September 23, 2010

Raya,raya,raya....

Adeeehhh...entry raya lagi....nak buat camne...dalam musim raya...selagi raya tak habis,selagi itulah entry raya akan kelihatan di mana-mana...di samping entry tentang pembunuhan Dato' Sosilawati Lawiya...tajuk yang boleh buat blog anda sentiasa di Google...dan mengangkat view blog anda pada tahap yang tinggi...


Dan entry ini adalah sambungan dari entry Raya ke-2 kami..dan ini adalah sambutan raya kami yang terakhir kotttt...sbbnya...Raya ke-4 Rizqullah dah kena kuarantin duduk kat umah due to HFMD(Hand,Foot and Mouth Disease)...huhuhu...tapi dok umah pun,duit raya tetap masyuk!!....


Okaylah...not in the mood of membebel panjang berjela...coz banyak lagi ni entry tertunggak yang nak diupdate...tapi kemalasan telah melanda diri...selain tu,tengah sibuk jugak dengan persiapan tuk 1st bezday bash Rizqullah yang akan diadakan this weekend...huhuhu...macam2 dalam kepala sekarang ni...invitation,food,goodies,games present,photographer,deko dan macam2 lagilah...rasa macam nak buat kenduri kawen Rizqullah pulak...hehehe...mana tak nya...mama Rizqullah ni so particular on those thing,kita nak buat event kenalah bersungguh2..walaupun yang nak datang nan ado je...apapun,event tetap jalan...


Haiksss...tertaip panjang berjela plak...okay,stop dulu..jom layan picas time raya ke-2 kami...sebelum Rizqullah jatuh sakit...


Hanya gambar yang dapat menceritakan betapa meriahnya dan bermakna raya kali ini...


Beraya di rumah Mak Lang...
Umah ni belakang je umah arwah uci,,,
So,sangatlah dekat...jalan kaki seminit je sampai..hehehe...

The 3 guys in my life...
My little brother,My Son and My Hubby...
Itu budak kicik sedang mencari IDEA apa lagi nak buat...
Tengah mencari port baik nak sepahkan...
Aduhhhh...bila dah pandai merangkak ni...
Macam2 plak si kecik ni nak explore...

Rizqullah yang selalu menceriakan 
hidup mama dan ayah...
Dah setahun kini usia anak mama ni...
Macam2 keletah dibuatnya...
Yang setiap hari membuat mama tersenyum...

Bergambar kenangan dengan Uci Upik...
The only uci yang tinggal(with the blue baju) ..
Hopefully dapat lagi bergambar raya di tahun 
hadapan dengan dia lagi..

Rizqullah first time naik buaian..
Huhuhu...buaian ni sangat kecik...
So,hanya Rizqullah jelah yang larat buaian ni tampung...
Kalau mama dan ayah naik sekali..
Mau roboh kot...hehehe...

Daaaaannnn....sebelum menutup tirai entry tentang raya...inilah gambar sekeluarga sebelah arwah angku Rizqullah...ni semua yang ada...ada satu family je yang x cukup...

The Women and Gurlsss...
Sikit je kan kami ni...tak ramai pun...

All WOMENS...
Yang boleh digelar makcik...
Sorang kat belakang tu menjadi mangsa tiang lampu...
Huhuhu...

The Anak Dara'sss
Semua posing sakan...

The MEN and Boysss....

Semua pakcik2 yang kayoooo...
Bagi duit raya berkepuk-kepuk nih...

The ANAK Terunasss....

And last but not least...
Full Family picture of Aklan's and Halimah 
sons,daughters,menantu.cucu dan cicit...
We are happy family...
Insyaallah...next year,i'm going to organise 
something for our family...

Okay...nampak sangatkan mama Rizqullah malas nak mengupdate blog...hehehe..tak tau kenapa...this few days sangatlah tiada mood dan kerajinan untuk mengupdate apa-apa dalam blog ini...walaupun gambar dan event yang berlaku sangat banyak..tapi kemalasan melanda mama Rizqullah...nak blogwalking ke blog teman2 pun agak lazy...mana sempat je mama Rizqullah singgah dan baca entry terbaru...

Tapi walauapapun...will try to mencari kembali semangat dan kerajinan yang hilang ini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah dari kami sekeluarga untuk semua...

Have a nice and beautiful day!!!

4 comments:

rynas said...

samalah saya malas betul nak update blog rasa cam kena paksa jer hehheh.
anyway selamat hari raya maaf zahir batin yer..

JUE said...

Suke la tgk gamba2 yg diasing-asingkan ikot kategori camni. hehehe...

*Rania pun penah kena HFMD. Kuarantin semggu kt umah. Mesti Rizqullah x lalu mkn kn?

Maslina Rosdiana said...

Rynas,

Betul tu...saya betul2 tak der mood nak update apa2..sampai satu tahap..rasa nak stop terus berbloging...

Tapi sbb ada sedara-mara yang baca update pasal si kecik kesayangan mereka ni..rajinkan jugak update blog...

Selamat Hari Raya jugak...mailah datang rumah..Nanti Mas antarkan Map..

Maslina Rosdiana said...

Jue,

Itulah..dah lama sangat kami tak bergambar camni...sebab bila raya tak dapat berkumpul camni,sudahnya call semua mintak balik raya ke-2..baru meriah raya ramai2..

A'ah,kena kuarantin hingga pulih...lebih kurang seminggu jugak..Alhamdulillah,Rizqullah nak makan...lalu je dan laju je..cuma dia cranky je sbb badan x selesa kot..Rania kena kat mana Jue?kat umah bbsitter ke?

 
Real Time Web Analytics