October 22, 2010

20.10.2010 - Satu tarikh yang akan diingati...

It's 20.10.2010...cantikkan nombor ni...tapi bagi kami,tarikh ini akan membawa seribu erti sbb terpaksa berpisah sementara dengan ibu dan adik tersayang...mereka telah bertolak pada malam tadi ke tanah suci Mekkah...dan berada di sana selama 45 hari untuk menunaikan umrah dan haji...


Malam tadi...juraian airmata kami adik beradik berlaku...first time nih nak berpisah dengan mak dalam waktu atau jarak masa yang lama...dah tentu jugak hati terasa,sepatutnya mereka pergi ke Tanah Suci bertiga...tapi sayang,salah seorangnya telah dijemput menjadi tetamu Allah swt terlebih dahulu...Allah swt lebih sayangkan arwah abah...and I know,abah was there with them and us...


Okay...seperti biasa...semua yang berlaku in Rizqullah life ring,mama akan share di sini...supaya suatu hari nanti Rizqullah akan tahu akan semuanya...semua yang menyayangi dirinya...


Now.....let's picture tell the feeling on last night...


Rizqullah with bag Uci yang besar dia leh muat Rizqullah...
Rizqullah pun tak sihat at this time...
Demam yang tak kebah2...
And becoz of this...mama tak update apa2 malam semalam...
Sibuk melayan the crankiness of Rizqullah flu + 
fever malam semalam...

Pak Su clan....
This is all his BFF...
Ops...tak semualah...
Ni semua yang sempat datang...ada lagi nih...
Mama always meet them...sbb selalu datang umah...
Dorang pun sangat baik dan rajin...
Thanks boys datang tuk bagi semangat pada Rais...

Mak Lang Zetti yang sibuk buat QC check ke 
atas semua barang2 Uci...
Make sure tiada satu pun yang tertinggal...
Walaupun sebenarnya ada yang tertinggal...
Hati yang tertinggal di Malaysia....

Masing2 sibuk mempersiapkan bagasi masing2...
Buat check-up tuk kali yang terakhir sebelum check in...
Masing2 mata merah okay...

Rizqullah with ayah...
At this moment Rizqullah tengah demam panas...
Tapi mama angkut jugak ke Tabung Haji Kelana Jaya...
Sbb tak mahu dia terlepas pengelaman hantar Uci ke Mekah...
Walaupun demam...he was a strong boy...
Behave je dekat sana..walaupun tak selesa kerana kepanasan 
dan hingus yang meleleh....
Cian anak mama...

Uci Rizqullah@Puan Masnom with all her anak dara...
Semuanya still available...
This is all Rizqullah dayang2 yang selalu ceriakan hidup Rizqullah...
They love Rizqullah and Rizqullah loves them...

This is Uci's and Pak Su's group....
Dalam group ni ada 5 orang...
Sepatutnya ber-6...Tapi apakan daya...
Sudah suratan takdir...dan pastinya ada hikmah 
di sebalik segala-galanya...
Allah swt knows the BEST for HIS umat...

UCI SAYANG RIZQULLAH....
Ciuman kasih sayang seorang nenek pada cucu yang amat dia sayangi...
Uci tak abis2 pesan kat Rizqullah supaya jangan nakal2...
Jangan susahkan mama bila ayah balik Ganu...
Adeeeehhh...sedih okay...bila tengok gambar ni....

Our Family picture with Uci and Pak Su Rais....
Sila abaikan muka mama ek...
I'm crying like hell...sampai mata pun naik lebam....
Sedih sangat okay sbb tak pernah berpisah 
sebegini lama dengan mak eden...
Yupssss...for 28 years..i'm staying with my mom...
And for 28th years...i've kiss her hand and kiss 
her cheek every morning...
**Demmmmmm...esok nak gi keje tak dapat dah nak cium 
tangan dan cium pipi ibuku...***

Langkah menuju ke Mekah...
This moment semua dah mengalir air mata tak henti2...
Walaupun kaki melangkah...
Namun air mata pun mengalir deras...
Sederas langkah menuju ke pintu "Check In"...

Check In....
Huuuuwaaaaa....
Hate this sign!!!!
This sign means...at this point only you can escort them...
This sign also mean..."Selamat berpisah!!!"...
Cait....tak suka...tak suka....

Lambaian terakhir dari mereka yang kami sayangi....
Semoga semuanya selamat....
Semoga mereka selamat pergi dan selamat kembali tuk 
bertemu kami yang menanti di sini...
**Hehehe...mama dah pesan kat Uci...belikan 
jubah cute ala2 pak arab tuk Rizqullah...
Harap2 uci tak lupalah apa yang mama pesan tu...
Mesti cute tengok anak mama bergaya ala pak arab nanti...***

Last but not least....
Rizqullah with mama...
Kalau leh mama x mo bergambar...
Bengkak okay mata sbb menangis sakan...
Dari kuar umah sampai ke Tabung Haji,Kelana Jaya...
Sib baik arr Tabung Haji,Kelana Jaya tu 
just sekakang kera je dari umah...

Okay...this is picas yang sempat mama captured yesterday during fetching Uci and Pak Su Rais for Haj at Tabung Haji,Kelana Jaya...we are there around 9 pm...sbb umah dokek jooo...kami sampai situ agak lewat due tu alasan....5 minit pun sampai...hahaha...

Pastu tak banyak sangat mama snap...sbb mama sibuk menangis okay...kwang..kwang..kwang...bila mata dah lebam plus mood pun dah hilang ditiup angin malam...gambar yang diambil pun tiada nilai estitikanya...so,main snap ajelah mana yang terasa nak snap...

Okay..cukup dulu entry kali ini...bila rajin lagi dan ada masa...mama akan update lagi cerita2 menarik...hmmm..bilalah gambar2 birthday Rizqullah ni nak siap...**Unkel Yol@photog for Asia biggest losser(season 2)...cepatlah cikit antar gambar tu...thanks sbb sudi luangkan masa amik picas bezday Rizqullah,walaupun haritu sibuk shooting ngan Faizal Tahir...really appreciate iy,you the bestlah unkel Yol!!!**...x sabar mama nak tepek kat sini...buat tatapan mak ngah di USA dan Auntie Padi di Singapore sana...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and beautiful day!!!

~~~Nota Kaki : Pada semua yang sayangkan Rizqullah**ada ke yang sayang??**...doakan Rizqullah cepat sembuh yaaa...dia tengah demam panas sekarang ni...dah 2-3 hari demam ni...pagi tadi mama dan ayah dah bawak dia gi KPJ Selangor and hoping dia sembuh dalam masa 2-3 hari ni...really need him to be healthy again sbb mama pasni kena jaga dia sengsorang...huhuhu...~~~



4 comments:

cHaN said...

semoga sabar menunggu kepulangan mereka :)

Maslina Rosdiana said...

Chan...

Terima kasih...insyaallah...akan sabar menunggu..semoga mereka selamat di sana...amin..

LyNn HaMzAh said...

semoga keluarga mas selamat pergi dan balik...

Maslina Rosdiana said...

LyNN,

Terima kasih dear...insyaallah,amin

 
Real Time Web Analytics