August 13, 2010

Aci..aci... buka pintu...

Obsesi terbaru Rizqullah sekarang ni...main ketuk2 pintu....aduhai anak mama...kalau tak dapat main bukak tutup pintu...dia main plak bergendang gendut kat pintu tu...ada je keroje anak mama ni...bila di warning...dia leh marah kita balik....babling dan mumbling macam2 kat mama...konon2 suh mama bersabarlah ek...jangan marah2 bila Rizqullah main pintu...ada2 je anak terunaku sorang ni...


Mama tak marah sayang...mama bagi Rizqullah main pintu tu....tapi jangan sampai terkepit jari sudah...itu je yang mama nak elakkan..nanti dah terkepit jari Rizqullah nangis plak pastu ngadu domba ngan ayah bila ayah balik nanti....haih,sejak dah pandai cakap few words sekarang ni..anak mama dah pandai nak balas cakap orang macam2...dan citer kat ayah macam2...


Daaannn....achievement Rizqullah yang paling membanggakan mama hari ini ialah...Rizqullah dah pandai dengar arahan...yipppie!!!!Uci citer semalam,Rizqullah buang biskut merata kat hall umah..tapi bila uci tanya kat mana Rizqullah buang biskut tu...Rizqullah tunjuk kat uci ngan mulut dan bahasa..."Uuuhhh...uuuuhhh..."....pastu bila Uci cakap..."Kutip,tak mo buang merata-rata...nanti semut datang..."...anak mama pun duduk dan kutip biskut tu...pastu kutip dan letak kat tangan uci...See ayah...our son is so clever....Ruginya u tak der kat sini...kalau tak leh gak u tengok our son achievement...


Okaylah...cukup dulu mama rekodkan kat sini kejayaan Rizqullah semalam...


Sekarang mama nak share obsesi terbaru anak mama ni...main pintu...haih,nak jadi Ahmad Albab ke anak mama ni...ke nak kena babap ngan mama...hehehe...


So...jom layan keletah Rizqullah dengan pintu kesayangan dia...


Mama...pleaaasee bukakan pintu ni...
Rizqullah nak main buka tutup pintu...

Rizqullah ketuk2 pintu ni ek...
Aci...aci..buka pintu...
Nana balik pukul 1...

Mama..oh...mama...
Please open the door for meeee...

Mama tak bukakan...
Rizqullah main gendang kat pintu ni ek...
Hehehe...

Ada macam bunyi gendang KITARO tak mama...
Dum...dam..dum..dam...

Hmmm...alamak...
Tombol pintu tinggi sangat,,,
Camne nak bukak pintu nih???

Tak per...kita main benda lain dulu...
Ish,ish...tengok tu...muka nakal Rizqullah...
Pas main pintu...anak mama kemaskan umah plak...
Haih...ada je keroje anak mama ni...

Okay...till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...selamat berpuasa ya...jangan puasa yang..yang..yok..pagi2 dah bukak periok...

Mama nak sambung tido balik ni...huhuhu...tak sempat nak BW ke rumah teman2 lain..insyaallah,wiken ni mama Rizqullah berkunjung kembali yaaa...

~~Have a nice fasting Friday!!~~


2 comments:

miszTERRA_SF_ said...

hehehe..comey btol rizqullah men ketuk2 pintu tringat lak kat kazen.. dia pon ske men kt pintu n pnah trkepit.. nanges kuat gler tp sib bek jap je :)
selamat berbuka kak

Maslina Rosdiana said...

miszTerra,

Terima kasih sudi singgah sini...itulah,akak takut gak dia terkepit tangan...karang lebam ke hape...ayah dia marah plak..huhuh

 
Real Time Web Analytics