July 4, 2010

Si kecik buli si BESAR...

Heeeeeeeeeee...tajuk mama Rizqullah tak menahan lagi...tapi inilah kenyataannya...si kecik cilik ni leh buli si BESAR dengan muka selamber dek je dia...tak caya...


Jom tengok gambar2 yang sempat di capture masa adegan buli ni terjadi...memang tergelak besar mummy2 semua babies yang terlibat bila tengok balik adegan ni...


Layansss...


 Tuan punya botol yang pakai baju orange tu...
Itu anak Puan Ratz...
Tuan punya blog --> Stylo Baby Stuff
Mama Rizqullah letak Alfie sebagai no satu ek..
Sbb botol tu dia yang punya...

Botol telah beralih ke tangan Nabilah...(nombor 2)
Anak Kak A'a...
Rizqullah plak buat pusingan usha keadaan sekeliling dulu...
Line clear ke idak...sambil2 pikir cara nak amik botol....

Rizqullah tak abis lagi buat pusingan....
Nabilah plak tengah happy dapat conquere botol tu...
Alfie plak...terngaga sambil pikir cara 
nak dapatkan balik botol tu...
Aleeya kat tepi tu tengah pikir camne nak join babies2 ni...
Sambil gigit jari...hehehe..

Rizqullah dah siap buat satu pusingan...
Rampasan botol secara perlahan oleh Rizqullah 
sedang berlaku ketika ini....
Sementara Alfie dan Nabilah tengah baby talk antara mereka...
Mungkin sedang memutuskan siapa lebih 
berhak atas botol tersebut...
Hahaha...,memandai je mama Rizqullah ni...

Rizqullah(nombor 3) dah berjaya conquere botol tu...
Sementara Alfie dan Nabilah terpinga tengok botol 
dah ada di tangan si kecik(Rizqullah)....
Mungkin menyesal tak letak botol tersebut 
di tengah-tengah antara mereka...

Rizqullah dengan muka selamba membawa lari botol 
tersebut jauh dari Nabilah dan Alfie...
Haih....anak mama ni...tengok cara pegang botol tu...
Macam menang trofi je anak mama ni pegang botol tu...
Nabilah plak sedih tak dapat balik botol tu...

Heeeeeeeee...inilah adegan si kecik buli si BESAR....dalam bertiga ni Rizqullah lah paling muda...tak cukup setahun lagi...dan dalam diam...dia merampas botol tu dari yang si BESAR berdua tu...sampai nangis kakak nabilah sbb Rizqullah bawak lari botol tu jauh2...Haih!!!nakal gak anak mama ni..tapi yang paling tak menahannya...dia buat muka selamber dek je dia...muka tiada kekesalan+bersalah...ish...ish..ish...

Okaylah...nanti mama Rizqullah update lagi pasal kehangatan Fam Day Loans @ Cameron ni...sangat banyak aktiviti yang di lakukan bersama...dan yang paling penting semuanya happy berada di sini bersama-sama...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah satu Malaysia untuk semua...

**Untuk ayah yang ada di Kuala Terengganu sekarang ni..Rizqullah sangat meragam sekarang ni...asyik cari you je sayang...harap2 dia tak demam rindulah...kesian tengok dia cari ayah dia nak ajak main-main...we love you so much dear ayah@my sweet hubby**

~~Have a nice and beautiful weekend~~



8 comments:

bArdbOO said...

hehe...sbau jek la si kecil tu kan..bestnya dh ada anak.. =)


jum baca entry terbaru bARdbOO:

bARdbOO GIVEAWAY

Ain said...

wahhh, pandai buli abang ngan kakak yerk.....

hehehe....

miss hav0c said...

hahahaha sungguh comel...ooo kicik2 da pandai membuli ye..

rynas said...

yer..yer...anak lelaki mmg gitu...lasaknya lebih..sikit sian yg nangis tu hehheh

Maslina Rosdiana said...

Bardoo,

Hahaha..itulah,tak pandai yang kecik..ada hati nak buli abang dan kakak yang besau...

Maslina Rosdiana said...

Ain,

heeeeeeeee....itulah,entah mana dia belajar camtu...tapi nak gelak je tgk aksi dorang ni balik..

Maslina Rosdiana said...

Miss havoc,

Sangat pandai...kat umah selalu buli mama dia...asyik minta dokong je...tak sempat mama nak makan minum kadang2 tu..

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Bukan lasak sikit...sangatlah lasaknya anak lelaki ni...mmg jauh beza kalau jaga anak pompuan..anak pompuan lasak2 pun tetap berhemah lagi..

 
Real Time Web Analytics