaik la keta tu...

mmg takmau pi dah cactus valley tu lg pasnih...

Chik Na said...

akak pun baru balik cameron last week.. dah la cerun.. jalan lak sempit

Maslina Rosdiana said...

MrZoab,

Betul tu...sangatlah cerunnya...masa saya pergi tu,siap ada kete terundur balik...sebb x dapat nak naik..dah lah one way street je..

Bau hangit lagilah...jangan citer..kuat sangat..sbb kete kena keja keras nak naik atas tu..

Turun pun sama..scary yang amat..

Maslina Rosdiana said...

Akak Chik Na,

Setuju sangat...kalau tak cukup skill mmg kete undur baliklah jawabnya...

aiDieNa said...

Eii.. gerun laks dengar..naik bukit yg cerun mmg sangat menekan pankreasku.. ngeeee!

Maslina Rosdiana said...

Aidiena,

Hehehe...nak gi sana kena kuat semangat sikit,coz cerun dia mak aii...leh reverse belakang balik arr kete...hehehe

 
Real Time Web Analytics