July 28, 2010

@Subang Parade,Subang Jaya

Suatu masa dulu..inilah tempat yang paling glamour tuk shopping...sebelum tumbuhnya Sunway Piramid..One Utama dan macam2 lagilah shopping complex kat area Petaling Jaya ni...Subang Parade adalah satu tempat yang dikelaskan sangat happening satu ketika dulu...Tapi itu adalah kisah dulu kala...sekarang ni setakat nan ado je visitor kat situ...tapi yang bestnya..banyak lagi kedai2 yang hidup kat situ...yang penting tetap kelas gitu...


Last 2 week Saturday,ayah ajak mama dan Rizqullah gi jalan2 kat Subang Parade...ayah kata saja jalan2 kat sana...nak menggamit balik memori lama...memori masa dia keje kat Subang Parade dan jugak memori bercinta jalan2 kat situ...pastu shopping beg holiday kami kat situ...such a lovely memories we had there...miss it so much...


Erk...alamak..termasuk mode emo2 kejap yaaa...maklumlah pasni tak jumpa sang suami tuk hampir 2 minggu...tiap2 malam dok ngadap gambo dia dan gak bersms ngan dia...


Okay..dah mode emo2..jom layan selected picas yang mama Rizqullah rajin nak tepek di sini...hehehe...


Layaaann...


Ayah and Rizqullah...
Rizqullah on the stroller sewa from Subang Parade...
Only RM20 je..u can borrowed the stroller...
Sangatlah comfort this stroller...
Pas pulangkan..u'll get ur RM20 balik ya...
X yah nak bawak stroller bagai gi sini...
Pinjam je pun bleh..

The little boss...
Some how...mama suka picas ni...
Rizqullah macam boss kecik je...
Bila duduk camtu dalam stroller tu...

Ooooo...ini kah sebenarnya niat ayah...
nak singgah Subang Parade...
Nak usha lensa rupanya...
Tak per..tak per..ayah beli....
mama yang shot picas seme...
both of you guys please become my model yaaa...
Hehehehe...

The king and the little prince...
Tengoklah gaya Rizqullah tu...
Macam baby dah umur setahun...
Padahal baru je 10 bulan...
Aduhai anak mama ni....cepatnya membesar...
Miss your gugu gaga time lah sayang...

Sangat lasak sekarang ni...
Dalam stroller mmg tak leh nak duduk diam...
Asyik pusing sana sini je...

One of the lovely picas inside the lift...

This is where an english couple approaching us 
and say something about Rizqullah...
"He's a beautiful boy"...
Hohohoho...kembang kejap mama dan ayah...
This is becoz...
Masa tgh tunggu food...Rizqullah keep smiling and waving 
his hand kat the english couple...
Which was sitting just infront of us...
Yeezzzzaa...semangat satu Malaysia sungguh anak mama ni...
Good job my dear son...

This is the beautiful boy...
Which mmg sangat friendly cam ayah dia...
Opsss...kenapa x macam mama dia??
Sbb mama dia sebenarnya pendiam...
Hanya dengan org yang tertentu je 
mama Rizqullah akan kepoh cam minah kapochi..

Hmm...panjang plak mama Rizqullah menaip malam ni...hehehe...tersenyum kembang hidung kejap bila teringat balik how's proud we are when the english couple came to us and saying good things about Rizqullah...Alhamdulillah....we have such a lovely son who makes everybody smile when meeting him...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah satu Malaysia untuk semua...

~~Take a good care and have a nice day~~

4 comments:

AngahSayang2314 said...

ye la mas dulu2 memang kat subang parade tue tempat famous kan?? tapi sekarang dah suam jer..

apa2 pun cute la riz ngan mukanya hehehe

cik elina said...

mama,
nak bkenalan ngn rizqullah boleh ?
ehehe
:)

Maslina Rosdiana said...

Angah,

Betul tu...dulu itulah tempat yang paling crowded sangat..sbb ramai sangat org suka habiskan masa hujung minggu kat sana...

Sekarang ni dah banyak sangst shopping mall yang ada...itu yang cam suam2 kuku je kat situ..

Maslina Rosdiana said...

Elina,

Boleh..no problem..

 
Real Time Web Analytics