July 1, 2010

Day 2 : Family Day Preparation

Hari kedua di Cameron Highland...Sambungan lagi karangan bergambar dari mama Rizqullah tentang percutian kami ke Cameron Highland...hari kedua ni amatlah memenatkan kami...especially mama Rizqullah coz macam2 aktiviti yang kami sekeluarga sibukkan...


Di hari kedua ni...dari pagi kami dah ke Bungalow tuk membuat persiapan tuk Hari Keluarga yang akan bermula pada sebelah petang...dan yang hanya tinggal tuk buat persiapan terakhir adalah Cik Avvy je...kesian tau anak dara sorang ni...dialah harapan nusa dan bangsa unit loans ni...seme pun campak kat dia...cian cik adik manis sorang ni...sib baik dia jenis tak kisah dan ringan tulang...Terima kasih cik avvy...

Okaylah...jom layan citer bergambar dari mama Rizqullah...coz through picture thousand word can be shared and thousand moment can be captured...

Layanssss...

Antara random activity pagi sebelum acara bermula...
Persiapan sebelum acara...
Di belakang tabir...

Taaaappppiiii....sebelum mulakan activity belakang tabir...
KITA MAKAN DULU!!!!!
Hehehehe...
Sarapan pagi dulu ya tuan-tuan dan puan-puan...
Ada hidangan nasi lemak dari 
Puan Zuraida(boss mama Rizqullah)...

Activity Pertama : Cuci Ayam
Aweks2 berbaju merah...
Sibuk mencuci ayam...
Bersihkan lemak2 ayam...
Yang 2 tu still available ya...
They are very sweet girl dan sangat helpfull...

Activity kedua : Bungkus hadiah@Hamper...
Masa ni kami tengah pening kepala pikir 
camne nak devide hadiah ni...
Coz ada hadiah yang missing...
Huhuhuhu....terpaksalah rombakan diadakan...

Sedang sibuk membungkus hadiah...
Ayah pun tolong sama...
Budak bujang laki seme hilang...
Kata beli arang konon!!!
Buat arang taik mata ek korang seme...
Haih...marah plak ngan budak2 ni...
Kesian avvy sorang buat keje tau...

Rizqullah pun tolong jugak...
Dia tolong kuarkan barang-barang dari plastik...
Very helpfull anak mama ni...
He's so behave on that day...
Cayang anak mama...

Okay...sekarang mama Rizqullah nak share antara picas2 menarik yang di capture oleh ayah dan jugak member2 Maybank mama Rizqullah...this is all captured kat dalam territory bungalow Maybank...so,jom layan picas menarik ni...






Hmmm...ada banyak lagi gambar2 menarik....tapi mama Rizqullah sangatlah malas nak edit dan upload di sini...Insyaallah,jika ada kerajinan...nanti mama Rizqullah share gambar2 cantek hasil photographer yang melambak masa Family Day ni...heeeeeeeeee....

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~Have a nice and beautiful day for uolls semua...~~

2 comments:

Momma Mia said...

wah best nya sume pakat2 berbaju merah... serasi la

Maslina Rosdiana said...

MommaMia,

Dari tahun lepas plan nak order baju...tapi niat tak kesampaian coz masing2 tak amik port..tahun ni buat full blast...hehehe

 
Real Time Web Analytics