September 2, 2010

Bonus + x-graciasssssss....

Hohohoho...hari ni mama sangat happy...
yippie!!!senyum lebar sampai ke telinga....
Alhamdulillah...all the hardwork and patient pays when mama seen the number on the letter...
Hari ni..bank rimau mengeluarkan penyata pada semua kakitangannya tentang...
BONUS dan Ex-gracia....

Hari ni semua balik opis dengan tersenyum riang sambil dalam kepala pikir nak beli apa lagi...
Hehehe...semua pun muka ceria dan gembira...
Dari turun lift sampai ke kereta...
Mama dok dengar semuanya bercerita pasal BONUS dan ex-garcia...
Ada yang nada gembira...
Ada yang nada tak berapa puashati...
Ada yang rasa cam orang kaya...
Dan macam2 lagilah...

Tapi bagi mama...alhamdulillah...
Cukuplah apa yang mama dapat ni tuk buat saving plus jalan2(holiday lagi) 
plus buat 1st bezday bash celebration for Rizqullah...
Alhamdulillah...with the increment...bonus and ex-gracia...
Siapa yang nak bagi kan???
Dah cukup mewah tu...orang lain pun tak tentu dapat sebanyak ini...
Dan macam ayah...bonus pun x dapat...
Tapi tetap bersyukur sbb still gak dapat merit bonus aritu...

Alhamdulillah...banyak rezeki mama dan ayah sejak ada Rizqullah ni...
Memang sesuai sangat mama dan ayah letak nama Rizqullah yang bermaksud...
Rezeki dari Allah...
Di lahirkan pada malam lailatul-qadar...pada jam 1.25 pagi...
Rizqullah merupakan satu kurnia dari Allah yang tak terhingga buat mama dan ayah...
Dikaulah rezeki yang tak terhingga...
BONUS pun tak sehebat Rizqullah ...Okay!!!


Hmmm...since mama dapat bonus ni??
adakah mama Rizqullah akan buat GA kat blog ini???
Jeng..jeng..jeng...
Dan sempena gak Bezday Rizqullah yang lagi beberapa hari je lagi ni...
Mama rasa cam nak buat GA...
Taaaaapppiii....
Macam malas pun ada...hehehe...
Apapun,tengok dulu keadaan...kalau ada pun...
maybe suprise GA cam yang pernah mama buat aritu....
Insyaallah...kali ni hadiah mantop dari aritu...
Hehehe...maklumlah...dapat bonus terbaik punya...

Apapun....pada semua kakitangan Bank Rimau...
Berbelanjalah dengan hemah ya...
Memang best tengok poket kembung semacam je...
Beringat tuk masa depan ya...
Apapun...enjoy your bonus for yourself...
After while..this is all the hardwork and patient payment...
**untuk didunialah yaa**

Till my next update...erm..banyak tul entry tertunggak ni...hehehe...insyaallah ada masa nanti mama taip dalam blog ni...

Till my next celoteh for my son...salam sayang dan salam ukhwah pada mereka yang sudi membaca celoteh mama Rizqullah ni...

~~Have a nice and pleasent Friday~~

18 comments:

Shiela Latif said...

next ga tak nak terlepas lagi...hehe

umialya said...

tahniah..

kita dpt duit raya RM500pn bersyukur daaa..

pssst.. nak tggu GA (selamba je, muka x malu. huhu)

ibu_BatRiSya @wardah said...

waa....bonus...tahniah yer..besnyer...

deelira@deeliraz said...

nak duit raya hehe..

Nieza Ishak said...

wahhhh ...
keje kat rimau ekkk??
syukur ada gak duit lebih tahun ni kan?

LyNn HaMzAh said...

wah bestnyer...sure happy sakan raya nanti...

mrs_yus said...

oo kje bnk rimau ek?
mst byk dpt kn?
name pon bnk! hehehe
slmt beraye sakanlah! :)

AngahSayang2314 said...

salam mas..

wah untung la mas dapat bonus di bulan ramadhan.. rezeki org kata tahniah yg pasti gunakan duit ke jalan yg benar

adda said...

wah, baiknye ati bank rimau ni.. kite tak penah merasa bonus lebat. bse2 jer huhuu

Maslina Rosdiana said...

Shiela...

Hehehe..insyallah ada...tapi itulah,mood tgh tak best plak sekarang ni..lagi2 tgh sakit tekak..huhuhu...x mood langsung nak berblog..

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini,

Alhamdulillah...rezeki jugak tu RM500...

Pasal GA tu,insyaallah..ni mood tgh merudum ni...sbb badan x sihat..huhuh

Maslina Rosdiana said...

Wardah,

Terima kasih..semua warga Bank Rimau pun dapat...:-)

Maslina Rosdiana said...

Dee,

Nak duit raya...meh beraya ke umah..:-)

Maslina Rosdiana said...

Kak Nieza,

A'ah...keje kat situ..huuhu..tiap2 ari pun stress...tapi best bila stress tu berbaloi...

Maslina Rosdiana said...

LyNN,

Hehehe,x lah sakan..nak kena save gak duit tu...banyak lagi ni komitmen lain...:-)

Maslina Rosdiana said...

Mrs_yus,

Alhamdulillah..cukuplah tuk buat saving dan beli keperluan raya...amin

Maslina Rosdiana said...

Angah,

Alhamdulillah...penat kerja berbayar jugak bila tgk ada bonus...tahun lepas dapat sikit je...tahun ni je ok sikit...

Harap2 tahun depan pun ok lagi..heheh

Maslina Rosdiana said...

Adda,

Ini sempena 50 tahun Maybank...klu x ke laut gak bonus kami..hehehe

 
Real Time Web Analytics