September 9, 2010

Cont : Day 3 @ Batu Rakit

Eceeeehhh...bleh plak mama nak continue..continue nih..hehehe..ni seme gara2 terlalu malas nak menaip sakan...huhuhu..entah apa penyakit datang 2-3 hari ni...asal matahari terbenam je,mama pun terus pikir bantal...penat teramat plak rasa plus mengantuk yang amat...hehehe..mana tak nya..dah makan ubat batuk dan macam2 lagi..mmglah mengantuk yang amat...hihihi...


Tapi malam ni mama gagahkan jugak nak update entry tertunggak yang melambaks-lambaks kat ni...seme pun ken rekodkan di sini sebelum Rizqullah setahun...**ewaaahhh...dapat ke mama buat entry sebelum Rizqullah setahun???**...lagi beberapa hari je ni anak teruna mama nak menginjak ke usia setahun...sekejap je masa berlalu pergi kan???pantas sungguh bumi berputar sekarang ni...


Haaa...tengok nih!!!mama kuar dari topik lagi...okay,jom berbalik pada tajuk entry ni..continue dari entry sebelum ni...tentang log perjalanan kami ke Terengganu tuk melawat ayah yang sedang belajar kat sana...dannn cam biasa...mama menaip dengan entry bergambar...

Jom layan ceritera bergambar dari mama Rizqullah...


Kuala Terengganu...
Pemandangan dari Pasar Payang...
Tak banyak pun kereta time ni....


Rizqullah yang nyenyak tido di bahu ayah...
Penat sangat rupanya anak mama ni...
Masuk je kete...kena air-cond...dapat susu gantung..
Terus Zzzz dengan lenanya..
Mama dan ayah gi pasar payang sbb nak borong serunding d
aging dan jugak beberapa buah tangan untuk mereka yang tersayang...
Pas balik dari Pasar Payang...
Ayah sempat bawak Rizqullah gi "Mini Zoo" kat kawasan tempat tinggal ayah...
First time Rizqullah tengok lembu,kambing dan kuda...
Memang kelakar sangat bila Rizqullah panggil haiwan2 ni..
Bleh plak anak mama panggil cik kuda as meow...
Ish..ish..ish...macam2 anak mama ni..
Tapi tak perlah..sekurang-kurangnya anak mama nak jugak cuba bercakap...

Inilah kuda yang Rizqullah panggil macam kucing...
Adeh...boleh camtu ek??
Tak sangka di celah ceruk kampung ni...
Ada gak orang bela kuda...
Uniknya Malaysia ni...

Sup Ayam...hasil air tanganku yang tuk Hari -3 di sini...
Entah apalah rasa sup ayam mama Rizqullah ni..
Tapi apapun..i'm happy to cook for my love's ones...
Sib baik ayah kata sup ayam tu sedap...
Hehehe...
Sup ini mama masak tuk iftar kat umah Pok Su and Mok Su Auntie Yana...
Mama tak tau nak bawak apa...so ini jelah buah tangan
yang sempat mama buat tuk iftar ini..

Okay...kuih ni kuih orang Kelantan...
Mama Rizqullah dah lupa nama kuih ni...
Tapi sangat sedap ok...
Kalau gi ganu..mama nak try cari lagi kuih ni...
Daaaappp sangat...

Ini kuih Lompat Tikam...
Yang ni mama tak sempat nak rasa...
Tapi kuih ni rasanya ada dengan
air gula melaka dan santan sekali...

Rizqullah happy dapat duduk dalam kerusi bentuk tangan tu...
Happy betul dan behave je anak mama
bila datang umah Pok Su dan Mok Su...
Yang paling best Rizqullah elok je manja2 ngan Mok Su..
Aduhai anak mama ni...nak dok Ganu plak ke...
Anyway,thanks Yana and Arip for inviting us for the buka puasa
together with Pok Su and Mok Su..Really enjoying meeting them..

Okaylah..mama dah dalam raya mood ni...huhuhu...dah ler arini kena keje...sbb mama nak save cuti tuk hujung tahun ni...nak gi holiday celebrate 2nd aniversarry together-gether ngan ayah...hehehe...tempat nak dituju dah ada...tinggal nak tgk cuti cukup ke tidak je ni...

Okay...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..

Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf Zahir dan Batin atas mana kesalahan...
Have a pleasent and wonderful Hari Raya to all..


1 comments:

Solihin Zubir said...

lompat tikam besh! i loikeeeeeeee... sgt sedap.. hehe..

 
Real Time Web Analytics