July 15, 2010

Sweet 10 months journey...



10 months of my sweet journey raising up this little boy....
from the first day of his life...until this moment...
from 2.5 kg only...now he's 9 kg...
from knowing nothing....now learning so much of things...
He's growing up so fast and miss all his gugu gaga moment....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tepat 1.25 pagi pada 15 September 2009...
Lahirlah seorang bayi yang diberi nama Mohamad Rizqullah...
Setelah hampir 10 jam mama dalam labour room...
Menahan sakit tuk melahirkan putera sulung mama ini...
Sampaikan terlupa nak amik epidural atau apa2 ubat penahan sakit...
Dan kini...putera mama ini dah berumur 10 bulan...
Satu perjalanan yang indah mama lalui bersama-mu anakku sayang...
Satu pengalaman yang tak bisa mama gambar dengan kata-kata...
Selama 10 bulan jugak Rizqullah mama susukan dengan susu mama...
Alhamdulillah...semoga Allah swt terus murahkan rezeki anak mama ni...
dan semoga mama dapat susukan Rizqullah hingga 2 tahun...
Amin...

Dikau lah penyeri hidup mama dan ayah...
Peneman mama di kala ketiadaan ayah di sisi mama...
Mama dan ayah sayang Rizqullah....
Happy 10 months anakku sayang...
Semoga dikau membesar menjadi manusia yang beriman 
dan berjaya dalam apa jua yang dikau lakukan...
Doa mama sentiasa untuk-mu anakku...

Anak kesayangan mama dan ayah...
Simbol cinta mama dan ayah...
Will love you forever my dear son...
Happy 10th month young...
Lagi 2 bulan...dah setahun anak lelaki mama ni...

Till my next entry...salam sayang untuk semua...ceria-ceria selalu...

p/s: petang tadi dapat berita dari Singapore Onyang Rizqullah kat ICU...semoga beliau cepat sembuh dan dapat jumpa Rizqullah this raya....tiap2 kali call mesti tanya pasal cicit dia yang sorang ni...huhuhu...kalau keadaannya makin teruk,kami sekeluarga akan fly ke Singaporelah nampaknya...harap semuanya oklah di sana...doa kami dari kejauhan semoga Onyang Rizqullah sembuh dan kembali cergas seperti biasa...amin...


19 comments:

rynas said...

wah dah 10 bulan...hehehhe tak lama lagi Rizqullah boleh dapat adik lagi

bspotgurl said...

comelnyeee

LyNn HaMzAh said...

sedapnyer nama...dah 10 bulan yer...x lama lagi genap la setahun...moga jadi anak yang baik yer...

i'm the girL said...

isk teringat my abah... u g la tengok onyang rizqullah tuh... orang tua slalu nak perhatian...

btw, rizqullah comel la.. :D

Marlina Roslee said...

Cutenye baby...

Wife Mr.Em ~ Ibu Mr.Aqil said...

Anak penawar kan mas... ;o)

farhana_aziz said...

mesti best dapat tgk anak besar depan mata kan..tak sabar nak ada baby.huhu.belum rezeki lagi.

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Haaaaaaaaa....adik lagi...huhuhu..x dapatlah,yang sorang ni pun mama dia penat nak jaga.kadang2 mandi & makan pun tak sempat nak tambah lagi..tidak2...Bu Yao2x!!hehehe...

Insyaallah..nanti dululah tambah..nak bagi Rizqullah puas bermanja dulu..ngeh2x

alyyani said...

comel sungguh anak bujang awak ni. sangat comel :)

AishaDIYanything said...

indahnya percintaan........ lahirlah lambang cinta antara dua pasangan yang bahagia.....

Maslina Rosdiana said...

bspotgurl,

Tima kacih auntie...nanti singgah sini lagi ye...tgk saya senyum...

Maslina Rosdiana said...

LyNn,

Itulah...anak kecil ni sangat bermakna bagi kami sekeluarga....sesuai ngan nama dia...Rizqullah = Rezeki dari Allah...

Amin...mama dia pun doakan semoga dia jadi anak yang baik dan beriman..

Maslina Rosdiana said...

LyNn,

Itulah...anak kecil ni sangat bermakna bagi kami sekeluarga....sesuai ngan nama dia...Rizqullah = Rezeki dari Allah...

Amin...mama dia pun doakan semoga dia jadi anak yang baik dan beriman..

Maslina Rosdiana said...

I'm the girl,

Memang nak gi kalau dah teruk sangat...sekarang ni keadaan kewangan kami tak mengizinkan....

As at hari ni...Onyang Rizqullah dah recover...tapi still under monitoring...insyaallah raya ni kami ke sana..

Maslina Rosdiana said...

Marlina,

Terima kasih...

Maslina Rosdiana said...

Salina,

Betul tu...penat camne pun bila tgk muka anak...teroosss hilang semenya...

Maslina Rosdiana said...

Farhana,

Best tengok anak membesar...tapi lagi best klu dapat dok umah ngan dia sekali...huhuhu...

Insyaallah...ada rezeki tu...enjoy dulu puas2...nanti dah ada anak dah kena kuragkan enjoy...heeeeee...

Maslina Rosdiana said...

Alyyani,

Terima kasih...semua baby pun comel sbb kurniaan Allah....

Maslina Rosdiana said...

Aisha,


Yaaaa....betul tu,anak adalah lambang cinta bagi pasangan yang dah berkahwin...anaklah penghias rumah tangga...heee...

 
Real Time Web Analytics