August 27, 2010

Shopping bersama dayang-dayang...

Rizqullah dari kecik lagi selalu dikelilingi dayang-dayang...selalu je ada anak dara yang entertain kehendak anak mama ni...bertuah sungguh anak teruna mama ni yer...itu yang anak mama ni mengada-ngada dia lebih sikit..huhuhuhu...kalau makcik2 dia tak der...kemain lagi anak mama ni mencari satu umah...


Dan weekend aritu...masa ayah tak balik...Rizqullah keluar jalan2 ngan dayang-dayang jelajah IOI Mall Puchong...gi usha buggy tuk jalan2...Rizqullah dah besar sekarang ni...so,kenalah mama dan ayah tukarkan kereta baru untuk anak mama ni...sebab anak mama ni suka sangat tgk pemandangan yang luas...


Ayah suh mama usha dulu...cari mana2 yang berkenan...nanti bila ayah balik dari Ganu,baru gi beli...camnilah cara biasanya bila mama nak beli barang yang rege beratus tuk anak mama...biasanya ayah akan suh mama cari yang berkenan dulu...pas dah ada few list...bila ayah balik,barulah gi tengok dulu....klu request approved,barulah beli...huhuhu...macam buat system request plak...


Okaylah...mama tak mo bebel panjang lagi kat sini...jom layan keletah Rizqullah bila kuar ngan dayang2 yang selalu ada dalam hidup dia....tiap2 ari kena gomol ngan dayang2 dia ni...kadang2 mama balik pun dia x heran sbb sibuk main ngan dayang2 dia...eceh,macam tuan putera plak anak mama ni...


Layaaannnsss...

@Stroller World,IOI Mall Puchong
Suka pergi sini coz staff dia sangatlah friendly...
Tanya je apa2 pasal stroller...
Mereka pasti jawab...

Mama tgh sibuk dengar penerangan pasal buggy Maclaren...
Aritu dah dengar pasal Combi....
Tapi Combi keluar dari list sbb it's consider as stroller...
Yang mama dan ayah cari is buggy 
and something that very handy...

Rizqullah yang sibuk tengok amoi...
Tengah pelik kat mana coz baru bangun dari tido...

Tengah mama sibuk2 tanya pasal buggy...
Rizqullah pun sibuk gak tgk sambil buat muka comel dia...
Berharap mama belikan lah ek sayang...

Test drive...
Mama nak test,best tak sorong buggy ni...

Rizqullah with his new buggy...
Ops...silap,buggy testing je..,
Selesa betul tengok anak mama dalam buggy Maclaren tu...

Rizqullah with Dayang yang tanya...
Rizqullah nak tak buggy ni...
Hehehe...dah tentulah dia jawab nak...
Tapi sbb ayah suh usha je...
Jadi Rizqullah dapat duduk test jelah ek...
Heeee.....

Muka Rizqullah frust rak dapat kete baru...
Dari perjalanan from Stroller World sampai ke Jusco...
Camnilah Rizqullah...
Frust sbb tak dapat buggy baru dia...
Haih...anak mama ni...
Pandai frust2 plak ek...

It's shopping time!!!
Hehehe..mak ngah dan mak lang sibuk rembat baju...
Masa tu Jusco tengah sale...
Mama pun sempat merembat gak...
Adalah 5 helai cardigan mama rembat...
Hahaha..entah bila nak pakai tu pun mama tak tau...

Haih....orang pompuan ni kalau dah shopping...
Tak ingat dunia...
Tak tau ke Rizqullah dah boring ni...
Karang jerit satu Jusco karang baru tau...

Rizqullah with mama...
Posing kat akuarium sebelum balik...

Rizqullah dengan makcik2 kesayangan dia..
Yang rajin layan Rizqullah adalah maklang yang 
tak abis2 ngan peace dia tu...

Okaylah..cukup dulu entry kali ni...nanti bila berkesempatan..mama sambung lagi...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah...

Have a nice Friday today...aduh!!!mesti jalan kat KL ni Jam giler...
Orang Selangor cuti tu arini....
Huuuwaaaa!!!!

1 comments:

umialya said...

alahai rizq, kecik2 dah pandai tyg muka 'frust'

 
Real Time Web Analytics