July 13, 2010

Makan-makan @ Mr and Mrs Cha'on house...

Okay...kali ni mama nak citer pasal aktiviti makan2 plak..on 29 June 2010, aritu Mr Cha'on menjemput ayah tuk makan2 kat umah dia yang terletak kat Kota Damansara...dokek je ngan umah kami..dalam 10 min sampailah kat umah dia...**itu kalu tarak jam kat LDP tu**...first time mama jumpa Mrs Cha'on...a very sweet wife and mummy to Akasya...malam tu gak mama jumpa Puan Hajar dan Puan Aini**klu tak salah ya,mama Rizqullah dah lupa nama wife Pak Lah**...ni semua wife2 pelaut MISC...banyak gak update yang mama dapat masa berjumpa ni...weeee...syok dapat jumpa teman senasib ni...


Tapi itulah,mama Rizqullah jeles sangat ngan seme wifey2 yang lain coz dorang seme dapat dok umah teman anak...mama Rizqullah plak tiap2 ari tinggalkan anak gi cari rezeki...bukannya tamak...tapi sbb kami nak ada perancangan nak beli umah sendiri...rumah di zaman sekarang ni bukannya murah2...semenya mahal2 belaka...nak beli apartment pun beratus ribu...untung betul jadi developer umah sekarang ni....umah sebiji je dah dapat beratus ribu untung...lagi2 yang buat apartment tu...haih,donia...donia...


Uiks...terluahkan perasaan plak kat sini...cut,cut...balik pada tajuk entry...Rizqullah pun happy dapat jumpa rakan2 sebaya dan ada baby boy sorang...


Alahai...payah nak taip pepanjang ni...jomlah tengok picas bila orang laut berkumpul dan bertemu...


Tuan Rumah yang berbaju hijau...
Itulah Mr Cha'on...bersama anaknya Akasya...
Yang baju biru adalah buah hati saya...hehehe...


Anak kesayangan Mr and Mrs Cha'on...
Akasya...cute sangat budak ni...
Sebenarnya dia tengah demam....
Tapi sbb tgk ramai orang datang umah dia...
Dia terus jadi sihat,nak tolong mama 
dan papa dia layan orang...


Pak Lah dan anak daranya...
Yang ni umur dah setahun setengah...
Dia nak join main...tapi malu-malu miao...
hehehehe...

Haaaaa...yang ni buah hati saya...
Pengarang jantung,penghibur kala sunyi...
Kalau gi umah orang cam Malaikat je dia...
Baik...diam...ikut cakap...
Alhamdulillah...

2 boys....Rizqullah kecik sikit dari Akasya...
Tak salah mama Rizqullah mereka beza sebulan...
Akasya dah pandai berdiri sendiri dah masa ni...

Hei Si Gadis yang ayu....
Anak pak lah melayan diri sendiri coz 
segan nak join boys main2....


Antara makanan yang di hidangkan...
Nasi tomato ada...agar2 ada...
Dan tak lupa jugak buah-buahan....
Seddddaaappp makan malam tu...

Baby yang ada malam tu...
Baru je lepas abis pantang...
Ni anak ke 2 Pak Lah...

Mereka yang ada di malam makan2 ni...
Semuanya pelaut MISC...
Best bila bertemu...
Yang paling berharga...mama Rizqullah dapat banyak tips 
camne nak bagi ayah rajin belajar...
Dan camne hidup ayah 6 bulan kat Ganu sana....huhhuhu...

Aktiviti gosip...usik mengusik...dan bergelak ketawa...
Hohoho..sangat happy sekali sekala melepak camni...
Walaupun sebenarnya badan dah penat yang amat...

Anak manja Mr & Mrs Cha'on...
Leka betul dia tengok tv sambil berdiri...
Pastu tolong mama dia mengemas umah kejap...
Hehehehe...camnilah nanti Rizqullah plak...
Mau pening kepala mama tengok 
Rizqullah sepahkan barang...

Okaylah...ada banyak sebenarnya gambar2 menarik ketika makan2 ni...tapi mama Rizqullah malas nak edit...pada semua yang nak tengok gambar2 yang lain...mama Rizqullah akan letak kat FB...so,tengok kat sana ya...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

Okay...nak gi keje ni...malam tadi terjoin sama plak Rizqullah Zzzzzz...suami call pun dah tak sedar...betul2 penat semalam...hehehe...

Have a nice day today!!

1 comments:

Ainon Munirah said...

ish, terliur tgk makanan2 nie.
pengajaran= makan sebelom bukak blog ni =P

 
Real Time Web Analytics