July 19, 2010

Penyambut tetamu yang comel...

Weee....setelah seminggu berpisah ngan ayah..ops,not exactly seminggu pon...adalah dalam 5 hari ayah gi Ganu...pastu balik KJ..pastu gi balik ke Ganu..pastu balik KJ...huhuhu...sampailah cukup tempoh 6 bulan...camnilah kehidupan kami anak beranak...bertemu dan berpisah tiap minggu...nasib baik gak dapat bertemu setiap hujung minggu...kalau ayah atas kapal...lagi berbulan2 tuuuu baru dapat bertemu...


Dan minggu lepas...ayah dapat penyambut tetamu yang paling comel sambut kepulangan ayah kat depan pintu umah...mama ingatkan Rizqullah dah lupakan ayah..coz dah beberapa hari tak jumpa,tapi Alhamdulillah...sikit pun Rizqullah tak lupakan ayah..maybe sbb rindu sangat kot kat ayah ya sayang...sampai domam2lah Rizqullah sbb rindukan sangat ayah...first time berpisah setelah 2 bulan melekat bersama tak berenggang langsung...


Yelah...mama tau,ayah dah ada geng tgk bola...ajak main futsal...main remote kete...dan macam2 lagi boys stuff...mama jelah tinggal sengsorang kat umah...huhuhu...cesss...ini tak adil sungguh..kena try dapatkan anak girl...baru adil...heeeee....


Okaylah..jom layan keletah Rizqullah sambut ayah kat depan pintu...


video
Rizqullah dengan happy nya dapat jumpa ayah balik...
Macamlah berbulan tak jumpa...
Taaaapppii...bila berbulan tak jumpa...
Ayah dah macam stranger plak bagi Rizqullah...
Coz Rizqullah dah tak ingat kat ayah lagi dah...
Siap langgar2 kaki ayah lagi bila ayah 
nak salam ngan mama...
Jeles tul anak teruna mama ni...

Okaylah...nak tido dah ni...ni video last week sebenarnya...masa first week ayah tinggalkan kami...sekarang ni dah nak masuk week ke-3 ayah tinggalkan kami...tapi setiap hujung minggu dapat berjumpa...kesian kat suamiku yang terpaksa berulang tiap hujung minggu tuk jumpa kami di sini...semoga perjalananmu sentiasa dilindungi oleh Allah swt...

Till my next entry...salam sayang untuk semua...

Daaaa....

~~Have a beautiful day!!~~

6 comments:

Che Armster said...

adoi.. ni yg terasa nak kawen ni kalo baca entry2 kekeluargaan mithali cam ni hahaha

LyNn HaMzAh said...

erm...kesian kat rizqullah...rindu kat ayah dia...

MasLieNa said...

alo2 ciannya kena tinggal.tp takpa p cari rezeki tu..

Maslina Rosdiana said...

Che Arm,

Cepat2 kawen...nanti dah tua...ada gak teman..hehehe

Maslina Rosdiana said...

LyNN,

Dia dah kenal erti rindu...dulu masa umor 2 bulan ayah tinggalkan dah x der apa2...tapi sekarang ni,dah kenal...susah bila berpisah...

Maslina Rosdiana said...

Mas,

Itulah...selalu kena tinggal dek ayah dia...tapi kena tinggal sbb ayah nak ari rezeki tuk keluarga..

 
Real Time Web Analytics