September 26, 2010

Little snapshot of Rizqullah 1st Bezday Party!!!

Alhamdulillah..everything goes fine today for Rizqullah 1st Bezday Party...Thanks kepada semua yang hadir dan harap anda semua gembira dan fascinated with the Magic Show...walaupun hujan turun lebat...namun majlis tetap berjalan lancar..dan tak lupa jugak pada semua yang sudi mensponsor makanan...banyak sangat choice yang ada sampai semua pun tak tau nak makan apa...


Okay...hari ni mama just nak share little snapshot of Rizqullah Birthday Party celebration yang berlangsung pada 25 September 2010...it's just a simple party to celebrate our loves one...the little boy who we loves and care so much...Today,Rizqullah is surrounded with great people who came for his first birthday celebration...and Alhamdulillah Rizqullah is so behave and know how to entertain the guest... big hug and kiss untuk anak mama ni sebab Rizqullah pun pandai bawak diri..tak cranky pun walaupun tak cukup tido and time makan minum seme lari...big clap for you my dear son...seorang anak yang sungguh baik bagi mama dan ayah..we are lucky to have you my dear son...


Okaylah..malas nak taip pepanjang sebenarnya...let picture tell the story behind the scene...Nak tunggu official picture from our photographer,En Azrul Sham(the photographer from Asia Biggest Losser - thanks Yol for coming tuk amik picture kami...kawan punya pasal ek...hihihi...) will take a while....So layan dulu gambar2 yang ada yaaa...


The Special home made cake order by Mama Rizqullah...
Thanks to Kak Miza sbb sudi terima 
order saya yang macam2 ni...
Dan jugak order di saat2 terakhir...

Goodies for kids and adult...
Ini jelah yang sempat disediakan...
Some stuff for the kids dalam bag tu...
Dan jugak Beryl's Camior Chocolate for adult...
Thanks to Fikri and Ninna...the idea to give Beryl's Chocolate 
came after we went to your wedding last few months...
Anyway,congratulation atas kurniaan 
title ayah dan ibu tak lama lagi to both of you...

Some of the food yang ada...
Ada yang home made dan ada yang catered...
Thanks to D'Selera Catering for the fabulous service...
Special Thanks to Yati and Mujahid sbb banyak sangat 
membantu to make sure the party is well organise...
And two thumbs up for you guys...

The magician entertaining guest yang ada...
Sebab jalan jam dan macam2 lagi..
So tak ramai yang dapat datang sharp 3 pm...
Banyak sangat open house sana sini...

All the people who came...
Terima kasih sbb sudi mengharungi jam tuk datang...
Tak lupa jugak pada Nur Farihin dan Alif yang sudi datang...
First time jumpa Inn dan Alif...
Maaf sangat ya kalau tak dapat borak lama2...
Sangat huru-hara akak hari ni...
Apapun,nanti kita jumpa lagi yaaa...

It's cake cutting time...
Sorry mata semua tengah pandang cameraman...
Rizqullah plak tgh sibuk pandang cake...

And last but not least...just to share the Birthday song video at here...
**All the picture and video taken from my MIL FB**
**Thanks ibu for the picture and video...**
**I cilok sikit yaaaa....buat tatapan Rizqullah if 
one day FB is terminated...***

video
The birthday song ceremony...
Tergamam Rizqullah..kenapa ramai sangat 
nyanyi Happy Birthday tuk dia...
Apapun...we are having fun today!!!


Okay..cukup dulu entry of little snapshot...Hmmmm..little ke???macam banyak je mama Rizqullah dah update kat sini...hua..hua..hua...apapun,nanti bila dah keluar official picture dari photographer kami...will tepek banyak2 kat sini dan jugak share a little bit video on the magic show...hmmm..rugikah siapa yang x datang???tepuk dada tanya hati yerrr...Mama Rizqullah no komen,sbb kami buat majlis kecilan sahaja...but somehow it become bigger...

Setakat ni...banyak jugak positive komen yang kami terima...
Biasanya orang buat clown on bezday party...
**itu dah biasa sangat,orang pun dah jemu tengok clown yang 
kadang2 bersepah kat shopping complex..itu komen dari some of the guest...**
tapi kami buat something lain dari tradisi...
Ramai jugak yang minta contact number magician tu and 
wanna try something new on their child bezday party...
Dan jugak ramai yang ternganga mulut tengok show tersebut...
Dalam entry official nanti...mama sharekan the video magic show yeeerr...

Okaylah..mau tido,kepala pun dah mula pusing2 nampak lalat...hehehe...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice Sunday!!!

12 comments:

Ummi said...

wah..wah..sangat meriah eh!!hepi besdey rizq!!

haszuraidah ishak said...

comelnyer kek..happy besday Rizq..

Nurul Atiqah Mutaza.iQa said...

meriah nye kak..iqa hope dalam masa 3tahun dari sekarang iqa merasa buat macam ni jugak

cha said...

meriah, 2nd birthday sok, ziQrullah reQuest hadiah mahal-mahal dari mama dia. haha.

JUE said...

Sonoknye nmpk besday party Rizqullah! tetamu kecik & besar pun msti sonok :)

Maslina Rosdiana said...

Kak Tini,

Biasa2 je...yang memeriahkan majlis ada ibu bapa yang sibuk berbual dan bergelak sakan...hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Has,

Hehehe..kek idea dari majalah playboy...kuang,kuang..kurang asam betul mama dia kan..guna majalah playboy jadi inspirasi...

Maslina Rosdiana said...

IQA,

Insyaallah...dalam lagi 3 tahun,Iqa pun dapat merasa camni...klu nak buat,jangan lupa panggil akak jadi perunding tema..hehehe...akak suka je membantu memberi idea,,,

Maslina Rosdiana said...

cha,

Rizqullah x yah request pun mama dah bagi..hehehe...mama nak suh Rizqullah request kat kakak cha plak..hihihi

Maslina Rosdiana said...

Jue,

Alhamdulillah...ramai yang bagi comment memberangsangkan..tapi itulah,lagi 4-5 tahun kot baru buat lagi bezday party tuk Rizqullah...hehehe

Marsha said...

Sori mas xdpt hadir..ade kelas ganti..huhu. Anyway happy birthday to rizqullah...:)

Maslina Rosdiana said...

Marsha,

Tak per...no problem pun,kami jemput semua kawan2 sbb bukan selalu dapat jumpa begini...

 
Real Time Web Analytics