August 31, 2010

Day 1: Visiting Sutra Beach Resort

Hehehe..pas sampai Ganu last Saturday...mama dan Rizqullah terus tido dulu...hehehe..qada' tido yang sebelum ni....penat sungguh plak terasa,ditambah plak dengan Rizqullah yang tengah cranky sbb kepanasan kat Ganu...serius sangatlah panas...even orang Ganu sendiri pun cakap panas tau...berpeluh-peluh ni celah ketiak...hehehe..


Pas dah puas tido...ayah ajak gi jalan2 pusing Kuala Terengganu kejap...ewaaaaahhh...tak ingat nak final ek ayah...sodap dia je nak jalan2...konon2 nak bawak mama dan Rizqullah jalan2...hik..hik..hik..padahal dia yang nak jalan..cam ayah selalu cakap..."Syok jalan2 bila ada anak bini bersama..barulah meriahnya raya!!!"...hahaha...itu sebabnya,bila mama dan Rizqullah ada,penuh je jadual ayah...asyik ronda sini sana..


Okaylah...jom tengok keindahan Sutra Beach Resort..


Saujana mata memandang...
Lautan yang membiru...
Siap mama cakap kat Rizqullah...
"Rizqullah..itu laut,tempat ayah cari rezeki tuk kita..."

Rizqullah with ayah...
Manjanya anak mama ni bila ada ayah...
Mengada-ngada gedik pun ada gak...

Salah satu lagi nice view yang ada 
dalam Sutra Beach Resort ni...

Mama berposing kejap...
Huhuhu..mama dah berisi sangat...
Entah bila dapat figure sama balik ni...
Kuang..kuang..kuang...

Rizqullah dan ayah lagi...
Rizqullah dah excited...
Ingat dapat tido kat hotel...
Happiness dia tgk pool...

Aaaannddd...last....
Family picas...
Hope dapatlah stay sini sehari dua...
Tempting betul tengok pool yang menghadap laut China Selatan tu...
Membiru je...tenang mata memandang...
Hilang kusut di fikiran...

Hmmm...kami singgah je kat sini,sbb ayah plan nak bawak mama dan Rizqullah tido sini tuk semalam...saja stay tuk semalam...hehehe...x lah,sebenarnya ayah kesiankan bb eskimo yang tak biasa panas tu...huhuhu..inilah padahnya bila anak dah biasa ada akon sepanjang hidup dia...x leh berpanas sikit...dah cranky dan mengamuk bagai...huhuhu...

Apapun....mmg x jadi tido sini...sbb mama rasa...sekali-sekala kena ajar jugak Rizqullah tuk bersusah plus nak jimat duit...mama tak mo dia terlalu mewah,walaupun mama dan ayah dia mampu...dah biasa sangat plak si kecik ni hidup mewah...huhuhu..risau plak dah besar nanti spoil...dari rebung inilah kita kena terapkan nilai2 murni...dah jadi buluh nanti,payah nak lentur...

Insyallah...nanti bila next visit ke Ganu ni...nak stay kat sini tuk semalam...hehehe..nak gak merasa pool yang cantik sangat tu...pada Faizah@umminia,insyaallah...nanti bila kami ke sana lagi..boleh kita berjumpa...kenal di alam maya je kan...hehehe...thanks sudi baca blog mama Rizqullah yang  mencoretkan perjalanan hidup kami sekeluarga...salam kenal yer dari kami..

Hmmm...panjang plak mama membebel sakan dalam blog malam ni...hehehe..qada' beberapa hari x dapat memblog...hehehe...

Till my next entry and updates...salam sayang dan Salam kemerdekaan untuk semua...

~~Have a nice and pleasent Merdeka Day~~

9 comments:

ummi nia said...

ekekeke..tuelah untung berkwn di alam maya kn??dr xkenal blh jd kawan plak kn..len kali kalo nk dtg, bgtau awal-awal yer..

Mata Hati said...

sutra beach resort tak jauh berubah sejak 10 thn dulu. walaupun rumah sya tak jauh mana dgn tempat ni tapi cuma sekali jer pernah pergi...huuu

Shiela Latif said...

seronoknyer melihat pemandangan yang indah nie...pool tue memang betul2 cantik :)

Nieza Ishak said...

sesekali pi nganu mmg kena mandi pool .. baru la syiok.

** alin takde la berisi mana, sbbnya sama jerk berisi macam husband alin soo sesuaiii gitu ...hihihi

idah @mama izzya said...

idah pun dah pernah g sini masa fmly day bln 4 baru2 ni..sehari jerk..
tmpt cantik tp layanan kurang..

dari umah cuma 10 minit ajer

AngahSayang2314 said...

mas tanya leh?? nie gamabr bila nie??? time pose ke??
eh sempat gak ye mas gi holiday??

Maslina Rosdiana said...

Faizah,

Itulah...untung ada dunia maya ni...semua pun leh connected...hehehe...

Insyallah...nanti bila saya ke sana lagi saya roger2 Faizah yer...bleh kenal2 lagi...

Maslina Rosdiana said...

Mata Hati,

Hehehe...ye ke tak banyak berubah..mungkin kot,tapi mmg terpegun dengan keindahan pool dia..hihihi...sangat menyenangkan pemandangan...

Maslina Rosdiana said...

Shiela,

Kena gi sana..tengok secara live...lagi cantik..sambil ditiup bayu laut..best sangat

 
Real Time Web Analytics