September 28, 2010

Perjalanan 1 tahun 1 minggu 6 hari....

Ticker my journey of breastfeeding...
Dah Setahun Seminggu 6 hari...
Lagi 11 bulan ++ mama dah sampai mission mama...
Mudah-mudahan di permudahkan dan dimurahkan lagi rezeki 
untuk Rizqullah mendapatkan yang terbaik dari mama...


Sedar tak sedar...dah setahun seminggu dan 6 hari mama dah susukan Rizqullah dengan susu ibu...syukur alhamdulillah,mama masih ada susu lagi untuk dibekalkan pada Rizqullah..walaupun sekarang mama ni mam terpaksa top-up susu formula untuk Rizqullah di siang hari...Sebab Rizqullah banyak minum susu walaupun dah makan...mama plak leh produce hanya around 5-7oz per day je kat opis..tapi itu sekali pump je..kalau 2-3 kali mungkin dapat produce banyak koooottt...tapi itulah...jin malas dah meresap koooottt...itu yang pump pun sekali je kat opis plus keadaan masa yang selalu tak mengizinkan mama allocate tuk pump...


Walauapapun...ia satu perjalanan yang indah bagi mama..satu kenangan yang tak mungkin mama lupakan sampai bila2...sbb ini adalah pengalaman pertama mama...masih segar dalam ingatan mama betapa janggalnya mama rasa nak susukan Rizqullah buat kali pertama kat labour room...tapi hasil tunjuk ajar dari Dr Shahbahiah dan nurse-nurse kat KPJ Selangor...mama berjaya hingga sekarang susukan Rziqullah dengan susu mama...


Dan kini mama berharap rezeki Rizqullah terus dimurahkan oleh-Nya untuk mama berikan yang terbaik buat anak mama ini...memang benar terlalu banyak dugaan dan cabaran yang mama terpaksa lalui dalam memenuhi mission mama ni...tapi mama nak cuba sedaya upaya untuk berikan yang terbaik untuk Rizqullah..semoga segalanya di permudahkan oleh Allah swt untuk mama...semoga rezeki Rizqullah terus dimurahkan lagi oleh Allah swt...


Sebelum mama tutup entry malam ni...tak akan lengkap entry tanpa wajah anakanda yang mama sayangi...Rizqullah...wajah yang selalu buat Wan Ngah(@US) dan Wan Padi(@Singapore) tersenyum...dan tak lupa jugak pada semua yang sudi baca blog mama Rizqullah..diharapkan anda tersenyum melihat keletah Rizqullah saban hari...dan jugak membaca celoteh mama Rizqullah yang macam2 ni...


Rizqullah yang kini berusia Setahun Seminggu dan 6 hari...
Macam2 keletah dia yang menghiburkan kami satu rumah...
I'm so bless to have you Rizqullah...

Sebelum menutup entry kali ini...diharapkan anda semua gembira bersama yang tersayang dan juga pada ibu2 yang menyusukan anak2 mereka dengan susu ibu...teruskan perjuangan anda...saya ni pun baru dapat 50%...diharapkan dapatlah memenuhi mission 2 tahun..doakan saya ya..walaupun saya terpaksa top-up...tapi selagi ada susu ibu...selagi itu akan saya beri untuk anak saya...

Till my next entry...salam sayang untuk semua dari kami sekeluarga...

P/S: To ayah....sorry,today entry pasal breastfeeding...tak der update sangat pasal Rizqullah,anyway...terima kasih sayang sebab selalu support isteri you ini dalam memperjuangkan susu ibu...walaupun dah nan ado ni dan terpaksa top up susu formula..tapi susu ibu tetap the 1st choice...terima kasih selalu urutkan belakang dan juga belikan kelengkapan tuk breastfeeding yang beratusan ringgit tu...erk,beribu kot...hehehe...apapun,you are the best husband to me and greatest father to Rizqullah...you are always there for us eventhough kadang2 tu jauh di tengah lautan..apapun ayah tak kedekut $$$$...erm,can i bought the iPhone4???(ayat harapan + pujukan tuk ayah semoga dapat green light beli iPhone4...tapi dari beli iPhone4 baik gi holiday kat Aussie...hehehe...hmm...mana satu pilihan hati ni??iPhone4 or Aussie???)

11 comments:

RuSh D said...

bagus kasi susu badan... byk faedah dpt kat budak tue..

Maslina Rosdiana said...

Rush D,

Betul tu...selain tu dia pun tak mudah sakit...:-)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

go bf! tahniah ya
oh ya..kerapkan pam di ofis..insyaAllah..keperluan seharian dia cukup n tak perlu top up..:-)

Nieza Ishak said...

tahniahhhhh ...
ada separuh lagik journey ...

nieza tengah menghitung hari .. yeayyyyyyyy ... zulaikha sudah mau 2tahun ...

Ummi said...

mari same2 buang malas tu..huhuu..kadang2 malas melanda diri ini juga..

Yua Zawa said...

eeei comelnyer anak akak :)
~baguskan susu badan ni, tp syg sbb zmn skrg dah ramai ibu2 moden yg x kasik susu bdn kat anak2 mereka..

Yua Zawa said...

eeei comelnyer anak akak :)
~baguskan susu badan ni, tp syg sbb zmn skrg dah ramai ibu2 moden yg x kasik susu bdn kat anak2 mereka..

Maslina Rosdiana said...

Salam Rose,

Huhuhu...vitamin M banyak sangat dalam badan..lagipun masa pun x berapa mengizinkan tuk pump kat opis..selalu ada adhoc task...huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Nieza,

Betul tu..ada setengah lagi journeynya...tapi semangat dah mula luntur nih...huhuhu...

Tahniah pada Nieza sbb berjaya penuhi 2 tahun...salute sama Nieza...

Maslina Rosdiana said...

Kak Kin,

Itulah...susah kalau malas tu dah ada...huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Salam Yua,

Salam perkenalan...terima kasih,muka anak cina tu..huhuhu...rasanya sekarang dah ramai ibu2 dah sedar kelebihan susu ibu...mmg sukar melalui proses tersebut...tapi ia sangat berbaloi...

Harap Yua bila dah ada anak nanti pun BF anak ek...

 
Real Time Web Analytics