August 24, 2010

Pengalaman potong rambut yang disaster...

Assalamualaikum..salam ramadhan semua...harap semua masih bersemangat untuk berpuasa...
Rizqullah tak puasa pun...dia pagi-pagi dah mintak susu..heee...x perlah yer sayang..lagi 3-4 tahun leh belajar puasa...kita puasa setengah hari dulu...macam mama masa kecik2 dulu....pastu dapat upah seringgit klu dapat puasa penuh sehari...huhuhu..mama rindu memori itu...


Okay...back to the tittle...ini kali kedua mama dan ayah bawak Rizqullah potong rambut...cepat plak kali ni rambut anak mama ni panjang..so,last few weeks...mama dan ayah bawak Rizqullah for hair trimming...


Adoihai...kali ini mmg sangat mencabar bawak Rizqullah tuk potong rambut...sangatlah disaster kali ni...huhuhu...rupanya lagi susah bila Rizqullah dah pandai berdiri sendiri ni...huhuhu...


Dan macam biasa...biarlah gambar yang menceritakan segalanya...how's disaster it is...


Layaaannnsss...


Rizqullah with ayah...
Waiting turn to potong rambut...

Alahai...anak mama ni...
Hisap jari plak dia...
Comel plak mama rasa bila Rizqullah buat camni...
Teringat mama masa anak mama few months back...
Suka sangat hisap jari...

Satu lagi random picas Rizqullah hisap jari...

Keadaan dalam kedai yang sangat aman...
Semua berjalan dengan tenang...

Rizqullah amik feel dulu...
Sambil tu usha gak apa yang pakcik sebelah buat...
Muka anak mama terpinga-pinga je...

Turn ayah dulu...
Meanwhile...mama kena pegang Rizqullah...
Luckily masa ni anak mama sangat behave...

Okaayyyy....
Now it's Rizqullah turn...
Kena bukak baju..
Klu tak abis baju melekat ngan rambut...
Susah mama nak cuci nanti...

Keadaan kedai yang masih aman dan tenang...
Rizqullah masih tak tau yang rambut dia sedang dipotong...

Daaaaannn....
Ini dia...
Sampai ayah kena pegang kuat2...
Sbb Rizqullah nak melompat dari kerusi tu...
Marah betul rambut dia kena potong...

Maaamaaaaa...help me!!!!
Rizqullah x mo potong rambut...
Pleeeeaaseeee...

Okay...pastu mama yang terpaksa pegang Rizqullah..coz anak mama sibuk nak kat mama...abis baju mama penuh ngan rambut Rizqullah....teross tak dapat capture all the momentos...sangat disaster..rasanya riuh kedai tu ngan jeritan Rizqullah...cam kena inject je anak mama ni nangis...

Okaylah..cukup dulu entry kali ini...mata mama dah tak larat nak bukak..hehehe..dari tadi dok melayan cerita GLEE...bolehlah..mama suka sbb it's musical story...so,bolehlah layan...tak der bosan sangat...

Till my next entry..salam sayang dan salam ulkwah untuk semua..

~~Have a nice and beautiful day~~

9 comments:

Ummi said...

alalala..tak penah ade pengalaman p bawak anak gunting rambut..tunggula rambut zikry jadi banyakkk..hehehe

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Hehehehehe Cutenya.. Mas nak tau Aqil kalo gunting rambut cmana???? Nanti Ina wat entry ina bgtau mas.. MUNCUNG DIA SEDEPA PANJANGNYA.. Boleh buat gantung baju sambil mata duk menjeling mamak 2.. Macam bengang je owang pegang2 kepala dia.. Hihihi Tp cute kan telatah depa gunting rambut..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

susah jugak kan nak potong rambut depa ni..
if kat shah alam ni..ade kedai yg provide tempat mainan..buh dalam tu..diam la depa...tapi tak lama la..last2 meronta gak nak kuar sbb rimeh kot rambut masuk mata..ahahha

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan 14

lama tak singgah blog nie ada masalah yg tak dapat di kongsikan..
mas tak nak ke letak pic Riz yg terbaru hehhee

dey said...

alaaaa siannyer diaaaa...

umialya said...

akak rasa baru je lg potong rambut rizq, cepatnya panjang..

Maslina Rosdiana said...

Kak Kin,

Hehehe..kecik2 senang sikit nak handle...dah besar ada kaki ni..payah plak nak handle dia..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Kak Kin,

Hehehe..kecik2 senang sikit nak handle...dah besar ada kaki ni..payah plak nak handle dia..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Ina,

Aqil geram kot sbb asyik2 kena potong rambut...hehehe..x sabar nak baca entry pasal aqil kena potong rambut nih..

 
Real Time Web Analytics