July 22, 2010

@Floria 2010,Putrajaya

Orang lain dah lama update pasal floria ni...tapi mama Rizqullah baru je nak update pasal Floria ni...hmmm...tak kisahlah...janji ada gak kaaaaan....mama Rizqullah tak semangat nak update pasal floria ni sbb kurang best compare tahun lepas...apapun...layannnn....


Last Friday,on 16 July 2010....ayah dan mama sempat bawak Rizqullah jalan2 tengok bunga kat Putrajaya...This is yearly event yang dijalankan oleh Perbadanan Putrajaya...last year pun ada gak...dan macam biasa...mama dan ayah prefer to go at night coz lebih sejuk and bajet taklah ramai orang nak gi waktu malam...heeee...


Tapi kali ni sangkaan kami meleset sangat...ramai giler kot orang aritu...sbb ada pelancaran sekali pada malam itu....mmg tersangat ramailah orang kat situ sampai nak snap gambar2 menarik pun tak dapat...sbb terlalu ramai...dan jugak Rizqullah pun dah jadi badmood bila ramai sangat orang yang  ada di situ...


Bila dah ramai...dah tentu keadaan pun jadi sesak dan panas...


Tapi dalam sesak2 tu..sempat gaklah mama snap beberapa picas tuk dijadikan kenangan buat kami sekeluarga...


So...layankanlah ek...antara gambar2 yang sempat disnap pada malam itu...


Entrance of  rumah sejuk...
The one with air cond...

My cinta and nyawa di sebalik bunga-bungaan...
Time ni Rizqullah dah mula bosan...

Majlis pelancaran/perasmian...
Tak tau menteri mana yang tengah bercakap tu...
Heeee....tau amik gambor je...

Ayah dan anak yang berposing...

Bunga orked...

Ayah dan anaknya lagi...
Bila arr mama dia plak nak interprem nih???

OPSSSSS!!!candidos...
Aksi seorang nenek dan cucu yang manja...
Alahai...soooo sweet tau..

The scenery...






Last but not least....Rizqullah dan mama...
Akhirnya dapat gak mama bergambar with my little rascal ni...
Sangat lasak okay..mama mmg dah 
surrender kalau nak dukung2 Rizqullah..
Sangatlah lasak yang amat...

Okaylah...kalau mama Rizqullah rajin..nanti mama Rizqullah comparekan Floria tahun lepas dan tahun ni dalam entry seterusnya...sbb rasanya kali ni cam kurang menarik pada pandangan mata mama Rizqullah...maybe sbb I lioke the colourfull scenery dan jugak bau wangi bunga-bungaan...tapi ayah plak cakap tahun ni lagi bagus...coz banyak konsep2 yang di pamerkan...huhuhu...pulak daaaa...

Till my next entry...salam sayang dan salam satu Malaysia 

Take a good care of your health
and 
Have a nice day~~

4 comments:

n@m@n said...

see mine too..


http://fotonaman.blogspot.com/2010/07/bungaan-ini-bukannya-diambil-oleh-mat.html

RaMa2UnGU said...

hohoho...tak sempat nak pegi..weekend penuh aktiviti...next year la insyaallah:)

Maslina Rosdiana said...

n@m@n,

Awak nyer picas lagi lawa laaaa...

Maslina Rosdiana said...

Rama2ungu,

Tak per..insyaallah ada lagi tu..leh gi gak nanti...

 
Real Time Web Analytics