September 30, 2010

1st Birthday Celebration - Part ONE

**Entry yang sangat lama tertunggak...semuanya kerana penyakit M yang datang menyerang**
**tak abis2 lagi mama dengan entry bezday Rizqullah kan...heeeee...bulan September penuh dengan entry bezday jeerrr...sbb banyak sangat September baby in our family members...***

Okay...ini memang entry yang sangat...sangat..dan sangat tertunggak..adalah tertunggak dalam 10 hari...heee...ini semua kerana mama Rizqullah tersangatlah 'RAJIN' tuk mengedit dan mengupload gambar yang berbilion gazilionnya dalam harddisk...huhuhu...serius tak tahu kenapa malas sangat...awal2 bukak blog,cam excited je nak menaip..alih2...pas baca blog orang lain dan tengok jam pun cam dah lewat sangat...terus tutup dan Zzzzz....inilah aktiviti di malam hari mama Rizqullah...klu ada publish pun,buat bila rajin then auto publish...kadang2 edit guna handphone kodokku je...siap2 upload picas then edit wording sikit...


Hua...hua...hua...pandai tul mengupdate blog guna HP...datang bill berpinar2 tengok amount kena bayar...padan muka sendiri kan???gatai sangat tangan nak update blog jugak..hihihi...


Okaylah...entry kali ni bukan nak citer pasal bill tepon yang sentiasa tinggi...tapi nak citer sambutan bezday Rizqullah within families...on 15th September 2010...2 kali Rizqullah tiup lilin...syok betul anak mama ni sbb dapat 2 kali tiup lilin bersama mereka2 yang menyayangi Rizqullah...hohohoo...cucu sulung...2-2 hati nenek dan atuk kena jaga..okaaayyy...nanti ada plak yang merajuk bagai...susah plak mama dan ayah nak pujuk...so,sebagai jalan penyelesaian...2 kalilah Rizqullah tiup lilin on 15th September...


Dalam part one ni mama nak share fuh,fuh.fuuuuhhh...lilin kat KJ...bersama Uci,Mak Lang Zetti,Mak Ngah Ina, Pak Su Rais dan gak mbak kesayangan Rizqullah...tak mo citer panjang dah...let's picture tells the tales behind it...


Rizqullah first cake...
Mama dan ayah beli yang sedang2 je harganya..
Biarlah bersederhana je...lagi pun ada satu lagi cake mama 
dan ayah nak belikan on the same day...

My 2 beloved guys...
The ones who always make my life so interesting and meaningfull...
Rasa2nya Rizqullah ikut muka sapa yang lebih ek???
Ramai yang cakap muka ayah...
Ada yang cakap muka mama...
Tapi apapun...mama suka sbb Rizqullah likes to smile...

Ayah nak light on candle tuk Rizqullah...
Dah setahun anak mama rupanya...
Teruja wajah Rizqullah tgk ayah nyalakan lilin 1 tahun itu...

Rizqullah with his cake + candle...
While semenya tengah nyanyikan lagu 
Happy Birthday to you...
Ayah plak kena pegang tangan Rizqullah coz anak 
mama ni sibuk nak pegang cream cake tu...
Haih....pantas sungguh cari idea nak pegang apa...

Cake cutting...
Rizqullah potong cake sambil dibantu oleh ayah...
Yelah...baru setahun je...mana tau nak potong cake...
Next year definately Rizqullah dah tau tuk potong cake sendiri...
Insyaallah....


Shoot sesuka...
Tapi mana mama Rizqullah????
Hmmm...sorrylah x leh tepek muka mama kat sini coz tgh 
sibuk capturing all this special momentos...
Selain tu....mama not wearing tudung...
So..it is better berada di belakang tabir sahaja dan 
mencoretkan semua kenangan ini di sini...
Satu kenangan yang tak mungkin akan berulang kembali...

Rizqullah yang kena dajjal ngan ayah...
Ayah tepek cream cake kat muka Rizqullah...
Kecian anak mama...
Tak pasal2 kena bully ngan ayah...

Okay...cukup dulu entry tuk kali ini...mama nak join Rizqullah tido...sebenarnya ada few picture nak upload kat sini...tapi entah kenapa hari ni nak upload picas kat blog ni cam siput je...nak kata broadband lembap...mungkin jugaklah kot...tapi load FB seme laju plak..haih,confuse kejap...tak perlah...esok klu rajin on wifi je kat umah..leh upload selaju mungkin..wifi streamyx jugak yang terbaik woookkk!!!....

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a beautiful day!!

5 comments:

adda said...

hepi besday rizqullah. semoga panjang umur, dimurahkan rezki dan menjadi anak yg soleh. bila nk minta ibu adik ni hihi

LyNn HaMzAh said...

happy birthday...nampak sedap la kek tu...hehehehe...

memorisusuanku said...

happy birthday to rizqullah yang comel:):) muaahhh muahhhhhh....

kakyong said...

tahniah.. hepi belated besday rizqullah... semoga menjadi anak soleh lagi b ijak..

Elly & Emmy said...

tu diaa.. sampai comot mulut makan kek.. hapi belated besday rizq..

 
Real Time Web Analytics