July 22, 2010

Rizqulllah pleeeeeeassseelah!!!

Ya Allah...kuatkanlah hatiku....
sabarkanlah hatiku tuk melayan kerenah anakku ini...

Rizqullah sayang....
kenapa anak mama ni 2-3 hari asyik meragam je ni...
Adakah sebab mama tak banyak cakap dan bergurau ngan Rizqullah???
Mama sakit sayang...mama tak der suara nak cakap banyak...
Mama sakit tekak..dan sakit kepala...
Bukan mama tak mau gurau dan manjakan Rizqullah...
Tapi mama tak larat sayang...
Mama tau...mama tak leh nak buat tugas sebagai 
mama dan ayah bila mama sakit...
Mama tau...Rizqullah nak perhatian mama...
Tapi mama nak anak mama janganlah nakal sangat...

Dah 2-3 hari ni Rizqullah selalu buat mama naik angin satu badan...
Belum sempat mama letak beg pas balik keje...
Rizqullah dah mengamuk bila mama tak amik peluk cium....
Pastu...Rizqullah tak leh berenggang langsung ngan mama...
Mama nak makan pun susah sayang...
Nak solat pun Rizqullah kacau...
Nak gi toilet lagilah...
Rizqullah nangis cam kena pukul je...

Bila mama citer kat ayah....
Betapa geramnya mama ngan Rizqullah...
Betapa mengada-ngadanya Rizqullah kat mama...
Ayah cakap..."I tak leh nak tolong apa2..."
Haih!!!ini pun satu...tak der moral support langsung...
Kadang2 mama rasa nak merajuk pulaklah...
Nak bawak diri jauh2...
Semenya mama nak kena jaga dan handle...
Tapi bila mama sakit siapa nak jaga mama??
Semenya mama sorang2 jugak yang kena buat...

Tapppiiii.....semuanya hilang bila....


Bila Rizqullah buat muka camni...
Mama tak jadi nak bawak diri...
Mama tak jadi nak marah...
Mama tak jadi nak majuk2...
Sebab Rizqullah adalah nyawa mama...
Rizqullah lah penyeri hidup mama..
Dan mama tau Rizqullah pun sayang mama sangat...
Sebab itulah anak mama ni sentiasa nak melekat je ngan mama...
Apapun Rizqullah...
Please sangat...tolonglah jangan buat mama penat dan marah...
Mama tiap2 hari pun dah penat kat opis...
balik umah Rizqullah plak cari pasal ngan mama...
Tolong sayang mama...
Janganlah meragam dan ngada2 ya...

Mama sayang Rizqullah...
You are my everything...

9 comments:

NURUL said...

sabar mas..hehe
budak2 mmg camtu..
kdg2 sampai kita hilang sabar..
tapi bila tgk innocent face dia while sleeping..
haihhhh....menyesal pulak naik angin!hahaha....

Maslina Rosdiana said...

Nurul,

Tul tu...mmg boleh hilang sabar betul dengan kerenah dia...
Semalam teruk betul...seme tak kena...
Pastu sikit2 ngamuk...
Yang paling gelihati dia geram kat mama dia..buat gaya ala2 incredible hulk plak...hihihi...
Mmg kelakar plak rasa time tu...

LyNn HaMzAh said...

hehehehe...
mula2 rasa cuak juga baca entry nie...
apa la yang mas nak buat dgn rizqullah...
tp rizqullah pandai amek hati mama dia...
cerdik la dia...
sabar yer mas...
budak2 memang suka buat perangai mcm tu...

JUE said...

Hehehe....maybe Rizqullah dlm stage yg suke mgamuk2 nih. Sentiasa nk perhatian sbb dia dh pandai. Dia tau apa yg dia nak tapi x reti nk ckp so bila dia ngamuk2 msti mama akan dapatkan apa yg dia nak... ;)

Sabar yer Mas...berdasarkan pengalaman, nak handle anak lelaki lagi susah drpd anak pompuan. Dia punye mengamuk tu satu macam lah ~ngheee

Shiela Latif said...

salam lina...shila skang nie pon tengah rasa apa yang lina rasa...adam skang nie demam..punyalah susah nak buat sesuatu benda...jangan kata nak mandi..nak buat air nescaffe ponnn susah...sabr jer lah hai, nak buat macam mana...tapi mmg penat kalau kita sorang2 jer kena handle time dia meragam, tuhan jer yang tahu penat dia macam mana kan...nanti husband shiela balik kerja shiela membebel kat dia tak benti2 ....hihihi, balas dendam lar konon2...huhu

sabar jer lah yer...kuatkan semangat walau abg lina dok jauh..besar pengorbanan lina tue. :)

AngahSayang2314 said...

mas angah rasa dia nak dapat adik baru kotttt??? kadang2 kalau budak meragam bole jadi gak???

alyyani said...

banyak sabar ok, tgh peak time dia nak kan perhatian u. mmg takleh nak buat apa. sabar je yg terbaik yg perlu dilakukan. :)

Fatin Zulkifli said...

ahhhhh!! adorablenye anak u sis~~
comel!!

Amy Syaquena said...

salam...

entah2 dia nak dapat adik kot....

 
Real Time Web Analytics