September 30, 2010

Selangkah demi selangkah,wahai sayangku...

Eceh...tajuk tak menahan je mama Rizqullah letak..selangkah demi selangkah macam nak buat tutorial je kat dalam ni...hehehe..klu nak buat tutorial mama Rizqullah surrender coz tak pandai sangat pun...setakat gitu2 je bleh lah...edit gambor pun camtu2 je je...masih banyak lagi mama nak kena belajar dan polish skill...maklumlah selalu ngadap programming dan documentation je kat opis...jarang2 sangat buat multimedia things...

Kali ni mama nak share kisah Rizqullah yang baru dapat 'kaki'...tak baru jugaklah...masuk setahun hari tu,tiap2 hari tunjuk skill menapak selangkah demi selangkah...ibu bapa mana yang tak excited tengok perkembangan anak yang begitu cemerlang...@ 1 year old,Rizqullah dah boleh berjalan dengan sendiri...walaupun masih agak terumbang-ambing..still,anak mama ni masih tak putus asa untuk mencuba dan terus mencuba...dan paling buat mama senang melihat Rizqullah dalam percubaannya..Rizqullah tahu nak capai mana2 tuk tahan diri dari jatuh ke lantai...

Selain tu,Rizqullah dah jalan dari dapur hingga ke ruang tamu depan umah...suka sangat mengexplore segala yang ada di sepanjang perjalanan dari dapur ke ruang tamu...mengutip apa yang ditemui sepanjang jalan..ini sangatlah pantang dan kena monitor apa sahaja yang Rizqullah buat...huhuhu...kalau terleka je,tau-tau anak mama ni tengah mengunyah entah apa2 dalam mulut...dan tempat paling favourite adalah di bawah meja...klu orang tengah makan...Rizqullah pulak sibuk berkhemah bawah meja...

Okaylah...jom tengok Rizqullah yang tengah gian berlatih berjalan...


video
Sorry video pendek je...sbb tak sempat mama nak
record abis Rizqullah dah take 5...
Hehehe..jalan cam anak ketam je anak mama sekarang ni...
Mesti senget ke kiri or kanan bila berjalan tu...
Buat mama dan semua tergelak tgk cara Rizqullah
yang tengah gian belajar berjalan...


Apapun...kalau berdiri camni Rizqullah dah segak berdiri...
Tak yah berpaut lagi dah..siap kadang2 tu leh cangkung2 lagi...
Adeeehh...ada2 je keletah si jantung hati mama ni...

Okaylah...cukup dulu entry ni...just short one tuk record kebolehan Rizqullah yang dah pandai berjalan....walaupun kadang2 tu jadi bahan gelak kami coz kelakar sangat...terkedek-kedek cam penguin...tapi Rizqullah tetap berusaha tuk memajukan diri...chaiyok!chaiyok ya anak mama...ingat,usaha tangga kejayaan...tiada jalan mudah dalam menempa kejayaan...pasti ada dugaan dan cabaran dalam apa jua yang kita lakukan...

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah pada semua...terima kasih kerana sudi membaca luahan hati dan coretan ibu buat tatapan anakanda kesayangannya..

Have a nice and beautiful day!!

3 comments:

rynas said...

mmg teruja bila anak dh start jalan. masa Fahim dulu 8 bulan dah start bertatih jatuh lagi bila masuk setahun amik ko..tak menang tangan sebabnya dia dah tak nak dipegang. apa pun enjoy the moment ya...

cha said...

bestnya boboy, mesti rapat dgn mama kan? syoknyaaa bila nak dapat niii. dah dapat kaki bebetul hah, habis... tak terkejar. cikOni setahun dah cekap tapi gigi tak penuh. huuuu...

amira zakiah said...

beruntungnyer boboy nie!

 
Real Time Web Analytics