August 17, 2010

Tidolah anakku...

Dah lama sangat mama tak amik gambar Rizqullah ketika tido...Ya Allah,tenang je mama tgk anak mama ni ketika tido...tenang jugak hati mama menatap gambar anak mama ni....satu moment yang tak dapat mama ungkapkan dengan kata2...saat-saat terindah bagi seorang ibu melihat anaknya tido dengan tenang dan selesa...


Walaupun anak mama ni tido sangatlah lasaknya...tapi bila mama tenung anak mama ni tido,rasa tenang yang teramat...tidolah ya sayang mama...tido dengan lena sebab mama akan ada disetiap langkah mu sayang ku...


Okaylah...harini mama Rizqullah nak share di saat anak teruna saya ni nyenyak tido...


Rizqullah yang nyenyak tido...
Ada orang cakap tido meniarap x bagus...
Ada yang cakap bagus...
Entahlah...tapi mama tak ajar Rizqullah tido meniarap...
Rizqullah yang buat sendiri...
Pas minum susu ibu...Rizqullah sendiri akan roll over untuk tiarap...
Rizqullah mmg tak leh tido kalau tak mengempeng ngan mama...
Haih...anak mama ni...sampai umur 2 tahun pun 
mama akan bagi anak mama ni susu mama...ok..

Dulu....hampir setahun yang lepas...
Tapak tangan ni...halus sangat...
Kecik yang teramat...
Sentiasa tertutup seakan mengenggam sesuatu...
Sekarang..dah hampir setahun usia Rizqullah...
Anak mama ni dah membesar bagai juara...

Teringat lagi tapak kaki yang comel lote ni...
Aduh...takut sangat mama dulu nak dokong Rizqullah..
Yang nampak so fragile...
Dengan berat hanya 2.5 kg je...sekarang dah hampir 10 kg...
Satu pembesaran yang pesat kerana susu ibu...
Dan mama berbangga dapat susukan 
Rizqullah ngan susu mama sayang...
Semoga dikau jadi anak yang sihat dan cergas...

Okaylah....cukup dulu entry pendek mama Rizqullah ni..ada masa lagi...mama Rizqullah menaip lagi...

Till my next entry....jaga diri dan jaga peribadi...selamat berpuasa...

~~Have a nice and beautiful day~~

7 comments:

memorisusuanku said...

salamss mas......alahai seronok tgk wajah rizq tidor...tenang jerk bila tgk anak2 tidor:):)

sI tEDI said...

rizqullah puasa tak? =))

alyyani said...

suka tgk anak2 tido. rasa sayu jugak hati kadang2...

ch@ said...

suka juga kacau Oni tido... syahdu aje, lagila kecil dari RizQullah, 1.8kg aje. Skrg dah 10kg. Dah mengukur jln, jenuh nak ngejar :D

Fathiah Farid said...

hee..comeinye anak akak ^_^

miszTERRA_SF_ said...

akak.. ase sayu n terharu sgt tiap kl bace entry akak.. mest rizqullah akan ase cm2 gk 1 ari nnti bile dia bace luahan ati mama dia :)
ase nk kawen then dpt ank cpt2 jep

mumyShaneQeisha said...

comelnya rizqullah nie..susu ibu mmg yang terbaik

 
Real Time Web Analytics