September 12, 2010

Rizqullah with Bunga Api...

Alhamdulillah...dah abis pun sebulan semua umat Islam berpuasa...dan kini raya pun menjelma dan dah beberapa hari blog mama Rizqullah ni tak berupdate...semuanya kerana sibuk dengan persiapan raya...sibuk nak alter baju melayu dan sampin buat my lil prince charming dan jugak entah apa yang buat mama Rizqullah penat sakan...nak melawat dan wish rakan2 blogger pun baru sekarang ni dapat buat...


Nak kata raya sakan pun tak jugak...hehehe..okaylah...2 malam sebelum raya...masa orang semua tengah sibuk tengok anak bulan...mama dan ayah decide to give a chance to Rizqullah experience his first bunga api time....hehehe..mamalah yang melantak sangat sibuk beli bunga api banyak2...sbb mesti syok tengok anak main bunga api...tiiiuuuiutttt je tengok budak2 kecik ni main bunga api sambil mulut kecoh nyanyi "selamat...hari raya...selamat hari raya..."...30 kali ulang pun x per...sampai bunga api kat tangan abis...barulah lagu tu berenti...hehehe...


Masa zaman kanak2 ni jelah yang happy sambut raya...dah besar ni pun happy gak..happy bila tengok anak-anak dan kanak-kanak lain gembira dapat main bunga api dan jugak terima duit raya...so sweet je semua memories ini..dan setiap tahun dah tentu memorinya lain...tahun ni Alhamdulillah..kami sekeluarga diberi kesempatan dan rahmat oleh Allah swt untuk bersama...for 2 years berturut-turut ayah dapat beraya bersama kami...dan mama berharap tahun depan pun kami dapat beraya bersama...dan mama dan ayah dah congak...kalau x der aral melintang...insyaallah next year ayah dapat lagi beraya bersama kami....harap2 semua perancangan kami diberkati Allah swt...kami hanya merangcang,Allah swt yang jugak menentukan...


Dan.....seperti biasalah...tiadalah serinya entry dan blog mama ni..klu tiada wajah2 kesayangan mama yang selalu interprem dalam blog mama ni...siapa lagi kalau bukan Rizqullah dan ayah..2 lelaki yang selalu beraja di hati mama...Okaylah...let's picture tell the story behind scene...


Rizqullah with Bunga Api...his first experience...


Sampai terjelir-jelir lidah Rizqullah...
Excited dia tengok bunga api tu..
Tapi mama yang risau sebab dia main pusing je bunga api tu...

Rizqullah ternganga plak tengok bunga api tu...
Tapi yang pasti...tak mo lepaskan langsung bunga api tu...
Bila abis tau plak minta yang lain...
Addeeessshhhh..anak mama ni...
Very charming...you know what you want...
@11 months....Rizqullah dah pandai express feeling...

Nak cucuh sendiri tau...
Tak mo orang lain buatkan...
Sib baik ada ayah...
Ayah yang monitor Rizqullah main bunga api...
Sampai berpeluh-peluhlah ayah Rizqullah buat...
Heeeeee...

weeee....berjaya pun hidup bunga api Rizqullah...

Ayah and Rizqullah...
Ayah tak lekang monitor Rizqullah with Bunga api...
Takut apa2 jadi plak...
So..ayah pegang...Rizqullah tengok jeeee...
Hehehe..entah2 ayah kot yang nak main sangat bunga api tu???
HIhihihi...bagi alasan anak yang nak main...

Mercun Gasing kot ni...
Mama tak tau mercun apa ni..
Tapi dia pusing2 atas jalan raya tu...

Indahnya Ramadhan dan Syawal 
bila rumah diterangi dengan Pelita...
Kat kampung mesti bersepah tengok orang pasang pelita...
Kat bandar ni...rare sangatlah...seme pasang lampu lip-lap je...
Huhuhu...

Weee...dan penutup acara main bunga api...
Mercun...tak tau apa nama lagi...
Hahaha...tau mak lang je yang tolong nyalakan...
Meanwhile...Rizqullah mulut tercengang 
tengok warna-warni mercun tu...


Okaylah....inilah aktiviti kami 2 malam sebelum raya...orang main malam raya...tapi kami advance sikit...eheehe..mama dan ayah tak sabar nak sambut syawal...hehehe...

Cukup dulu...next entry mama share kemeriahan hari raya kami sekeluarg...tahun ni lami berbaju ungu...last year warna cokolat...next year...klu ayah ada...mama tak pikir lagi nak kaler apa...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua..have a nice hari raya...

Salam...


2 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Bestnya anak teruna 2 main bunga api.. ;o)

AiDa AzRyN said...

Lama xmain bunga api.. :D

 
Real Time Web Analytics