July 4, 2010

Family Day Event@Cameron Highland

Update tentang activity sepanjang event Family Day IT Loans kami plak kali ni mama Rizqullah nak share....punyalah banyak gambar sebenarnya during this event...sbb banyak sangat jurugambarnya...hehehe...tapi mama Rizqullah share mana yang sempat diedit dan menarik + tertarik+kaboooomm yaa....


Dan macam biasa...tiada ertinya blog mama Rizqullah ni tanpa gambar...


Oleh itu...jom layan lagi cerita bergambar dari mama Rizqullah tentang aktiviti kami di Cameron Highland....


Un-official family day picture sebelum acara bermula...
Semuanya bermula dari 2 orang ibu yang 
nak bergambar bersama anak mereka...
Heeeeeee..:-P

Banner yang di design khas untuk Family Day kami ni...
Cantek takkk???
Very the creative En Fauzi,member se-opis 
mama creating this banner....
Selain di tambah dengan kritikan membina dari 
seme sebelum finalize the design...
Dan inilah hasilnya setelah seme pun bagi idea...

Acara pertama : Photo Session(Semua wajib pakai baju 
merah yang ditempah khas sempena Hari Keluarga ini)
Budak2 plak design baju with green colour...
Cam seswai jeeeee...Cameron = Strawberry...
Red + Green = Strawberry...
Cun sangatlah!!!

Aksi2 mereka sebelum acara kedua bermula...
Tengok tu...macam2 pun aaaadddaaaa....
Rizqullah plak sibuk nak tendang2 bola...
Haih...ini ikut Pak Su Rais lah ni...

Wajah2 babies yang ada ketika Fam Day Loans ni...
Banyak sangat baby okay...
Dan semuanya sangatlah comelious...
Macam2 adegan babies2 ni dapat kita lihat...
Satu perkara +ve yang dapat masa Fam Day ni...
Rizqullah balik je dah pandai merangkak 
dan berdiri sendiri lebih 5 saat....
Weee...alhamdulillah....

Mereka antar yang hadir....
Masing2 ceria dan gembira...
Yang penting TEAMWORK!!

Acara ke - 2 : Poison Ball...
Ini permainan tuk kanak2...
Cara dia lebih kurang cam music chair...
Tapi sbb x der chair...gunalah ball...

Acara ke-3 : Ironman...
Ini adalah salah mangsa yang kena jadi Ironman...
Acara ini pun untuk budak2...
Orang tua...jadi ironman je...heeeeeeeee...

Acara ke-3 : Ironman...
Ni sorang lagi...dan dialah yang menang acara ni...
Sangat creative gak budak2 ni...
Siap ada pedang lagi tau abang Ironman ni...hehehe...

Acara ke-3 : Ironman...
Mangsa yang terakhir menjadi Ironman...
Cool je masa kena balut ni...
Sempoi arr....next year jadi spiderman plak ek...
Hahahaha...

Acara ke-4 : Raja Botol...
Ini memerlukan kepintaran sifir....
Kanak2 leh join..orang dewasa pun leh join...
Yang penting tau sifir ya...

Hmmm..selepas acara ini adalah bebas...coz sebelah malamnya ada lagi acara lain yang menanti...masa acara Raja Botol diadakan...kami sekeluarga dah balik ke apartment coz Rizqullah dah meragam nak tido...sangat penat dia dari pagi ikut aktiviti Fam Day Loans ni...sib baiklah dia sangat behave dan senang sangat dijaga...good boy anak mama ni...cayang dia...

Okaylah...nak tido dulu...ada banyak lagi ni hutang update aktiviti yang mama Rizqullah tak sempat nak update kat sini...terlalu sibuk ngan acara yang pelbagai...

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice day~~

7 comments:

ibu_Arifa said...

syoknyer dapat join aktiviti camni... saya sekali pun xpernah join benda2 camni.. kompeny hubby-> kedekut :P

rynas said...

wah terasa kemeriahannya

nosembilanbelas said...

alamak..dah lama tak main suratkhabar

nosembilanbelas said...

alamak..dah lama tak main suratkhabar

Maslina Rosdiana said...

IbuArifa,

Syok sebab ramai2 buat sama...ini pun bukan company support...initiative kami kumpul duit dan organise sendiri...nak harap Maybank???hmmm...sama gaklah kedekut..heeee...

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Syoookk sangat kat sana..sbb semua beri kerjasama yang baik...jadilah satu aktiviti yang meriah..

Maslina Rosdiana said...

nosembilanbelas,

Mengimbau nostalgia surat kabar..heeeee

 
Real Time Web Analytics