August 18, 2010

Saya anak Merdeka!!..Merdeka..Merdeka!!

Sempena Hari Kemerdekaan ke-53 tahun ni...Rizqullah,mama dan ayah nak ucapkan Selamat Hari Kemerdekaan...tak terasakan sangat kali ni sambutan kemerdekaan???Manalah perginya semangat patriotik rakyat Malaysia ni...hmmm...semua sibuk pakat nak buat persiapan raya ek...Tak per...tak per...kami pun sama gak....heeeeeee...


Ini first time Rizqullah sambut kemerdekaan Malaysia...dulu sambut gak,tapi dalam perut mama...kali ni Rizqullah dapat pegang sendiri bendera Malaysia...dengan semangatnya anak mama ni kibarkan bendera Malaysia petang semalam...sampai mama pun naik segan sbb semua dah pandang Rizqullah masa mama bawa Rizqullah gi pasar malam...


Tak kurang jugak ada yang kata..."Semangatnya baby tu kibar bendera,cute sangat...."...aiks,terkembang kejap mama dengan keletah anak mama ni..heeee....


Sempat jugak mama rakamkan video pendek Rizqullah mengibarkan bendera...


Jom layan...


video


Ada gaklah gambar2 yang sempat mama captured,tapi ini kat umahlah yaa...sebabnya.x sanggup mama nak bawak camera gi pasar malam...heeee...


Okay..jom layan gambar pulak...ada2 je keletah anak teruna mama ni...


Negaraku...Tanah tumpahnya darah ku...
Rakyat Hidup Bersatu dan Maju...
Mama..pastu apa lagi yerrrr???
Weeee...jom kibar bendera sama2...

Saya sayang Malaysia...
Muuaaaahhhh...
Saya anak merdeka...
Happy Independent Day!!!

Okay mama...Rizqullah nak sweet yang dalam ni boleh??
Bendera pun nak jugak...
Tapi nak sweet ni lebih lagi...
Heee....

Okaylah...cukup dulu entry semangat kemerdekaan dari mama Rizqullah...mama tak sangka sebenarnya anak mama ni pandai kibar bendera...i'm proud with you my son...

Oleh itu..Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-53 pada 31 Ogos ini...
Semoga kita terus merdeka!!!

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a productive day!!

6 comments:

rynas said...

selamat hari merdeka juga. nak sambut raya sampai lupa pulak bulan ni bulan kemerdekaankan..dh hilang dah semangat patriotik tu

Maslina Rosdiana said...

Heee...rasa bukan Rynas je...saya pun sama...kepala dok pikir nak raya je..ini pun semalam kat Pasar nampak kete ngan bendera Malaysia..baru teringat bulan ni bulan kemerdekaan...

Huhuhu...

umialya said...

laaaa, akakpn sama.. kt pej. lum kibar bndra lg, cmner ni!!

Maslina Rosdiana said...

Heee...kak Tini,rasanya ramai yang lupa bulan ni bulan kemerdekaan...sbb semua sibuk berpuasa dan nak beraya...hehehe...

JUE said...

Alalala...comey. Tapi kt tmpt Jue ni x pat tgk video Rizqullah. Tgk pix pun x ape la... Tapi rasenye bole byg la cmne Rizqullah kibar bendera. Mesti dia mcm geram2 kn? hehehe....

Maslina Rosdiana said...

Alahai,kesianya jue...tak der meriah pun Rizqullah mengibar...tapi semangat betul dia tgk bendera tu,,,hehehe..

 
Real Time Web Analytics