September 4, 2010

25 Ramadhan = 1 tahun

Ish...biar betul ni??betul ke kiraan mama Rizqullah ni??
Ada ka 25 Ramadhan = 1 tahun...
Ish...betullah...
Itu klu mama kira dari 25 Ramadhan tahun lepas hingga ke tahun ini...
Alhamdulilah...usia anak mama ni dah mencecah 1 tahun klu ikut kalendar Islam...
Inilah baby yang selalu menceriakan hari mama dan ayah...
Eceh...baby lagi ke anak mama ni???
Baby lagi lah ek...selagi x leh cakap dan luahkan apa yg Rizqullah nak dan rasa...
Selagi itulah Rizqullah tetap baby bagi mama dan ayah...

Selamat ulang tahun yang pertama anakku sayang...
Ini ikut kalendar Islam yaaa...
Kalau ikut kalendar roman...15 September ni barulah umur Rizqullah setahun...
Wee...cakap pasal 15 September...
Tak sabar plak mama nak buat bezday party Rizqullah...
Harap2 semuanya berjalan lancar...
Amin...

Dan macam biasa...sebelum mama tutup entry kali ni...
Mama nak recap wajah anak mama dari setahun yang lepas...
Dan yang terbaru...

Wajah Rizqullah selepas dilahirkan...
Just few hours pas kuar dari womb mama...
Fressh bau darah lagi time ni...
Berat 2.5 kg je...
Tapi yang penting pipi tetap gebusss...

Dan...
Rizqullah terkini...
@11 Months plus...
Dan pandai macam2...
Dan yang paling menggembirakan hati mama...
Ialah bila Rizqullah dah pandai sebut "Mama"...
Sekarang ni anak mama ni tgh sibuk nak 
belajar bercakap dan berjalan sekali...
Alhamdulillah...2 in 1 sekali achivement anak mama ni...
Thanks Allah for the greatest prezzie you gave to us...

Okaylah...cukup dulu entry pagi ni..nanti klu sempat mama share dan sambung lagi entry pasal our visit to Terengganu..

Till my next update...salam sayang dan salam satu Malaysia...


7 comments:

rynas said...

ohh dah setahun dah ekk rizqullah..dah boleh bg adik tu hehheheh

Azmi said...

hehe....cepat je budak2 besar...

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Itulah..pejam celik dah nak setahun si kecik saya ni...huhuu..rindu plak masa baby dia...

Maslina Rosdiana said...

Azmi,

Mama dia x nak di cepat jadi budak besar..nanti mama dia x der kawan dah..huhuhu...

Ummi said...

hepy besdey beby ramadhan..

Ummi Salsabila said...

rmi juga blogger anaknya lhr bulan ramadhan.berkat :)

happy birthday rizqullah.

AiDa AzRyN said...

comelnye.. ehe

 
Real Time Web Analytics