July 11, 2010

Percubaan Pertama...

Lagi beberapa minggu je lagi Rizqullah nak masuk 10 bulan...waaaa...pejam celik..pejam celik dah nak masuk 10 bulan...aduh...cepatnya masa berlalu...dan sejak balik dari Cameron...anak mama ni dah pandai macam2...mungkin sebab dapat jumpa banyak rakan2 sebaya...dan tengok ahkak2 dan ahbang2 yang lain bertatih,merangkak,bermain dan macam2 lagi...jadi pas balik dari sana...macam2 adegan stunt yang anak mama ni cuba buat...


Haaaihhh...sikit2 dulu sayang...jangan advance sangat...tapi kali ni mama nak share dan coretkan first time anak mama ni memanjat tangga..percubaan yang tak di sangka-sangka...dan ni seme gara nak kejar mama...sib baik ada ayah yang tolong monitorkan pergerakkan Rizqullah ni...


Dan nasib baik gaklah...camera digital mama sentiasa ada bersama mama...walaupun gambar tak sehebat DSLR...namun tetap berguna dan bergaya tika diperlukan dan terdesak...


Okaylah...jom layan picas yang mama sempat capture masa Rizqullah cuba kali pertama panjat tangga...
Ayah yang monitor Rizqullah naik tangga for the First time...
Sib baik tangga ni tak tinggi mana pun....

Take five kejap...susah jugak ek mama nak naik tangga ni...
Tapi Rizqullah tahu...usaha tangga kejayaan....
Ayah plak tak lepas pandang...
Takut Rizqullah terjatuh dari situ...

Cuba untuk naik sekali lagi..
Sib baik tangga tu tak tinggi sangat...

Berikan pose terbaik dulu pada mama...
Kita senyum dulu...
Mama seee...Rizqullah tengah panjat tangga...

Memulakan langkah tuk naik tangga yang terakhir...

Pheeeewwww!!!
Sampai gak akhirnya...
Senyum besar sikit kat mama...
Mama seeeeeeee....I made it...
Bangganya anak mama ni dapat panjat 
tangga tu ngan jayanya...
Ramai yang jadi pom..pom girl and boy malam tu...
Ayah...pak su rais...mak leng zetti dan gak mama...

Sebenarnya mama agak terkejut gak Rizqullah cuba nak panjat tangga tu just to kejar nak ikut mama kuar...aduhai anak mama ni...sayang tul ngan mama ek...mama pun sayang sangat kat anak mama ni...semoga anak mama ni membesar dengan sihat dan jadi anak yang soleh serta manusia yang beriman...amin...

Okaylah...cukup dulu update progress Rizqullah...nanti mama share lagi progress Rizqullah sebelum masuk 10 bulan ni...suddenly je anak mama ni pandai macam2...

Till my next update...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...salam...

6 comments:

Hamzah Ian said...

anak kamu cun.. hensem... pelamin belakang tu sape punye??

Shiela Latif said...

ala pandai dah rizqullah...sikit lagi mesti dah pandai jalan nie...gigi tumbuh dah banyak yer... :)

cantiknyer pelamin kat belakang tueeee....dulu masa shiela kawin takder pelamin cenggini...huhuhu :)

Zaidah said...

MAS...BACKGORUN PELAMIN MERAH MENYALA...CANTIK...TAPI CANTIK ANAK LELAKI MAMA YANG PANJAT TANGGA TU....COMEL....

Maslina Rosdiana said...

Hamzah,

Terima kasih...Rizqullah anugerah dari Allah yang tak terhingga untuk saya dah suami...

Pelamin tu sepupu yang punya...buat sendiri tu...cantik kan??

Maslina Rosdiana said...

Shiela,

Sekarang dah pandai meniti tepi meja dan kerusi...itulah,ramai cakap dia akan jalan cepat...hohoho..penatlah mama dia nak kejar nanti...

Pelamin tu reka sendiri by sedara...nice hasil kerja tangan dorang..

Maslina Rosdiana said...

Zaidah,

Tima kacih...hehehe...dah mula melasak sekarang ni...penat melayan dia yang asyik nak memanjat dan merangkak sana sini...huhhuhu...

 
Real Time Web Analytics