September 17, 2010

Ceria beraya bersama semua di Raya pertama...

Fuuuuhhh..syok betul raya pertama...ini untungnya kawen ngan orang yang dekat...di hari raya tak yah berebut-rebut nak balik kampung mana-mana...dua2 side pun dapat balik...tak yah nak o-som,o-som...majuk2...hehehe...alhamdulillah....syukur di berikan jodoh terdekat camni...Terima kasih Allah swt atas jodoh yang diberikan pada-ku ini...semoga jodohku bersama suamiku kekal hingga ke nafas terakhir kami...


Bila dah jadi macam ni...maknanya...Rizqullah pun dapat beraya bersama uci,atuk,nenek,pakcik dan makcik semuanya di raya pertama...Rizqullah pun x yah pening2 nak balik kampung mana dulu...tak yah nak buat2 muka kat mama dan ayah...dan paling senang tuk mama jugak...bila ayah atas kapal nanti...mama leh bawak Rizqullah jumpa atuk dan nenek time raya...dan jugak tok nyang and nek nyang kat Klang...


Hmmm...hari ni tak mau menaip panjang berjela...biarlah gambar2 sahaja yang menceritakan bagaimana meriahnya raya kami bersama Rizqullah...dapat penuhi permintaan mereka yang nak beraya bersama di pagi raya amatlah mengembirakan hati kami...kalau boleh mama dan ayah tak mahu ada yang terkecik hati sebab mood raya ni boleh buat hati cepat terusik...maklumlah...syahdu di hari raya...masing2 nak raya ngan cucu sulung...


Okaylah...x mo citer pepanjang...let's picture share the happiness of people in Rizqullah life...


Gambar keluarga with ayah Family...
Standing from Right to Left : Uncle Hanif,
Uncle Izzat and Uncle Arif
Sit from Right to Left : Ayah(Redzuan),Atok(Hassan),
Nenek(Rene) and Mama(Maslina)
This is official picas on Hari Raya...

Rizqullah with Atok and Nene...

3 cicit's of En Aziz...
Rizqullah,Abidah(Staying @ Doha) and Sulha...
Rizqullah is only boy...
Kalau ikut turutan...
1st Cicit = Abidah,2nd Cicit = Rizqullah 3rd Cicit = Sulha...
It's not easy to get them like this coz Abidah selalu tak der kat Malaysia...

Okay...jom layan aksi Sulha ngorat Rizqullah...
Erk??ye ke???hehehe...tapi aksi dorang dua ni so cheeky...
Buat satu umah bergelak tawa dengan keletah mereka...


Aissssh...sudah pegang pipi anak teruna saya???

Aiiikkk...anak sapa ni??
Pandai tul usap2 pipi anak teruna orang...
Hehehe...sooo cute okay dorang dua camni...

Sempat lagi berposing tuk semua paparazzi yang ada...
Tak boleh blah betul budak2 sekarang ni...
Terlebey sudahhh...

Ini plak semua penonton aksi terlebey sudah budak2 berdua...
Riuh rendah umah onyang melayan keletah berdua ni...

Me with MIL(Mother in Law)...
Sedang menjamu selera....

Rizqullah with Unkel Black@Unkel Upin Ipin...
This unkel work behind the scene of Upin Ipin...

Bila semua lelaki ke Solat Jumaat...
Rizqullah exploring onyang house...
And found Gong to play...
Aduhaiiii...ini budak...ada je mau buat...

Rizqullah with the Nenek's....
This is all his nenek...

Rizqullah with Nek Su...
Berkerut kening Rizqullah tengok Nek Su...

Photoshoot in progress...
Sementara semua lelaki gi keluar for solat Jumaat...
Rizqullah kat umah sibuk bergambar sakan...
Cik photographer sedang mengadjust camera...
Wowweee...glamour raya kejap Rizqullah....

Smileeee for the photographer...
Ini budak memang suka sangat kalau bergambar...
Macam dah tau je klu DSLR depan
muka kena senyum lebar2...

Okaylah...cukup dulu entry kali ni...sebenarnya ada banyak picas2 yang menarik nak tepek kat sini...tapi cukuplah kot gambar2 yang ada ni...pas beraya kat umah Onyang...
Rizqullah,mama,ayah,atuk,nenek and all uncle gi beraya umah Onyang Tok Ngah plak...
Pastu Nenek dan Atuk beraya umah kita plak..sbb nenek nak jumpa besan dia...

Syok betul bila berkawen ngan orang yang tinggal dekat ni...
Besan2 pun leh lawat antara satu sama lain...
SYOKKKKNYA RAYA KAMI...
Alhamdulillah...

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and beautiful day...

Salam Lebaran untuk semua...

4 comments:

zurazari said...

wahhhh.... berayer sakan yer....
today baru sempat bersiaran dier... hehehehe...
happy jer nengok muker rizqi kena ngorat... comel!!!

AngahSayang2314 said...

mas tahun nie kita punya tema serupa lah hehehe.....

selamat hari raya...buat mas sekeluarga

Maslina Rosdiana said...

Zura,

X sakan sangat pun beraya...Rizqullah kena HFMD...so,melayan ragam dia je...sbb x selesa sbb sakit tu...

Inipun curi masa kejap masa dia tido update mana termampu...huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Angah...

Weee...ye ke??itulah..tahun ni ramai yang warna ungu ni...hehehe...apapun,yang penting semenya pun cun bergaya...

 
Real Time Web Analytics