August 30, 2010

My little suprise especially for my beloved Husband...

Heeeee...tajuk entry tak ingat kali ni....apalah little suprise yang mama nak bagi pada ayah???
Jeng....jeng...jeng....
Jauh tu bawak suprise ni...
Dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu...

Yang paling best ayah pun x syak apa2 bila mama tanya pasal....
HANDPHONE...
which one dia prefer...
Nokia E5 atau Nokia N97...
Kuang..kuang..kuang...

Padahal bini dia ni hint baik punya je kat dia...
Tapi itulah...hint-hint pun....
Bila ayah tanya..kenapa tanya pasal handphone ni...
Then mama leh cakap tadi teman Izzati gi tengok HP...
Nak tau,klu ayah diberi pilihan antara dua...
Mana yang ayah pilih...cewaahhh,konon2 mama nak advise Izzati tuk pilih HP...
Hehehe...Cover line baik punya tau...
Karang pecah tembelang belikan HP tuk dia...


Sooooo...last few days...sebelum mama dan Rizqullah terbang ke Ganu....
Mama sempat rembat satu HP buat hadiah untuk lelaki kesayangan mama...
Yang banyak berkorban demi isteri dan anak kesayangan dia...
Hmmm..siapa kata suami je kena bagi isteri macam2 hadiah...
Isteri pun boleh jugak hadiahkan suami hadiah sekali sekala....
**bagi isteri yang bekemampuan yer...terutama yang bekerja**
Bak kata Dr Fadzilah Kamsah....
Suprise dalam rumah tangga itu perlu...untuk menyemarakkan lagi kasih sayang antara suami isteri...isteri janganlah asyik semua pun nak suami support...tertekan suami...mereka pun ada perasaan...
Erk,alamak...apahal plak ni mama masuk bidang motivasi???
Ni semua gara2 rajin membaca bahan motivasi arr ni...
hik..hik...hik...sabor jelah...


Okay...berbalik pada apa yang mama belikan untuk ayah...
Mama belikan ayah...
Handphone NOKIA E72...
Haaaa...amikkan...suprise yang out of topic perbincangan...
Kenapa mama belikan ayah E72???
Sbb feature lebih kurang cam N97...
Cuma dia ada keypad dan jugak look slim...
Which mmg yang macam ayah nak...
Cuma memori dia kecik sikit...N97 has bigger build memory inside with 32 Gb...
Aritu ayah dah hadiahkan mama N97...
Noe,turn mama plak hadiahkan ayah with new handphone...
annndd...
Alhamdulillah...ayah like it and very suprise with the prezzziiieee...
weeee....suprise mama menjadi...


This is the Nokia E72 yang mama belikan tuk ayah....
The white version...
siap ada bluetooth free lagi...
dan macam2...
**Thanks to Mr Google for the image**


**Thanks to Mr Google for the image**
Dan jugak car holder...
Untuk display GPS map...
Kira satu set arr mama dapat masa belikan HP ini tuk ayah...
Semuanya lengkap..tinggal nak digayakan je...
Hehehe...


Okay...dan sebelum menutup entry kali ni...
Picas kami sekeluarga di Sutra Beach Resort...
Fuh,saujana mama memandang kat Resort ni...
Cantik bangat...insyaallah..next visit nak stay sinilah semalam dua...
Hehehe...



Till my next entry....salam kemerdekaan..
Pada yang pulang ke kampung...have a safe journey...

Insyaallah...jika punya kelapangan nanti will update apa aktiviti yang berlaku kat Ganu nih...
Yang paling best mama dan Rizqullah dapat jumpa kizkiz yang syomel dan bam,bam...
Nanti mama uploadkan gambar kizkiz...
Suka sangat tersenyum tau anak Puan Eliana dan En Ariff..
Memang syok betul bila amik picas2 dia...
Camera friendly betul si gadis cilik ni...nanti dah besar leh jadi model ek kizkiz...
heeeee..jangan marah ek mama yana...


Have a nice and pleasent Monday...
Jangan Monday bluess ya...

7 comments:

Ain said...

wahhhhhh, mesti happy papa rizqullah dapat hadiah spesel macam ni....

siap dengan aksesori lagik....

Maslina Rosdiana said...

Hehehe..ain,sengeh sampai ke telinga dia dapat HP...

Dia kata mmg suprise abis dapat HP...

AngahSayang2314 said...

wah bestnyerr mesti ayah suka sangat & terharu kan???

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wah..bes tu..dpt hp baru..:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dah tertekan enter lak..terus sent komen td..uhuhu

betul tu..sekali sekala tak salah if kita buat seperise utk suami kita..:-)

dey said...

berkilau kilau hp baru wan..kalah kilauan m.daud kilau..hehehehe..
alaaaa sedihlaaaaa rizqullah nk lik daaa...xpat main ngan kizkiz lg..

ummi nia said...

wah..mmg suprise tul la..akak stay kat sutra erk??dh dekat ngan umah sy dah tue..kalo x blh kenal-kenal..nie kenal pn thru alam maya je..

 
Real Time Web Analytics