September 7, 2010

Day 3 : @Batu Rakit,Cempaka Damak

Hohohoho...akhirnya,dapat jugak mama updatekan log perjalanan kami di hari ke-3 di Terengganu ni...dah 1-2 hari ni sibuk ngan aktiviti keluarga...mempersiapkan keluarga miniku untuk hari raya yang bakal menjelma beberapa hari je lagi ni...huhuhu...semuanya persiapan di saat akhir...coz mama cam tak der mood je nak beraya...

Kalau orang lain sibuk membeli-belah tuk anak dan diri sendiri...citer itu ini pasal baju raya,langsir raya,perabot raya...mama plak..dengar jelah..tak der cerita menarik yang nak disharekan...huhuhu...klu ada pun hanya persiapan raya untuk anak teruna mama...hehehe..dia jelah yang beraya sakan ngan baju bajan baru dan jugak tak lupa kasut dan cap baru..haaaa..tu dia..bergaya sakan ini budak..kalah mak bapak dia...hehehe..maklumlah,ini adalah raya ke-2 Rizqullah bersama kami..mestilah semuanya yang terbaik untuknya...

Ops...terkeluar topik plakk...ehehe..maklumlah semua pun tengah mood raya...lagi beberapa hari je ni raya dah nak menjelang tiba...ok,berbalik pada tajuk entry mama...

Di hari ke-3 tak banyak pun activity kami di sana...sebab hari tu ayah ada exam...petang baru kami dapat berjalan2..tapi x kemana pun...dekat je...

Okaylah..jom layan cerita bergambar dari mama Rizqullah...macam biasa yaa...

Layaaannnsss...


Ayah sempat posing sebelum gi exam...
Hehehehe...posing untuk isteri tersayang...
Good luck and all the best my love...
Semoga mudah dan terang hati menjawab soalan...

Rizqullah while waiting ayah came back from Exam...
Sibuk main straw anak mama ni....
Sampai mama dan ayah kena belikan satu 
bundle of straw untuk Rizqullah...
Inilah weapon mama masa dalam 
flight nak bagi Rizqullah diam...

Rizqullah with Kizkiz...
Anak auntie yana...
Masa ni mama terpaksa berjaga-jaga...
Sebab takut sangat Rizqullah tarik rambut Kizkiz....
Anak mama ni...geram sangat ek ngan rambut Kizkiz...

Haaaaippp..apa yang korang dua ni borakkan...
Baby talk ya...
Janji bila nak jumpa lagi ek???
Insyaallah...nanti kita akan jumpa lagi kizkiz...

Senyuman manis penyejuk hati jiwa mama dan papa dia...
Manis sungguh senyuman anak dara ni...
Best sungguh amik picas si kecik ni...
Asyik senyum je...

Yang ini plak pengarang jantung mama dan ayah,,,
Rizqullah...
Syok betul dia gigit kunci umah ayah tu...
Adoi...ada je benda yang anak mama ni nak masuk dalam mulut...

Dannnnn...
Ini pula sesi ayah2 bergambar dengan anak masing2...
Hehehe...

Okay...cukup dulu entry ni...ada lagi sebenarnya mama nak taip kat sini..tapi nanti bila ada kesempatanlah mama sambung menaip lagi..sekarang ni mata sudah sangat mengantuk dan dada pun dah sakit...dari tadi dok batuk2..huhuhu..harap2 time raya ni batuk mama ni baiklah...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and pleasent day...

**Yeaa..yeaaa...lagi beberapa hari je nak raya...**

1 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, SEKIRANYA SEPANJANG KENAL DLM ALAM MAYA NI TERSALAH BAHASA N TERSALAH KATA..AMPUN MAAF DIPINTA.."

 
Real Time Web Analytics