August 29, 2010

Pengalaman terbang solo bersama Rizqullah...

~~2nd Day @ Ganu,entry tertunggak~~

Phewwwww...akhirnya sampai jugak kami ke bumi Terrengganu after 1 hour journey with FireFly....sangatlah kejap,tapi macam2 hal plak berlaku dalam flight....ado je anak mama ni nak buat suprise kat mama...hehehe...hmm...tapi apapun Rizqullah tetap behave...cuma excited je terlebey...maklumlah first time naik flight....

Okay...mama tahu,mama ada banyak entry tertunggak...tapi mama nak share dulu pengalaman Rizqullah naik flight 1st time...waaaa...anak mama ni,baru umur 11 bulan...dah dapat terbang ke sana sini...huhuhu...mama dulu,dah tua baru dapat naik flight jalan2...apapun,mama nak Rizqullah bersyukur dilahirkan bersama ibu bapa yang mampu memberikan Rizqullah kemewahan...mama nak Rizqullah lihat pada mereka yang susah...yang tak punya apa2...kalau boleh mama nak Rizqullah share kesenangan bersama mereka...rajinkan amalan bersedekah ya sayang...

Oppsss...termelalut sikit plak mama...hehehe...okay,berbalik pada pengalaman bawak Rizqullah naik flight....hehehe...amatlah OK...sebabnya anak mama ni behave je...walaupun muntah atas flight...tapi overall,mmg anak mama sangat baik..pasni leh kita try journey yang jauh sikit...hmmm...Bandung maybe....leh mama borong baju bajan Rizqullah kat sana...hehehe.....

Hmm..x mo citer panjang lebar lah...let's picture tell the story....

Layaaannsss....

Rizqullah posing dalam buggy sebelum naik flight...
On the way to boarding place....
@Terminal 3,Subang...

Ucapan Selamat Jalan...
Hehehe...'S' terhilang...
Jadilah ek...hehehe...

Rizqullah yang tengah mengantuk...
Mana taknya...pukul 4.45 pagi dia dah bangun dulu..
Kejutkan mama...haih,x sabar rupanya anak mama ni nak gi 
jumpa ayah yerrrr...
Sampai mama tak sempat nak munch apa2 pagi tu...
Huhuhuu....

Rizqullah with Mama...
Huhuhu...gambar blur sbb Rizqullah x mo duduk diam...
Masa ni tengah tunggu nak boarding...
hehehe...we are the first boarding...
Sbb mama bawak infant...
Syok jugak naik kapal dulu...
X yah berebut ngan orang lain...

This is our flight...
FY2100 to Terengganu...
Ayah is waiting kat sana...
Yahooooo...

Dan....sebelum tutup entry ni...sempat jugak mama amik video sebelum plane departure...

video

Okay...cukup dulu untuk kali....weee,hari ni mama berjaya masak tom yam campur...tempe goreng dan few lauk pauk lagi....hehehe..amikkan..orang tak selalu masak disuruh masak...tibai ajelah...janji ada rasa...kuang..kuang...ops,terlebey sudah...betullah orang kata,nak masak ni kena ada soul...klu x der,masakan tak menjadi...hehehe...

Nak tau ok ke tak mama masak...kita tunggu berbuka nanti..hehehe...banyak ni komentar and tester nak rasa...syoooookkk kat sini sebab mama ada member nak borak sama auntie yana...kali ni mama bagi auntie yana rehat...tiap2 ari dia yang masak...arini mama punya turn plak...hehehe...thank yana,selalu masakkan tuk my hubby...

Okay...till my next update...esok klu rajin nak buat photoshoot kizkiz ngan Rizqullah arr..lagi pun esok mama dan Rizqullah last day kat sini...and last day gak mama leh masakkan makanan tuk berbuka tuk ayah...huhuhu..sedihnya dah nak balik...**eceh,padahal happy nak balik...panas giler kat sini...kinda miss my room,my cat,my mom and my bantal+katil busuk...heeee...maklumlah tempat tido biasa dah ditinggalkan beberapa hari...** 

Have a nice and beautiful day everybody....

Salam sayang dan salam kemerdekaan untuk semua...
 

10 comments:

umialya said...

Mas masak mesti sedapkan!, Selamat Berbuka

ummi nia said...

nape rizqullah leh muntah lam flight??dia mabuk kot??

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hehe..berdebar2 kan fly ngan anak je..sy pernah gak..masa rafiq umur 7 bulan..
dalam pantang pon rafiq dah naik flight..haihhh untung depa
kita ni dah tua2 baru nak naik belon ehehhe

sy pon balik ganu selalu naik firefly..senang sbb dekat ngan shah alam..subang airport je

Nieza Ishak said...

sib baik dia tak tawaf 1 flight ekk?

zulaikha & suffiya siap main kejar-kejar lagik ..huhuhu

dey said...

selamat terbang esok rizqullah..

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini,

Huhuhu...entah kak tini...biasa je kot masakan saya...tapi saya memang x pandai masak pun ni..tibai je..harap2 menjadilah tomyam saya..hehe

Maslina Rosdiana said...

Faizah,

Dia muntah sbb orang makan biskut,dia pun nak sama...padahal baru minum susu..huhuhu...tersedak batuk,terus muntah...

Maslina Rosdiana said...

Rose,

Betul tu...berdebar abis ni..sbb risau macam2 berlaku dalam flight..dah lah sorang2 ngan dia...ayah dia tak der...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

Kak Nieza,

Sib baik belum ada kaki lagi ni...kalu dah ada mau cam zulaikha dan suffiya..hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Yana,

Thanks...nanti jumpa lagi yaa...kiss muahhh for kizkiz yang bam,bam tu..

 
Real Time Web Analytics