September 8, 2010

Selamat Hari Raya


Kepada Semua yang sudi membaca nukilan mama Rizqullah ini...

"Ucapan Selamat Hari Raya 
Maaf Zahir dan Batin
Untuk
Anda Semua"

Semoga di Hari Raya ini membawa seribu satu keberkatan di dalam hidup anda...
Semoga bergembira di pagi lebaran bersama mereka yang disayangi...

Di kesempatan ini kami sekeluarga terutama mama Rizqullah memohon maaf
Andai ada yang terguris hati mahupun yang terasa hati dengan nukilan mama Rizqullah..
Pohon maaf andai ada kata mahupun ayat-ayat dalam blog ini yang secara tidak sengaja melukakan hati anda semua...
Kami ini hanya manusia biasa yang tidak lepas dari melakukan kesalahan....

Pada yang pulang ke kampung...
Semoga anda selamat sampai ke destinasi yang dituju...
Pasti mereka yang menanti anda tidak sabar bertemu anda...

Pada yang memandu..
Pastikan diri cukup rehat dan bertenaga ketika memandu pulang ke kampung...

Pada yang belum habis shopping....
Selamat membeli belah...beringat ketika berbelanja...
Karang abis pulak budget selepas raya...

Have a wonderfull and colourfull of Aidilfitri celebration with all the love ones...

Waaa...best betul dapat balik kampung...jeles-jeles...kami sekeluarga beraya di bandar jelah..huhuhu..sbb mama dan ayah Rizqullah orang sini je...kampung pun di sini...syooookkkan kalau ada kampung...pasti meriah sambutan hari raya di kampung ni...waaahh,mama rindu zaman kanak2 mama yang beraya di kampung...terasa kemeriahan menyiapkan juadah untuk pagi raya...mengemas beg untuk pulang ke kampung...main bunga api bersama sedara-mara...mood balik kampung**ikut rentak lagi arwah Sudirman,Ooooo..balik kampung,perjalanan jauh tak ku rasa...kerna hatiku melonjak sama...ingin berjumpa sanak saudara...yang selalu bermain di mata...**...perasaan tak sabar tuk memperagakan baju baru di depan semua...dan jugak indahnya perasaan bila beratur tuk memohon ampun dan maaf serta dapat duit raya yang berganda banyaknya....aduh...indah sungguh...tapi itu dululah...sekarang ni...Rizqullah yang akan merasa semua perasaan indah mama dulu...cuma tang kampung tu...errrrrrr...tak dapat mama nak bantu...apapun,mama akan cuba buat Rizqullah cam ada kampung ya sayang....

Tahun ini adalah tahun ke-2 Rizqullah beraya bersama kami...
Tahun lepas mama tak dapat beraya sakan sebab dalam pantang...
Baru 5 hari je masa tu...satu memori indah yang tak akan mama lupakan sampai bila2...
Hari ke-5 pantang pun...dah sibuk gerak sana sini.....
hidang makanan dan melayan tetamu yang datang...
Tahun ini persiapan gempak hanyalah untuk Rizqullah..
Banyak betul baju yang dibeli dan juga pemberian dari orang...
Terima kasih pada yang sudi sponsor baju raya Rizqullah...
Insyaallah...semua pun akan diperagakan...

Tahun ini Alhamdulillah...ayah dapat beraidilfitri bersama kami...
Bertigalah lagi kami tahun ini beraya...sangat happy sebab beraya bersama mereka yang disayangi...
Walaupun tak der kampung...tapi tetap meriah bersama keluarga yang tercinta...
Bukan senang yaaaa...kami dapat beraya bersama begini..
Jadi kesempatan ini WAJIB digunakan sebaik mungkin...
Tahun depan tak tahu samaada ayah dapat lagi ke tidak beraya bersama kami...
Maklumlah kekangan tanggungjawab kerja menuntut ayah berada di tengah laut ketika semua umat Islam di darat sedang meriah menyambut Hari Lebaran...
Harap2 dapatlah lagi kami beraya bersama tahun hadapan....
Heee...mama kena congak jadual kerja ayah...
Sebab nak ayah balik time raya dan 2nd birthday Rizqullah tahun depan...
Time planning is soooooo important untuk family cam kami ni...
Family jarak jauh yang berbulan terpisah...**lebih 3-4 bulan yaaa...***

Setiap masa mama akan pastikan yang terbaik untuk semua...untuk ayah dan jugak Rizqullah...
Huhuhuhu...kalau boleh mama tak mo beraya tanpa ayah di sisi...
Sebab pastinya berbeza raya tanpa suami okay...
Sangat2 tak best...lagi2 kalau dapat soalan cepu emas...
"Suami mana???"...haih,kalau dah tak nampak tu..maknanya atas kapallah kaaaannnn...
Lagi sadis kalau dapat ayat penyata...
"Kessssiaaaaannn...raya tak der suami bersama...kessssiiaaannn Rizqullah ayah tak dapat raya sama..."
Ya Allah..sabar jelah ek...
Opsss...terluahkan perasaan plak...hehehe...
Pada rakan2 dan teman2 seaferers...mana yang suami tiada ketika raya ini...
Semoga anda kebal telinga ya menahan soalan cepumas tersebut...
HARUS kuat semangat demi anak2 dan suami tersayang....

Alahai..terpanjang lebar pulak mama Rizqullah menaip pagi ni...
Till my entry...salam lebaran yang mulia untuk semua...
Semoga ceria di aidilfitri ini...


6 comments:

Ummi said...

selamat hari raye mas..kita same-same bertuah tahuh ni dapat beraya disisi suami dan anak-anak..maaf zahir batin ye..salam peluk cium untuk rizqullah..

ayah,ummi, farish said...

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin
Dr maya & Family

ummi nia said...

slamat ari raya kak..maaf zhir & batin yer..

Maslina Rosdiana said...

Kak Syikin,

Alhamdulillah...tahun ni dapat kami beraya bersama...kena guna peluang yang ada ni sebaik mungkin...syukur sangat,sejak kawen sampai dah ada Rizqullah...saya belum pernah lagi beraya sorang...harap2 tahun depan dapat lagi bersama...

En Zahir dah balik yaaa...syok akak ek beraya bersama tahun ni...

Maslina Rosdiana said...

Dr Maya,

Selamat Hari Raya Juga...
Maaf zahir dan batin...
Serta terima kasih sudi jengah blog saya...

Maslina Rosdiana said...

Faizah,

Selamat Hari Raya jugaaaaa...

Raya mana tahun ni??

 
Real Time Web Analytics