July 20, 2010

Rizqullah dan Bunga...

**scheduled post**


Ini bukan entry pasal Floria ya...tapi tengah mama Rizqullah tgk picas2 lama yang ada dalam harddisk mama Rizqullah...terjumpa plak gambar2 yang membuat mama tersenyum ngan keletah anak mama yang pelbagai ni...


Hohohoho...siapa kata budak laki tak suka bunga...heeeeeeeee...ni anak saya suka je ngan bunga-bungaan...maybe sbb masa ngandongkan Rizqullah...mama selalu dapat bunga dari ayah...itu yang anak mama ni pun suka kat bunga...


Syok plak mama tengok ekspresi muka Rizqullah masa first time di beri kebenaran tuk touch bunga2 yang ada kat Cameron aritu....


Okaylah..x mo cakap banyak...jom tgk picas2 yang sempat di edit...


Laaaayyaaann...


Rizqullah first time macam takut je nak touch bunga...
Tengok mata dia tutup...tapi tangan nak try capai bunga tu...
Takut tapi mau anak mama ni....

Okay...dah tak takut dah...
See mama...i touch the rose...

Aik...terlebih sudah plak anak mama ni...
Sampai nak tarik2 plak kelopak bunga tu...

Okay...berjaya di tangkis oleh ayah...
Sib baik tak tercabut kelopak bunga ros tu...
Tapi Rizqullah masih nak rasa camne kelopak bunga ros tu...

Nak try capai daun plak...
Aduhai....anakku...karang tercucuk duri pulak....
Tak boleh sayang...

Leh pegang bunga je...
Tak leh pegang pokoknya..
Nanti luka tangan comel anak mama ni...
Sedih hati mama kalau anak mama terluka walaupun sikit...

Aksi lain plak dan jugak bunga lain...

Sifat ingin tahu masih tinggi lagi...
Kali ni Rizqullah tengok bunga lain plak...

Try pegang je dulu...

Masih nak pegang...
Tengok tangan dia yang satu lagi tu...
Dah dapat sekuntum sebenarnya...
Sangat pantas tangan anak mama ni...

Okaylah...cukup tuk entry kali ni...nanti mama Rizqullah share plak entry lawatan kami ke Floria 2010 di Putrajaya....jalan sakan je kami ni kan...heeee...pas jalan2 kat sana...esoknya mama Rizqullah pening kepala yang amat...then demam dan tonsil bengkak...seme gara2 kena ketuk kat muka ngan toys masa pegang Rizqullah...sangat sakit yaaa,pening2 lalat pastu...2 hari dah ni kepala migrain + sakit kat area hidung and mata....nak marah x leh...coz Rizqullah kecik lagi...tak tau apa2 lagi...huhuhu...

Till my next entry...ini pun taip entry dalam keadaan mamai je...coz baru makan ubat migrain dan demam..salam sayang tuk semua...semoga semuanya sihat dan happy selalu...

~~Have a nice and beautiful day~~

7 comments:

LyNn HaMzAh said...

hehehehe...suker ek dia ngan bunga...comey jer...

Zakilah said...

wah..mat bunga..so cuteee

AngahSayang2314 said...

apa kata riz bagi bunga kat gegirl heheheh...... best la.. tengok pic riz

sI tEDI said...

teruja rizqullah dgn bunga :))

Farihah Ahmad said...

oh anak mama yg sgt cumil!

aLya said...

get well soon:-)

Maslina Rosdiana said...

Lynn: Dia geram nak tarik kelopak bunga tu sebenarnya...

Zakilah: Hehehe..terkenan kot masa ngandungkan dia,mama dia asyik dapat bunga..

Angah : Leh,nanti dah besar dia bagi kat the only girl yang dia nak bawak jumpa mama dia..

sI tEDi : Sangat teruja dia..sbb warna bunga2 tu seme terang2...pastu mama pun bagi green light nak pegang..apalagi,peluang...

Farihah : Terima kasih...comel ke??tang rambut je kot...hehehe

aLya : Thanks alya...

 
Real Time Web Analytics