August 2, 2010

Perkabaran Dari Kota Singa...

Petang semalam kami sekeluarga terima perkabaran sedih dari Kota Singa yang Datuk kepada Ayah sedang nazak dan akan meninggalkan kami pada bila2 masa sahaja...Petang semalam jugak ayah cuba cari flight ke Kota Singa tuk berjumpa dengan Datuknya@Tok Yang Rizqullah buat kali terakhir...tapi semua flight penuh...dan hanya pagi ni je ayah dapat flight ke Kota Singa...

Currently ayah tengah on the way ke Kota Singa dari Kuala Terengganu...Mama dan Rizqullah tak dapat nak pergi ziarah ke sana sbb kekangan kerja mama dan jugak Rizqullah tak der pasport...Hanya ayah yang mewakilkan kami ke sana...walaupun jauh,namun kami di sini berdoa agar segalanya di permudahkan oleh Allah swt...

Semoga Tok Yang mudah bertemu Allah swt...kesian sangat ngan Tok Yang sbb dah lama sangat sakit...semoga Allah permudahkan perjalanannya nanti...cukuplah penderitaan yang dia hadapi...Semoga Allah swt tempat dia di kalangan orang2 yang dikasihi...

Inilah wajah cicit dia yang tak dapat dia lihat...patutnya raya ini kami berjumpa...



Semoga segalanya di permudahkan oleh-Nya...sedih hati kami tak dapat berjumpa dengan Tok Yang Rizqullah yang berada di Singapura sana...Insyaallah...nanti mama letakkan wajah Tok Yang Rizqullah yang di Singapura di sini..buat tatapan anak mama nanti...

Till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..

Doakan segalanya di permudahkan oleh-Nya..amin...

11 comments:

umialya said...
This comment has been removed by the author.
umialya said...

riz..xmo sedih2.. xper, nnt mama buatkn pasport.. ter'emosi' lak baca nukilan riz.

sabar ye mas.. moga segalanya berkeadaan baik. Insya Allah

princeduyong said...

kirimkan doa tanpa putus untuknya...

KASIH AYAH

sI tEDI said...

InsyaAllah.

Semoga selamat perjalanan ayah rizqullah dan tok nyang akan pergi dengan sejahtera

It's Me said...

ramadhan bakal menjelma.....pasti ada hikmahnya.....hanya allah yang berhak menentukan apa yang terbaik untuk hamba2nya....

AngahSayang2314 said...

doa adalah yg terbaik dari segala kiriman

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini,

Terima kasih...Arwah dah pun meninggal semalam...tak sempat kami sekeluarga nak ziarah dia..

Maslina Rosdiana said...

Prince duyong,

Terima kasih...arwah dah pun pergi menghadap-Nya...tak sempat kami berjumpa raya nanti...

Maslina Rosdiana said...

si Tedi,

Terima kasih...Insyaallah...semuanya baik untuk ayah dan dipermudahkan...

Arwah dah pun tinggalkan kami semalam..

Maslina Rosdiana said...

Angah,

Terima kasih ya..

Maslina Rosdiana said...

It's Me,

Betul tu...huhuhu...tiap ramadhan keluarga kami diduga pelbagai dugaan...huhuhu

 
Real Time Web Analytics