August 18, 2010

Haih..anak siapalah ni kacau orang mengaji???

Ada je keletah anak mama ni yaaa..Ooooo..bila mama gi keje,ini rupanya keje anak mama kat umah yerrrrr...haih...kesian uci tu sayang...uci nak mengaji Quran...ada je anak mama ni nak buat tuk kacau uci yerrr...


Mama tau Rizqullah sayang uci..sebab dari kecik sampai sekarang...ucilah yang jagakan Rizqullah...camnelah klu uci gi haji tahun ni...pening dah kepala mama nak cari orang tolong jagakan anak mama yang lasak ni...harap2 nenek Shah Alam nak lah tolong jagakan Rizqullah nanti....amin...kalau boleh mama nak elakkan antar nursery atau babysitter ni...


Nak tau apa yang Rizqullah buat kat uci dia???jom tengok apa yang dia buat...


Psssttt...sorry gambar tak berapa clear...ni gambar dari phone spy mama kat umah...heeee...siapa lagi kalau bukan mak teh mieza...minah gossip yang hangat...tanya je pasal gosip terkini artis...pasti dia tahu...


Rizqullah attack Uci dari belakang...
Caaaaakkkk...Uci...
Boleh Rizqullah join sama...
Haih...anak mama ni..sejak dah merangkak dengan lajunya...
Asyik kacau orang je...
Lagi2 dah pandai berdiri sekarang ni...

Uci...Rizqullah nak manja kejap...
Best tul dapat berehat kat peha uci sambil 
dengar alunan ayat Quran...
Teringat plak mama masa ngandungkan Rizqullah dulu...
Tiap kali mama baca yasin...Rizqullah mesti terus senyap 
tak gerak2 dalam womb mama..
Miss that moment...

Uci...Rizqullah nak tukar posisi bleh tak..
Rizqullah tak nampak ayat dalam Quran tu...

 Weee...dapat duduk atas riba Uci...
Rizqullah teman uci baca Quran...
Hmmm..teman ke???
Tak perlah...janji anak mama minat nak baca Al-Quran...
Alhamdulillah...

Okaylah...mama nak join Rizqullah tido ni...oh ya,just a quick update tentang progress Rizqullah...

Rizqullah berdiri : 16 Ogos 2010 
Yang ni mama dapat tengok...Rizqullah cuba bangun dan duduk few times...
sambil senyum kegembiraan...
Yesterday is a good day for mama...dapat 2 berita menyenangkan hati dalam sehari...
Alhamdulillah....
weee,congrats anak mama...after 11 months and 1 day...
Rizqullah dah pandai berdiri sendiri...

Rizqullah mula melangkah : 17 Ogos 2010
Huhuhu...yang ni pulak mama tak dapat tengok ngan mata mama sendiri...
Updated by Uci and Pak Su Rais,Rizqullah dah start melangkah selangkah dua...
Adoi...cepat sungguh anak mama ni nak mula melangkah....
Berdiri pun belum stable lagi sayang...
Tapi tak per...usaha tangga kejayaan...
Mama and ayah will always support you my dear son...

Okay...for closing kali ini...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..jadilah diri anda sendiri dan jadilan sekreatif mungkin...jangan ciplak idea orang lain yerrrr...have your own identity and idea...**ewah,bermotivasi sungguh ni..hehehe...**

~~Have a productive day~~

4 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Alahai riz.. Cute nye.. DIa nak ngaji jgk 2 mas.. ;o)

rynas said...

oh tak lama lagi leh jalan ler tuh..lagi ler best dia kalau dpt jalan...

Nieza Ishak said...

dia nak ngaji sama ..
sama jerk peel dgn zulaikha .. hihihi

ch@ said...

suka sangat, kalau oni duduk sebelah tunggu habis sembahyang, bila sujud, dia sujud, bila baca doa, dia pun tadah tgn, bila hulur tangan salam, dia salam. :D

 
Real Time Web Analytics