July 2, 2010

Mama,Ayah....Rizqullah dah ada awek...

Waaaa...tajuk mama Rizqullah kali nak tak hengat betul...dah tentu ayat penyata ni akan mama dan ayah kena dengar gak lagi 20 tahun akan datang...camnelah perasaan mama dan ayah masa tu....mesti cam terkejut dengar anak ada pilihan hatinya...ish,ish...jauh sungguh mama Rizqullah ni mengelamun....hahaha...


Okaylah...actually nak citer anak mama ni diapit oleh dua anak dara kembar....di pagi hari kedua kami di Cameron Highland...ni second time Rizqullah bertemu ngan anak kembar Kak Helena...this is the birthday girl yang mama Rizqullah citerkan dulu dalam entry terdahulu...dah besar kan dorang...sekarang ni dorang berdua tengah sibuk memanjat plak..hehehe...

Okaylah...jom layan cerita bergambar dari mama Rizqullah...


Rizqullah : Hai,nama saya Rizqullah
Tasha & Tisha : Hai,nama kami Tasha dan Tisha...

Tasha : Alamak...siapa pulak yang sibuk kacau kita ni..
Rizqullah : Kejap2 saya pusing tengok...

Azry : Alaaa...alaaa..meh unkel dokong...
Rizqullah : Apasal unkel ni??kacau daun betullah..
Tasha : A'ahlah...unkel ni kacau je kita nak bekenalan..
Siapa unkel ni??


Tasha : Tak per..kita abaikan unkel tu...jom posing dulu...
Rizqullah : Hmm...mana satu nak pilih ni...Tasha ke Tisha


Rizqullah : Alahai...unkel ni sibuk gak nak join kitalah...
Tisha : Kecian dia kan...tak jumpa rakan sebaya dia...
Tasha : Tak perlah,kita bagi can kat dia nak join kita...hihi

Hehehe...ni semua adalah cerita rekaan mama Rizqullah...sebenarnya budak2 ni kena jadi model di pagi hari...si kembar tu dah boleh merangkak..Rizqullah je yang tak berapa laju lagi nak merangkak...dia duduk dan mengensot...pelik tul anak mama ni...tapi tak per..yang penting tahu camne nak gerakkan diri dari satu tempat ke tempat yang lain...

Okaylah...nanti bila berkesempatan,mama Rizqullah update lagi tentang perjalanan Hari Keluarga unit kami...sangatlah happeningnya sampai hari ni masih lagi terasa roh di Cameron,jasad di opis...hahaha...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah tuk semua...

Tata...titi..tutu..have a nice day!!

4 comments:

Farah . 5577 said...

wah dh ada awek... 2 lak tu.
hebat rizqullah ni..

hahaha, pandailak buat dialogue.. comey je.. ;D

rynas said...

wah dah pandai ngorat awek yer Rizqullah hehheh. comeinya bb kembar

Maslina Rosdiana said...

Farah,

Hehehe...tu dah kakak dah sebenarnya...tapi sebaya..beza berapa bulan je..

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Dia sebenarnya terpinga-pinga...coz seme suh pandang2 camera...pening budak2 tu dibuatnya...

 
Real Time Web Analytics