August 16, 2010

Progress Rizqullah @10 Months

Since Rizqullah pun dah masuk 11 months...mama nak re-cap segala progress anak mama ketika 10 bulan...macam-macam yang anak mama dah pandai buat sekarang ni...dan yang macam mama war-warkan sebelum ini...blog ini adalah untuk mengabdikan segala memori tentang Rizqullah...tentang kemajuan...tentang liku-liku kehidupan Rizqullah bersama mama dan ayahnya...**ewah...berliku ke??berlikulah kot...selalu kena tinggal berbulan lamanya bila ayah berlayar...**


Daaaaannnn..entry kali ni mama nak cuba re-capkan all Rizqullah progress during 10 months....


Dah tentunya...tak lengkap entry mama Rizqullah ini tanpa gambar...so,layankan lah yaaa....


Zaaaassss....
Rizqullah dah pandai merangkak...
Geram mama tgk Rizqullah tertonggeng-tonggeng nak cuba berdiri..
Hihihiihihi....

Pandai holding toys correctly...

Pandai berinteraksi dengan orang....
Lagi2 pompuan yaaa...
Memang sangat happy je anak mama ni bila dikelilingi wanita...

Exploring world...merangkak sana sini...
Tapi yang paling tak tahan...
Rizqullah nampak je the very tiny thing...a.k.a sampah halus...
Pastu kutip dan masuk mulut...
Haih...anak mama ni...mama gigit jari tu karang..

Dah pandai berdiri...
Try to stand...tapi masa ni kena pegang dulu...
Sekarang ni..sudah stable...
leh jalan pegang satu tangan je...

Suka sangaaattt..masukkan benda dalam mulut...
Macam uci selalu cakap...
Tak cukup makan budak ni...

Senang dibawa ke mana-mana...
Pandai layan diri dan jugak tak cranky pun bila berjalan sakan...
So behave anak mama ni...

Dah pandai nak capai camera...
Sekarang ni...mama susah betul nak capture semua keletah Rizqullah..
Dia pun nak sebiji camera...
Nak jadi cam Unkel Yol ya sayang...

Dah ada perasaan takut dan gerun...
Pejam mata tu bila baling barang...
Takut ya terkena kepala sendiri...

Dah pandai manja...lentok2 kepala 
buat aksi manja camni kat mama...
Aduhai...anak mama ni...manalah mama ngan ayah tak angau...

Rizqullah pun dah pandai mengemas umah...
Sekarang mama tgh train Rizqullah...
Pas main kemaskan balik...
Pembelajaran dan disiplin kena terap awal2...

Okaylah..cukup dulu entry kali ni...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Sempat lagi ni mama Rizqullah update blog sebelum gi keje...heeee...

Selamat berpuasa dan jangan monday blues....

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

happy 10 months dear baby rizqullah.
zahraa' will be 4th month this Tuesday!!

ibu_BatRiSya @wardah said...

heheh..best tgk perkembangan anak2 kan..nmpaknye anak kite beza sebulan je...

memorisusuanku said...

comelnya dia.....kemas tolong mama yer riqullah hikhikhikhik..tak tahan tgk rizq buat aksi takut hehheh comel sgt:)

.ilinadia. said...

lurus nye rambut baby rizq ni. =)

Maslina Rosdiana said...

Sidratul,

Thanks...sorry sangat lambat reply comment ni..huhuhu...

Happy 4 mths for Zahrra..:-)

Maslina Rosdiana said...

Wardah,

Betul tu..seronok tgk perkembangan dorang ni..camnilah kita dulu masa kecil kan...nak explore dunia selagi boleh...hehehe

Maslina Rosdiana said...

Kak Mieja,

Hehehe..atleast dia tau gak takut...sbb suka sangat dia baling2 barang sekarang ni..huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

ilinadia,

Rambut ikut mama dia..hehehe..

 
Real Time Web Analytics