August 6, 2010

Bila Rizqullah menaip...

Hohoho...malas betul this lately ni mama nak update progress Rizqullah di sini....hehehe...semua ni gara2 sibuk dengan tugasan di pejabat dan jugak di rumah...saban hari ada je benda yang nak diuruskan...tap demi anak mama yang tercinta ini,mama gagahkan jugak nak sekang mata menaip progress anak mama...


Ada je yang anak mama ni nak buat...saban hari mama rasa cepat sungguh anak mama ni membesar...rasanya baru semalam je mama memangku anak Rizqullah keluar dari bilik bersalin...aduh,cepat sungguh masa berlalu...pejam celik,pejam celik..usia anak mama ni dah nak menginjak ke setahun...


Dan sejak dah pandai macam2 ni...anak mama pun ayah hadiahkan dengan mainan yang tak sesuai ngan usia dia....(ni kes ayah eksited sangat nak belikan anak hadiah)...tapi anak mama ni sempoi,layan je hadiah dari ayah tu...


Okaylah..jom tengok aksi anak saya menulis blog plak...dia pun nak tolong mama dia menaip update activity dia saban hari dengan mama dan ayah tercinta dia...


Biarlah gambar2 ini meceritakan segalanya...and to ayah,anak kita ni pandai nak menaip dah...thanks sbb belikan toy ni tuk Rizqullah...


Layaaaannnsss....


Mama...ni laptop siapa??
Rizqullah punya keeee???
Leh ke Rizqullah main???

Mama...cam mama punya kaannn??
Tapi dia warna birulah mama...

Okaylah..pasni Rizqullah jelah yang taip blog ni...
Mama tolong editkan gambar je...

Erm...betul ke Rizqullah eja ni mama??
Huruf ni betul kan??

Okay....Rizqullah dah siapkan satu entry...
Nanti kejap lagi Rizqullah nak blogwalking pulak...

Weee...dah siap...leh simpan laptop ni...
Rizqullah nak minum susu dan tido kejap...

okaylah...nanti mama Rizqullah share lagi aksi2 anak kesayangan saya ni...walaupun tak lah comel mana pun...tapi setiap hari ada je yang dia buat mama dia tersenyum...tiap kali balik keje,ada sahaja suprise yang anak mama ni buat...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

~~Have a nice and beautiful day~~

4 comments:

liennasts said...

wah.. dak tecik dah ada laptop. Ari tu jalan2 ada gak ternampak benda ni. Belek2 jap. Ckp ngan hubby nak beli ni untuk danish (anak saya). Tapi bila fikir2 balik, Danish ni dah lah ganas.. Belum pandai pakai lagi agaknya. Takut rosak lak. Tunggu besar sikit kot..

ismiaisha said...

hihi~
kecik2 lagik dh ada laptop..
canggih kanak2 zaman skarang nih..hihi~

kak,anak akak comel lah..
sapa ckap xcomel..
kata2 seorang ibu tu doa tau...

anyway,kim salam kt rizqullah yg kiut miut tu..:)

Maslina Rosdiana said...

liennast,

Itulah,ini pun saya takut rosak gak...sbb Rizqullah pun ganas gak ni...asyik bukak tutup je..

Tapi dah ayah dia belikan..terima jelah..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

aisha,

Alhamdulillah...terima kasih cakap dia comel...bagi akak semua bayi tu comel,sbb dorang x kenal dunia dan sangat suci..lagipun akak tak mo nanti ada yang terasa hati kalu akak cakap terlebih pasal Rizqullah...

Biarlah low profile je..

 
Real Time Web Analytics